PDA

View Full Version : יעוץ בקשר לרעש מהתופים האחוריים

dor_k
21-06-15, 18:32
הרכב הוא פונטו ספייס 2003 8 שסתומים גיר רגיל.
אספר שבקצרה נוצר מצב שבימי חמסין קיצוניים אחרי נסיעה של בערך 40 דקות הרכב מתחיל להרעיש בצורה לא אחידה ככל שכמהירות יורדת( הרעש נעלם במהירות גבוה וכנל בעת לחיצה על הברקס הרעש מפסיק). הוחלפה משאבת ברקסים מרכזית, הוחלף נוזל הבלמים ובוצע כיוון רגולאז. ואכן הבעיה נפתרה לזמן מסויים ולאחר מכן חזרה על עצמה. כאשר הרמתי את הרכב על ליפט אחד הגלגלים האחוריים היה תפוס, בוצע כיוון רגולאז והבעיה נפתרה עוד הפעם במשך שבועיים עד ליום חמסין אשר התקלה חזרה.
רציתי לשאול את המומחים אם נתקלו בתקלה, למיטב הבנתי בדרך כלל שיש בעיה ברגולאז הוא עושה את הפעולה ההפוכה וגורם לברקס להיות רפוי(הסנדל כביכול נכנס פנימה ולא כמו המצב הנוכחי שהוא יוצא החוצה). אם מישהו נתקל בתקלה או חושד במשהו אשמח לעצות:?:

davidmzr
21-06-15, 19:17
נכון שבדרך כלל שיש בעיה ברגולאז, הוא עושה את הפעולה ההפוכה וגורם לברקס להיות רפוי.
יש לבדוק את משאבת הברקס בגלגל שמצאת תפוס. להרים את הגלגל עם ג'ק, לנפח בברקס ולנסות לסובב אותו ביד. אם הוא תפוס או מרעיש מעט רעש של חיכוך, הבעיה במשאבה. (רצוי לבדוק לאחר נסיעה כאשר התוף חם) לא מרעיש, יש לפרק את הסנדלים ולבדוק האם הבוכנות של המשאבה חוזרים חופשי עד הסוף. במידה שלא, להחליף משאבה רצוי בשני הצדדים.
בדוק ועדכן.
דוד.

dor_k
21-06-15, 20:19
דוד רק לשם הבהרה כי איבדתי אותך קצת. שאתה כותב משאבת ברקס בגלגל הכוונה שלך לבוכנה שבגלגל? כי יש לי משאבה ראשית לכל הברקסים והיא הוחלפה בחדשה. כמו כן שאתה כותב לנפח את הברקס הכוונה שלך היא לפמפם את הברקס כשהרכב מונע?(כמו בניקוז?)ולאחר הפימפום לשחרר את הברקס ואז ללכת לבדוק?

רפי לין
21-06-15, 20:49
סתימה חלקית בצנור הבלם לגלגל, עלולה לגרום לכך שמש' בלם/קליפר אופן לא תחזור כי נותר לחץ בצנור הסתום.
קצת על רכיבי מע' הבלמים ברכב, כאן: http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=844
בברכה - רפי לין

davidmzr
21-06-15, 21:04
סתימה חלקית בצנור הבלם לגלגל, עלולה לגרום לכך שמש' בלם/קליפר אופן לא תחזור כי נותר לחץ בצנור הסתום.

נכון גם זאת אפשרות. בודקים זאת ע"י פתיחת פיית הניקוז, כאשר הגלגל תפוס. אך מאחר שזה קורה רק בזמן חום קיצוני, לא נראה לי ששם הבעיה.
dor, כן הכוונה היא לפמפם כשהרכב מונע. לאחר הפימפום לשחרר את הברקס ואז ללכת לבדוק.
דוד.

מאור30
21-06-15, 22:24
הייתי במצב שכזה בודק גם את הכבל של בלם היד שמיתחבר לאותו גלגל. ייתכן שלא מישתחררת המתיחה מידי פעם וסנדלי הבלם נישארים לחוצים על התוף.

davidmzr
21-06-15, 23:26
מה הקשר של כבל בלם יד תקול, לתקלה ביום חמסין ?.
דוד.

dor_k
22-06-15, 00:48
דוד.

חברים שאלה לי אליכם, יכול להיות שישנו מגע עדין בין הסנדל לתוף ביום יום(נניח כבל תקול או סתימה חלקית בצינור נוזל בלם) ורק ביום חמסין הברקסים מתחממים גם מהמגע ווגם מהחמסין עצמו ולכן אני שומע את הרעש רק במזג אוייר קיצוני?

Punto2006
22-06-15, 01:49
גם לי יש את אותה בעיה כנראה
כשאני לוחץ על הברקס יש רעש חזק כאילו משהו עומד להישבר והדוושה סוג של נבלעת הכושר בלימה יחסית בסדר אבל הרעשים מפחידים מכיוון הגלגל האחורי

מאור30
22-06-15, 08:57
דוד.

יצא לי להיתקל במצבים שכאלה בפונטו. אחרי כיוון רגולאז' היה מיסתדר ולאחר תקופה שוב החלו רעשים והיתפסויות. כבל בלם היד הוחלף והבעיה ניפתרה.

davidmzr
22-06-15, 09:54
מאור היקר שם לב למה שכתב דור, "אחרי נסיעה של בערך 40 דקות הרכב מתחיל להרעיש בצורה לא אחידה".
אם הרעש היה נישמע בתחילת נסיעה לאחר חניה, כאשר מורידים את ידית האנברקס, אפשר היה להניח שכבל בלם היד לא חזר מספיק. אבל כאשר זה קורה לאחר כ-40 דקות, סביר להניח שלא שם הבעיה.
דור, בצע את מה שכתבנו רפי ואני, ועדכן.
דוד.

dor_k
22-06-15, 11:39
עד שיתפנה קצת זמן לבדיקות שנאמרו לי. כאשר אני מיתישב ברכב או קם ממנו לאחר שהאמברקס מורם ישנם רעשי מתיחה או רעשים מתכתיים(קשורים לאמברקס כי הדבר מתרחש רק שהוא מורם ונשמעים היטב בזמן נדנוד הרכב כאשר מהאברקס מורם). אם דוד מאור רפי אחד מחברי הפורום נתקל בתופעה במקביל לשאר התיאור.