התחבר

View Full Version : רעש בעבוע של מים מידית הילוכים

rg1
23-10-15, 14:16
רכב פונטו ספייס אוטומטי, החולף גיר במוסך מורשה לפני שנה,הרבה שנת 2005 עבר 100 אלף KM
היום בתחילת הנסיעה שמעתי רעש מוזר אני חושב שזה בא מידית ההילוכים, רעש של גרגור מים ובעבוע כזה, קשה לי לתאר אבל רעש מוזר, גם כשאני על ניוטרל, לא שמתי לב שהוא מחמיר כשאני נותן גז.. שמעתי שזה קשור אולי לרדיאטור חימום, לא הבנתי כלכך.
ביצעתי טיפול לפני חודש שכולל החלפת איזה רכיב ממתכת בתרמוסטט כי הייתה נזילה, ובמהלך הטיפול גם שמו נזול קירור אדום, יש מצב שמשהו פה מתקשר לבעיה ? כי אם כן אני פשוט אלך למוסך מורשה ואפסיק לטפל במוסך הזה..

rg1
23-10-15, 14:53
טוב בדקתי שוב את הרעש וזה בא מאמצע הדאשבורד איפה שפתחי המזגן, ואני דווקא כן חושב שהרעש מתגבר כשאני מעלה את הסלד

רפי לין
23-10-15, 15:05
כשמנוע הרכב קר, בדוק אם לא חסר נוזל קרור ברדיאטור.
סביר מאוד שחסר ואתה שומע את רעשי בועות אויר עם נוזל הקרור
מתוך רדיאטור החימום הפנימי, הנמצא בתוך המכונית וניזון מנוזל קרור המנוע.
במקרה כזה, יש צורך להוסיף נוזל קרור ולבצע ניקוז אויר ממע' קרור המנוע ולהמשיך ולכקוב
אחרי מפלס נוזל הקרור כדי לוודא שאין נזילה משמעותית ומסוכנת.
אם יהיה חוסר מתמשך של נוזל קרור המנוע, אז צריך לאתר את הנזילה ולתקנה.
בברכה - רפי לין

rg1
23-10-15, 15:26
תודה לך רפי, תשובה מהירה ומקצועית.
אם ביצעתי את הטיפול לפני חודש וכבר יש חוסר, אז או שהבחור שעשה לי את הטיפול היה לא מקצועי או שיש דליפה. בכל אופן, כמה אמור לעלות הניקוז והוספה של פרופרלו אדום ? במוסך מורשה, שמעתי שאתה ממליץ על פטין בעכו.

רפי לין
23-10-15, 18:30
אין לי מושג לגבי העלויות.
לגבי מוסך מורשה היבואן קשה לי לדעת מי עדיף באזורך (בצפון, היכן?) ובכל מקרה
את המוסכים מורשי היבואן בצפון, תוכל לראות כאן:
http://www.fiat.co.il/default.asp?catid=%7B0C2279CE-C90D-4064-BE48-37BE178D9E1C%7D
בברכה - רפי לין

ofirdori
28-10-15, 10:17
אין לי מושג לגבי העלויות.
לגבי מוסך מורשה היבואן קשה לי לדעת מי עדיף באזורך (בצפון, היכן?) ובכל מקרה
את המוסכים מורשי היבואן בצפון, תוכל לראות כאן:
http://www.fiat.co.il/default.asp?catid=%7B0C2279CE-C90D-4064-BE48-37BE178D9E1C%7D
בברכה - רפי לין

רפי אתה יכול להרחיב קצת על בעיית החימום בפונטו? ראיתי שלהרבה יש את הבעיה הזו, גם לי יש את אותה הבעיה. אצלי סגרו את החימום כי יש נזילה של נוזל הקירור. לא מצאו את הבעיה באיזור המנוע וכנראה שזה מגיע מאיזור הדשבורד.

למה זה קורה בכל כך הרבה רכבי פונטו?

מה אפשר לעשות ברמה האישית ולא מוסך? אם בכלל?

העלויות על פתיחת הדשבורד הם לרוב גבוהות ממה שאני יודע, אין כל כך פיתרון טוב לחימום הרכב שהוא לא החימום המקורי (לי יש מפזר חום קטן שעוזר בימים קלים של קור, לא מעבר).

תודה.

רפי לין
28-10-15, 11:44
דליפות של נוזל הקרור ברדיאטור החימום הפנימי קיימות בהרבה יצרני רכב שונים.
יש מכוניות שבהן רדיאטור החימום נמצא בצורה כזאת שניתן להסירו ולהחיליפו מבלי לפרק דשבורד, אבל בפיאט פונטו (כמו בהרבה מכוניות אחרות) צריך לפרק את הדשבורד והאביזרים שסביבו וגם את תיבת מע' החימום/אורור מזגן.
בברכה - רפי לין