התחבר

View Full Version : סליל הצתה B בפיאט פונטו 2006

amitbl
01-06-15, 16:10
שלום.
לפני כמה שבועות החלה להדלק לי נורת אזהרת מנוע (צהובה) בהנעה - בנוסף הרכב גמגם קצת בכמה שניות הראשונות (לפעמים אפילו נכבה) לאחר הנעה "קרה", עד שנתתי גז והוא התאפס. היה גם ריח חריף של דלק בהנעות הללו.

יש לי חיבור OBDII ואפליקציה לאייפון שיודעת לקרוא קודי תקלות - והמחשב רכב אמר Ignition Coil "B" primary/secondary circuit. כלומר סליל הצתה B.

הלכתי ביום שישי האחרון למוסך המורשה באיזורי לבדיקה ותיקון של התקלה (אם מישהו מעוניין לדעת איפה שישלח לי ה"פ). הוחלף לי סליל הצתה ולמרות ששילמתי מחיר מלא לסליל מקורי שמו לי סליל חליפי כי לא היה להם מקורי במלאי. נאמר לי שכשיגיע למלאי אני אוכל לבוא ויחליפו לי למקורי.
למחרת בבוקר הנורה נדלקה שוב, ובבדיקה עם האפליקציה שלי אותה התקלה בדיוק עלתה, בנוגע לסליל B.

מבחינתי קרה אחד משני דברים - או שהחלק החליפי ששמו לי לא תקין, או שהחליפו לי בטעות את סליל A במקום. תקלות קורות, ואנשים טועים, אז ככה או ככה לא הפריע לי באמת.
חזרתי אתמול בבוקר ואמרתי שהתקלה חזרה, אחרי כמה בדיקות מנהל המוסך אמר לי שהסליל שהוא שם חדש ותקין, ולכן אוליי הוא יחליף לי גם את סליל A (כמובן שאצטרך לשלם גם על הסליל הזה....). בשלב הזה נדלקו לי המון נורות אזהרה בראש. התחושה שלי היא שהם טעו בתיקון המקורי ועכשיו מנסים לטייח...

אשמח להסבר או איזושהי דיאגרמה שבאמצעותה אוכל לדעת איפה הסליל הזה, ואיך מבדילים בין A ל B ,בשביל שאוכל ללראות בעצמי מה באמת הוחלף...

רפי לין
01-06-15, 18:17
אני ממליץ מאוד שבהחלפת סליל הצתה פגום יוחלפו גם המצתים (פלאגים) וחוטי ההצתה למקוריים וההסבר לכך כאן:
http://musach.co.il/forum/showthread.php?t=771
בברכה - רפי לין

amitbl
01-06-15, 18:24
בטיפול שעשיתי לפני כחודשיים הוחלפו פלאגים למקוריים חדשים, וביקשתי גם שיבדקו את חוטי ההצתה ולהחליף במידה ויש צורך (לא החליפו).

כך שעדיין תחושת הבטן שלי אומרת שפשוט החליפו לי סליל A במקום B.

Nuker
01-06-15, 19:29
הכי טוב,זה להחליף בין הסלילים ולראות שאכן הסליל הצתה הוא הרועץ (כלומר התקלה תתחלף ל A).

החליפו את העליון או התחתון?

amitbl
01-06-15, 20:29
אני לא יודע איזה מהם החליפו.
מה מהם הוא B, העליון או התחתון? אני צריך לפרק משהו בשביל להגיע לזה או שרואים את זה בלי בעיה?

Nuker
01-06-15, 21:53
http://www.fiatforum.com/gallery/data/500/order.jpg

אני מניח ש B זה התחתון (הצתה של צילינדרים 2-3),
תנסה לראות מי מהם חדש יותר.

amitbl
03-06-15, 12:02
הסליל החדש הוא התחתון, כמו בצילום שהעלה Nuker.
איך אני מוודא שזה אכן סליל B ולא A? (ממש לא רוצה לפרק וכו'...)

amitbl
12-06-15, 16:40
עדכון:
הגיע אתמול הסליל המקורי (שבועיים?) ונסעתי אליהם שיחליפו למקורי.
ניקו את התקלה מהמחשב והיה נראה שהכל תקין. בערב הנעתי שוב את הרכב והתקלה חזרה. מחשב הרכב אומר סליל הצתה B. הסימפטומים אותם סימפטומים (רכב מגמגם בשניות הראשונות בהנעה נורית נדלקת וריח חריף של דלק).

אני ממש חושב שהחליפו לי מלכתחילה את הסליל הלא נכון. מה אני יכול לעשות? לא נראה לי שמנהל המוסך יסכים להחליף בין A ל B בשביל שאני אוכל לדעת אם הוא טעה, ואם אני אחליף בעצמי, לא רק שאני לא יודע ככ איך לעשות את זה, אבל ה3 חודשי אחריות שלי (כי זה מוסך מורשה) יתאיידו כנראה...