התחבר

View Full Version : עלות אחזקה פונטו 85(16v) מודל 00

13-04-07, 14:40
שלום לכולם
התחדשתי בפונטו 1242 סמ"ק מודל 00 16 שסתומים ידני
האמת שחיפשתי דגם רגיל עם מנוע 1242 ורק אחרי שקניתי (יד ראשונה עם 104 אלף ק"מ) ניגשתי למוסך מרכזי בחיפה כדי לקנות פילטרים להחליף, אז הבחור שעובד במכירת חלקים שואל אותי מס' רכב וכשאמרתי לו העיניים שלו נפתחו כאילו הוא גילה שהוא זכה בלוטו. הוא שואל אותי "אתה יודע כמה רכבים כמו שלך נמכרו בארץ" ואני אומר "משהו כמו 200,000 לא?" אז זהו שלא "יש 5 רכבים כמו שלך שנמכרו בארץ"
עכשיו עבר כבר שבוע מאז ואני יכול להגיד לכם שאני מרגיש בר מזל אמיתי. לאישה שקניתי ממנה לא היה מושג שיש לה רכב נדיר היא בסה"כ רצתה 2 כריות אויר וabs
האוטו שמור בצורה מושלמת ונוסע כמו שד אבל אני קצת מודאג מכמה דברים שאני אשמח לשמוע מה דעתכם:
1. אם תהיה לי בעיה חס וחלילה יהיה מי שידע לטפל במנוע?
2. מבחינת חלקים למיניהם מפלאגים שכבר אמרו לי שהם מיוחדים למנוע הזה ועד צינור יניקה למנוע שעולה פי שלוש מאחד רגיל אני קצת מודאג שתהיה לי בעיית חלפים.
3.אני לא מוצא מידע טכני כלל לדגם שלי אני אשמח לעזרה בנושא או כל הכוונה
תודה מראש
יהודה

13-04-07, 17:57
אתה באמת בר מזל. יש לך אחלה אוטו ולפי מה שאני יודע הוא באמת נדיר תשמור עליו ותתחדש. אני לא מאמין שתהיה לך בעיה בקשר לחלקי חילוף למנוע או מי שיטפל בו, אמנם אני לא מבין במנועים אבל נראה לי שהמנוע הוא אותו מנוע כמו כל פונטו רגילה רק עם מספר שינויים כדי להעלות את הספק המנוע אבל קח את דברי בערבון מוגבל ביותר ותחכה למומחים הגדולים שיעזרו לך.

13-04-07, 22:26
יהודה, תתחדש.

וכמו שאמרתי לך בקארספורום - שמור עליה, ותבדוק היטב את כל מה שאמרתי לך
בהצלחה!