PDA

View Full Version : הלחמת מאייד ומעבה וצינור מזגן מאלומיניים כיצד ?.

davidmzr
20-10-15, 11:46
יאיר שלום !
מאחר שהבטחת מס' פעמים לנבור באיטרנט ולא ביצעת מחוסר זמן.
אני נאלץ לגלות לחברי הפורום את הסוד. אולי מישהו יודע משהו שאנחנו לא מבצעים נכון.
לפני כחודש וחצי החלטנו יאיר ואני להיתמחות בהלחמת אלומיניום בברנר. כדי לתקן רדיאטורים, מאיידים, מעבים וצינורות מזגן. שנינו אלופים בריתוכים של ברזל, נחושת, וכסף.
הזמנו אלקטרודות מיוחדות מאמריקה ופלקס מרוסיה. כל הניסיונות עלו בתוהו.
הבעיה היא שהחלק המולחם ניתך לפני שהחומר מתיישב במקום.
הרחבתי שוב את הצינור בצורת משפך, אבל הפעם לא אלחים משום שכבר ביזבזנו את ההזמנה הראשונה של החומר והיזמנו שוב. לא אפסיק עד למציאת פתרון. :)
אשמח אם מישהו יאיר את עיננו.
דוד.

davidmzr
23-10-15, 16:23
היום היה אצלי יאיר, בצהריים.אישתי שאלה אותו אם הוא רוצה לאכול .
אמרתי לה שלא תגיש לו עד שינסה להלחים צינור אלומיניום. :)
חרצתי לו סדק בצינור עם המשחזת, לאחר 3 ניסיונות הצליח לסגור את הצינור בהלחמה בברנר.
ההלחמה ניבדקה בתוך מיכל מים בלחץ אוויר של 8 bar. לא היו בועות.
כל הכבוד ליאיר.
שבוע לפני לא הצלחנו לסתום חור קטן בצינור מזגן של וולוו של אימא שלו.
הצינור ניתך ויאיר הזמין חתיכת צינור מכופף תמורת 400 ש"ח, אצל "טכנו צינור בע"מ". את הצינור בנו מצינור פשוט של ברזל. אין לי מושג, מה המשמעות של הרכבת צינור ברזל למערכת המזגן.
האמת שזה לא ניראה לי, אבל לא רציתי לבעס את יאיר. :)
דוד.

yair791
23-10-15, 19:53
איזה לבאס ואיזה נעלים אתה סטלבטן

davidmzr
25-10-15, 15:54
נכון אני נגוע בזה. :)
בניתי מתקן פשוט וקל, לאחוז את הצינורות אחד מול השני בלי צורך להרחיב.
את המתקן ניתן גם לסובב בקלות, תוך כדי ההלחמה כדי להלחים סביבם.
ניסיון נוסף שעשיתי הבוקר כשל. החומר שקנינו לא נהיה אמבטיה ולא נידבק כראוי. ניכנסתי לכתבות באינטרנט (דבר שאני שונא לעשות :)) על הלחמת אלומיניום.
הנה המלצות שראוי לקחת אותם בחשבון:
ציתות: "טמפ' ההתכה של אלומיניום היא בסביבות 660-680 מעלות צלזיוס לכן בוחרים בחומר אשר מותך בטמפ' של 440 מעלות צלזיוס וגם מכיל פלקס המתאים להלחמת אלומיניום."
"חברה שמוכרת אלקטרודות שניתכות בטמפרטורות שונות. HARRIS נקרא Alcor Flux-Cored Aluminum."
ניראה לי שהאלקטרודות שקנינו הקצרות והארוכות, הם בעלי טמפ' התכה גבוהה לצינור מזגן. לכן הצינור ניתך לפני שהחומר נמס.
המידע לטיפולך.
דוד.