PDA

View Full Version : פרוייקט חידוש דשבורד בספייס

Nuker
04-09-15, 00:54
כל בעלי הספייס למעט אלו שיצאו ממש לפני הגרנדה עם הדש השחור,
מכירים מקרוב את החלק האפור והלא קשור בדשבורד שלהם ואת הכרית אוויר של הנוסע, שמשום מה קיבלה גוון אחר עם השנים של אפור וגם הפתחי מזגן בצדדים קיבלו גוון משלהם, החלטתי לצבוע
ובעוד הרעיון יושב בראש חשבתי לעצמי,למה להסתכן, נצבע בפלסטידיפ ונסגור פינה כי עם פלסטידיפ תמיד אפשר להתחרט :)
עשיתי וידאו (באנגלית) שמראה את השלבים ללא תהליך העבודה עצמו.
קלות ההסרה באה לטובה ולרעה במקרה של החומר, הוא רגיש לפגיעות ואם יש פגיעה אז יש קרע ואם יש קרע אז קל לקלף.
אני לא אכביר במילים הכל בסרטון,אם יש שאלות מוזמנים להציף ואשתדל להיות ענייני.
תספרו לי מה דעתכם (:
למי שלחוץ בזמן לקפוץ לסוף הסרטון (2:37),יש תמונה לפני ותמונה אחרי.
_HKzvFe9klY

Indiana Jones
08-09-15, 08:44
נראה הרבה יותר טוב אחרי. :cool:
תשקול לצבוע עם צבע קבוע- ספריי (שמיועד לתנאים קשים- כך לא ייסדק בחום\קור). קראתי גם שמישהו צבע עם צבע לנעליים וזה יצא טוב. (צבע של סנדלרים, לא המשחה לניקוי נעליים).

Nuker
08-09-15, 15:26
תודה :-),
התוצאה נראת הרבה יותר יפה לעין,הדש נראה חדש וגם אין רמז לכך שזה צבע,
בעניין העמידות נראה בהמשך,סדקים אני לא חושב שיהיו כי זה חומר אלסטי,גם בפני חום אמור להיות עמיד,
הדבר היחיד זה אם יש פגיעה ע"י גורם אנושי בעזרת חפץ כלשהו, אז ייתכן קרע\שריטה וגם משם זה לא שזה יתחיל להתקלף אלא אם תעזור לו, אבל יראו את מה שמסתתר מתחתיו.

rg1
09-09-15, 17:15
נראה יפה מאוד, הפירוק לא קשה ? אצלי הצבע המקורי קצת נהרס אז אמרתי על הדרך יהיה רעיון טוב לצבוע כמו אצלך, אבל נראה לי חתיכת עבודה הפירוק של כל הדאש..

Indiana Jones
09-09-15, 21:52
rg1, פירוק של הדשבורד לוקח הרבה עבודה.
ניתן לצבוע עם ספריי בזהירות על ידי כיסוי של כל מה שלא צריך צביעה, וריסוס בזהירות. כשמשתמשים בפלסטידיפ זה גם הרבה יותר פשוט- גם אם החומר השפריץ למקום לא רצוי- ניתן לקלף אותו בקלות.

Nuker, ההערה שציינתי לגבי חום זה לגבי צבע ספריי. תעדכן לגבי העמידות של פלסטידיפ, אולי אבצע זאת אצלי גם :cool:

rg1
10-09-15, 01:45
רגע רגע, מיהרתי מדי מההתלהבות של לעשות את זה בעצמי, לא שמתי לב שזה פלסטידיפ..
באיזה גודל השתמשת? אני רואה שיש פה 'למריחה עם מברשת' אבל הבקבוק נראה לי קטן, מספיק לדעתכם לכל הדאש?

Nuker
10-09-15, 12:09
אם להסתפק בפירוק שעשיתי, אז החלק הבעייתי הוא פתחי המזגן,או שהם נשלפים במשיכה אחת או שנדרשת מלחמה קלה, במקרה הבעייתי צריך בזהירות להוציא עם מברג שטוח בין החלק הכי חיצוני של הפתח מזגן לדשבורד.
המכסה של הפאנל פיוזים והתא כפפות יוצאים דיי בקלות.

לגבי הצבע, השתמשתי בפלסטידיפ ספריי של performix מיכל של כ 330 גרם,
הוא מספיק ל 2 שכבות בערך. (*כשצובעים עם מברשת, משארים סימנים של מברשת על שטח הצביעה,לכן הייתי נמנע מזה.)

על מנת שלא יגיע צבע למקומות לא רצויים יש למסך את כל החלקים שלא עוברים צביעה, כמו שממסכים כשצובעים פח של רכב.

עוד משהו שלא ציינתי וזה הדאיג אותי טרם בצעתי את העבודה, פחדתי שיהיה ריח של ספריי צבע באוטו במיוחד בגלל שצבעתי את פתחי המזגן,להפתעתי אין שום זכר לריח של הספריי או שפשוט פחית ה'קליפורניה' מנצחת אותו.

וסופית לגבי העמידות, אעדכן בהמשך, תחשוב שצובעים עם זה רכבים חיצונית והם חשופים להרבה יותר מפגעים מאשר בחלל סגור.

rg1
10-09-15, 12:53
תודה על ההסבר, עכשיו כשאני חושב על זה, זה יכול לעזור לי לצבוע את המראה, אבל הבעיה שאין מגוון רכב של צבעים, האדום שם הוא רגיל והרכב שלי מטאלי.

בכל מקרה אצלי זה נראה לי יותר בעייתי כי גם האזור של הלחצנים למזגן ואיפה שהמצית זה בצבע אחר ממה שהיה לך, בכל מקרה הלוואי עלי תוצאה כמו שלך !

rg1
11-09-15, 17:55
שלחתי לך פרטית אשמח לעזרה!