View Full Version : החלפת צנרת קירור
שלום לכולם,
לאחר טיפול במוסך מורשה ודרישתי להחליף את מים במערכת בנוזל קירור מקורי, התברר כי כל הצינורות של מערכת הקירור יבשים לגמרי.
בלחיצה קלה על אחד הצינורות מרגיש כאילו הצינור עומד להיסדק (או אבנית שנסדקת בתוך הצינור)
בכל מקרה, הצעת המוסך הייתה בערך כ-1200₪ לפני מע״מ ובמידה שלא יהיו הפתעות, להחלפת כל הצינורות.
האם המחיר מוצדק והאם יש חשיבות ממשית לטיפול שכזה במוסך מורשה ?
תודה מראש והמשך יום טוב,
עומר
אני משער דכוונתך לצנרת גומי וכמובן שצריך קודם לבדוק את מצבו של צנור ולא מייד להחליף את כולם, כי אולי יש צנורות שהנם תקינים לחלוטין.
מהיכן אתה בארץ?.
בברכה - רפי לין
היי רפי, ראשית תודה על התגובה.
כן, הכוונה הינה לצינורות הגומי.
בדקתי את כל הצינורות הנראים לעין וכולם במצב דומה, לא נראה שבמצב זה אוכל להמשיך לנהוג לאורך זמן.
אולי זה נגרם משימוש במים רגילים לאורך זמן ממושך, הרכב אצלי רק כשבועיים.
אני מנתניה
שוב תודה :)
היי עומר,
אכן כמו שרפי אמר לא צריך באופן אוטומטי להחליף צינורות.
אשמח לקפוץ אליך ולעבור על כל הצינורות, ומה שדורש החלפה, נקנה ונחליף.
האם כבר החליפו את הנוזל ?
לא הבנתי על מה יידרשו 1200 שח!?! מה כוללת ההחלפה בדיוק?
צהריים טובים
הנוזל קירור לא הוחלף עקב מצב הצנרת, הסכום לתשלום הינו עבור הצנרת החדשה(החלפת כל צינורות הגומי), טרמוסטט, נוזל קירור ועבודה.
באם יידרש ניקוי המערכת או הרדיאטור, אצטרך לשלם יותר.
לי לקחו על צינור אחד 400 לא כולל מעמ והכין לי במקום , תנסה לדחוף במחיר גם מילוי גז ( כולל הבדיקת קומפרסיה )
לא מאמין שיעלה צינור חדש מהיבואן פחות
צהריים טובים
הנוזל קירור לא הוחלף עקב מצב הצנרת, הסכום לתשלום הינו עבור הצנרת החדשה(החלפת כל צינורות הגומי), טרמוסטט, נוזל קירור ועבודה.
באם יידרש ניקוי המערכת או הרדיאטור, אצטרך לשלם יותר.
אני מקווה שאתה מבין שהסכום הוא לא הגיוני בעליל! צנרת קירור כולל טרמוסטט ונוזל פארפלו מוכן לשימוש יגיע אולי לחצי מהמחיר שהוצע לך. עבודה זה אולי עוד 200 ש"ח!
אני בהחלט מבין שזה סכום גבוהה עד לא הגיוני, כנראה שעלות צינורות מקוריים היא זו שמייקרת כך את העסק..
לאחר בירור, המחיר לצינור עליון, תחתון וזוג צינורות חימום מקוריים הינו 900₪.
המחיר של אותם צינורות תחליפיים בערך 100₪ לצינור עליון ותחתון וכ-180₪ לפני מע״מ לזוג צינורות חימום.
אז למה להרכיב מקורי אם ההפרש כזה גבוהה המוסך דורש בין שעה לשעתים עבודה לפי הפרוט שלך אל תישכח שצריך לעשות ניקוז אוויר ולתת לרכב להביע לטמפ עבוד וליראות שהמאורר עובד בשתי מהירויות
אז למה להרכיב מקורי אם ההפרש כזה גבוהה
יאיר טרם למדת שמי שנכנס לטיפול במוסך מורשה יבואן, לא יודע כמוך את ההבדל בין צינור מקורי לחליפי. :)
במקומו הייתי תופס בשתי ידיים את ההצעה של asafasaf.
דוד.
אני רוצה להתנצל ולתקן מה שרשמתי עשיתי פאדיחה רצינית הייתי בטוח מדובר על צינורות מזגן
למה מבולבל ?. :)
גם אני מבולבל אבל בנושא אחר.
לפני כשעה הכלבים נבחו, יצאתי החוצה שם חיכה לי שליח עם חבילה. ביקש ושילמתי 142 ש"ח.
קיבלתי מכשיר לבדיקת דליפות במערכת המים.
עוד הפתעה שעשה לי הבן ארז. :)
עד היום השתמשתי במכסים של כמה סוגי מכוניות שבניתי בעצמי. את האוויר הזרמתי מהקומפרסור לפי מידה דרך שעוני הגז למילוי מזגן.
יאיר אם אני זוכר נכון, בדקנו דליפות באחד הרכבים שלך , בציוד הישן.
אני מבולבל משום שלא נראה לי שהמכשיר עלה רק 142 ש"ח.
דוד.
אתה צודק דוד אין מצב שזה עלה 142 זה רק עלות המשלוח כניראה
ובדקנו בזמנו את הבלנו הכחולה (זו שקיצצנו ממנה את חלקי הפח לטובת הבלנו הלבנה שלו )
ואני מזה שם את אחד הפקקים שהכנו יחד בשביל הבלנו
הבלבול שלי הוא שאני לא מבין כבר לאיזה צינורות הבחור מיתכוון שהמורשה רוצה להכניס לו ;)
דוד, לדעתי שילמת את עלות המכס.
כל הכבוד על הייצור העצמי של המחברים, אתה כל הזמן מפתיע :)
בשיחה עם הבן התברר ששילם עבור המכשיר מאנגליה 340 ש"ח, פלוס 100 ש"ח משלוח.
המכשיר הגיע למכס, מאחר ולא היה צריך לשלם מכס, חברת השליחים היא שהוציאה מהמכס. גבתה 142 ש"ח עבור המשלוח בארץ.
בשיחה של הבן עם חברת השליחים, שאל מדוע לא קיבל הודעה מהמכס לבוא ולקבל את המכשיר, נאמר לו שאם הוא היה מוציא את המכשיר לבד מהמכס, היה משלם 182 ש"ח לפתוח תיק, למרות שאין מכס על המכשיר.
נראה לי שזאת קומבינה מארץ הקומבינות. כדי לייקר ולסחוב עוד כסף.
בשורה האחרונה, ייצא זול יותר מלקנות בארץ. כאן ביקשו 1000 ש"ח פלוס מע"מ.
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.