View Full Version : מנוע פונטו ספייס אוט׳ 16 שסט
אז ככה האוטו נכבה לי מטר לפני שהגעתי הביתה כשהגעתי שוב יצא מלא עשן לבן וכיביתי ישר את האוטו .
פתחתי מכסה של השמן וראיתי בוצה חום עם לבן. הבנתי שיש בעיה בראש והמעברים נפרצו.
הכנסתי את האוטו למוסך ואמרתי לו את הבעיה וקבענו על מחיר לראש מנוע .
עכשמו פורק הראש ושופץ ואז נאמר לי שצריך לעשות גם רינגים ולאגרים עכשיו אינני סומך כל כך על אבחנתו של בעל המקצוע הזה... שאחרי שהוא שיפץ את הראש הוא החליט שגם הרינגים הלכו דבר שלא נאמר לי מההתחלה. ( לא הייתי מתעסק בכלל במנוע הזה אם הייתי יודע כמה שיפוץ הוא צריך)
עכשיו לשאלתי איך אני יכול לאמת את דבריו ולדעת אם זה יותר מראש או שהוא מנסה להוציא עוד כמה ג׳ובות..??
בינתיים הוחלט לא להמשיך טיפול והאוטו עומד אצלו עד להחלטה שלי למה לעשות .. הוא נתן לי אפשרות להביא מנוע אחר והוא ירכיב לי אותו והוא לא יגבה על הראש מה אתם הייתם עושים?
לא נראה לי שגם הרינגים הלכו.
כאשר הולך רינג, המנוע לא יעביר מים לשמן, אלא יעשן באגזוז.
נראה שיש סדק בראש, שהרי כתבת "פתחתי מכסה של השמן וראיתי בוצה חום עם לבן".האם הראש עבר בדיקת לחץ ושיפוץ אצל חרט ?.
דוד.
לא נראה לי שגם הרינגים הלכו.
כאשר הולך רינג, המנוע לא יעביר מים לשמן, אלא יעשן באגזוז.
נראה שיש סדק בראש, שהרי כתבת "פתחתי מכסה של השמן וראיתי בוצה חום עם לבן".האם הראש עבר בדיקת לחץ ושיפוץ אצל חרט ?.
דוד.
אני עוד לא ראיתי את הראש אך נאמר לי שהוא עבר שיפוץ אבל הוא לא רוצה להרכיב אותו כי לדעתו צריך לשפץ גם את הרינגים והלאגרים . מה שנראה לי מוזר זה שפעם הוא אמר פיסטונים אחרי זה רינגים מה לעשות איך אני יכול לאבחן את זה או איזה בדיקה צריך לעשות כדי לדעת את מצבו של החלק התחתון של המנוע ( בלוק)
נסה להזיז את הבוכנות בתוך הצילינדרים מצד לצד תראה אם קיים שם חופש גדול של הבוכנה ואם היא ממש רוקדת. אם כן אז טבעות הבוכנה נחוצות החלפה.לגבי הלאגרים זה הכסף הקטן בכל הסיפור ןמחליפים אותם על הדרך.
ניסיתי לשחק עם כל הבוכנות אין חופש . עכשיו הוא אמר לי שהוא הביא את החרט והוא אמר לו שהבוכנה הרביעית תפוסה בגלל שהאוטו התחמם יותר מידי .הוא גם אמר שהוא חיבר מכשיר מיוחד כדי לעלות על הבעיה. צילמתי תמונות אולי אתם תבינו מזה משהו של הבלוק מלמעלה
אם היא תפוסה שיראה לך בסיבוב ידני של גל הארכובה.
מה אני אמור לראות? שהשלוש בוכנות האחרות עולות ויורדות ואחת תקועה? האם גלגל הארכובה יסתובב אם בוכנה אחת תפוסה?
אם היא תפוסה שום בוכנה לא תזוז..כל הבוכנות על אותו גל ארכובה. מה שכן אצה יכול לראות אם הצילינדר הזה שרוט וחרוץ ביחס לשאר.
לא ראיתי הבדלים כל כך בין הבוכנות כולן נראות אותו הדבר לגבי סיבוב גל הארכובה כמה כח צריך להפעיל כדי לסובב אותו? האם הוא אמור לעלות ולרדת בחופשיות לאחר שהשמן התערבב במים ועכשיו יש שם כמו חלודה כזו
עוד תמונה שאולי תעזור יותר לראות את כל הבלוק..
ואם האוטו הניע אבל יצא מלא עשן לבן .. אז איך אוטו יניע אם בוכנה תפוסה יכול להיות מצב כזה?
לפי התמונה אין ספק שלצילינדר מס' 4 חדרו מים. מים אינם יכולים לחדור דרך בוכנה תפוסה, אלא רק דרך הראש.
לצערי אני חייב לכתוב שדברי המוסכניק הם "סיפורי פוגי". שנים רבות אני במקצוע ומעולם לא שמעתי או ראיתי (פשוט לא קיים) מכשיר מיוחד שאתו אפשר לעלות על הבעיה המסופרת.
בולשיט הסיפור על הזמנת החרט. שהרי מה הקשר לחרט ולבוכנות ?.
צלם את הראש "המשופץ" מכמה צדדים ואם אפשר גם את אטם הראש.
כל ההתנהלות של המוסך הזויה. מי שולח ראש לשיפוץ ורק לאחר מכן רואה שבוכנה תפוסה ?.
משהו כאן לא מריח טוב.
דוד.
הראש רק מחר יחזור מהחרט ..כשהוא יחזיר אני יצלם ויעלה.
גם לי משהו הריח לא טוב לכן פניתי ליעוץ מהפורום ,אני הפסקתי את העבודה ואמרתי לו שיחזיר את הראש ואני לוקח את האוטו . השאלה לאיפה אני פונה מכאן האפשרויות העומדות בפניי הן למכור ככה ב2500 3000 להפסיד את מה שהשקעתי עד כה בתיקון. או לנסות להציל את המצב לגרור (כרגע אין ביטוח רק טסט לאוטו) ולהמר שוב על מוסך אחר שאולי יתן את אותה הדיאגנוזה.
אשמח אם מישהו יבהיר לי תנקודה האם מנוע יניע עם בוכנה תפוסה ?
הרכב לא יניע עם בוכנה תפוסה. אך מה שאנשים מנסים להגיד לך זה שיתכן והבוכנה אינה תפוסה אלא המוסכניק מנסה לגזור עליך קופון.
ולצערי אף אחד לא יקנה ממך רכב במצב לא ידוע ב2500. תוריד הרבה.
אני עם רכב מטופל פיקס רק בחלפים מקוריים ואנשים מציעים לי 4000, חיים בסרט אבל זה המצב.
יש לי 2 הצעות ל2500 האוטו שלי אוט עם המנוע החזק יותר אולי בגלל זה
זה מצב מאוד משונה שבו יש בוכנה אחת תפוסה והמנוע מיסתובב כל 4 הבוכנות מחוברות עם טלטלים לגל הארכובה ככה שאם אחת תפוסה אז שום דבר לא יזוז
אין צורך לכוח גדול כלל בכדי לסובב את גל הארכובה במצב בו המנוע נמצא כרגע כלומר ללא ראש מורכב ואם יש קושי אז זה סימן שמשהוא לא כשורה ויכול להיות כתוצעה מההיתחממות שהרכב עבר
אין סיבה בדרך כלל לעשות רינגים כאשר מורידם ראש כי לא מדובר ברכב ישן ואין חופש בבוכנות כמובן שעוד דרך זה להביא את כל הבוכנות למצב שהם כולם באותו הגובה ולמזוג סולר פנימה ולהמתין לילה ולראות אם היה שינוי ביום שלמוחורת בגובה הנוזל
את גלגל הארכובה אני מסובב ביד ?ואיפה הוא בדיוק נמצא ? לא סומך על המוסכניק רוצה לראות בעין לבד בלי עזרתו רוצה לבוא מוכן שלא יהיה לו מקום לחרטוטים
סובב את הקראנקשאפט. הגלגל התחתון מצד שמאל כאשר אתה מסתכל על המנוע מבחוץ. ליד משאבת המים
בקש מהמוסכניק שיסובב לך את גל הארכובה ואם קיימת בעיה אתה תבחין מייד.
אני כבר לא מבקש ממנו כלום רק שיחזיר את הראש ואוציא משם את האוטו.
הראש עוד לא חזר לכן לא העלתי תמונות .
תוכלו לקוון אותי איך אני מסובב אותו?
כשהייתי היום ראיתי 2 גלגלי שיניים שם את העליון לא הצלחתי לסובב לא הפעלתי יותר מידי כח אבל עדיין לא הסתובב.
לתחתון(קראנקשאפט) לא הגעתי וגם לא כזה קל להגיע אליו עם היד .איך אני מגיע לקראנקשאפט ומסובב אותו
על הקראנקשאפט יש סנסור שחור.
אם תצלם תמונה נוכל לסמן לך אותו.
שיחזיר את הראש ?.
לא צריך להרכיב את הראש. גרור את הרכב תמורת 150 ש"ח והחנה אותו ליד ביתך.
כך תהיה פחות לחוץ ותוכל להחליט מה הלאה.
למה להמשיך ולשלם גם הרכבה ?.
מוזר ש-4 ימים הראש עדיין אצל החרט. העבודה של החרט כולל בדיקת לחץ, לא עוברת את ה-3 שעות. במקומך הייתי שואל אותו היכן נימצא הראש והייתי נוסע אליו לשמוע מה קורה. ללא ידיעת המוסכניק.
כאמור לא כדאי להרכיב את הראש חזרה ולא בטוח שהמוסכניק יסכים. אפילו אם כן הרכב עלול לא להניע ועוד מיני בעיות.
אתה יכול לגרור את הרכב ולאחר מכן לקחת את הראש.
דוד.
התכוונתי שיחסיר את הראש מהחרט לא כשהוא מחסיר אותו למקום . אין בכוונתי להוסיף עוד שקל על משהו שהוע עשה אולי גם אדרוש החזר
את מיקומו של הקראנקשאפט הבנתי רק לא הבנתי איך אני מסובב אותו?
לפי מה שקראתי קצת באינטרנט עם ראצט ובוקסה 13 זה נכון?
עדכון...
היום הלכתי לקחת את האוטו והראש לא חזר עוד...(הסיבה שהוא לא הביא את הראש היא כי צריך לשלם לחרט על השיפוץ ..)
התווכחתי איתו והוא רצה כסף על הראש שהוא שיפץ מפה לשם הגענו להסדר שהוא יעשה את הרינגים ואני יוסיף עוד 400 שקל על המחיר שסגרנו על הראש . את המשך הכסף הוא יראה כשהעבודה תגמר ורק כשהאוטו יהיה תקין.
לגביי הרינגים והבוכנה התפוסה . הוא אמר לי שהבוכנות זזות אבל שהחרט שם נוזל מיוחד (לא סולר) וראה שהנוזל עובר בבוכנה הרביעית .
לא יודע כמה מזה חרטוט אבל בכל מקרה 400 שקל כדי שיעשו לי רינגים ויתנו לי אחריות על המנוע והאוטו יסע זה מספק אותי . אני יעקוב אחריו שהוא באמת עושה רינגים ולא סתם אומר. תמונות של הראש המשופץ אני יצלם כשהוא יביא אותו יום ראשון
בלוק נראה בסדר ;)
השתמשת במים רגילים? :D
רק הרינגים זה 300~ ש"ח + עבודה
נירה חירטוט... :wink:
המחיר הושג לאחר הרבה ויכוחים ביני לבינו הוא דרש הרבה יותר אבל זה בעייה שלו שהוא לא בדק את זה לפניי שהוא שלח לחרט את הראש.
מהצד שלי לא השתלם לעשות את ההרכבה של הראש וגרירה של האוטו במקום אחר כי הייתי יוצא בנזק גדול יותר וחוסר אחריות מצד זה שהיה מרכיב את הראש שהוא לא שיפץ.
מהצד שלי זה מצויין שיעשה את הרינגים גם ראש שקט שאם באמת קרה משהו אז זה יסודר ואם לא זה לא רע, וגם ינקה את כל הבוצה של השמן כי משכתי קצת בטיפול האחרון בערך עוד 3000 ק"מ יותר, והשמן היה בן שנה וחצי שנתיים(לא עושה הרבה קמ בשנה ) .
ויש עוד איזה פלאנצ מים שצריך להחליף ואת הפקקים . משאבת מים הבאתי לו חדשה שיחליף גם אותה לגביי חגורת הטיימינג הוחלפה לפני 30000 אז אפשרי להשאר איתה
לגביי השאלה על המים השתמשתי תמיד בנוזל קירור של פיאט בפחיות אבל לפני חצי שנה היה לי בעייה עם הטרמוסטט ופיצצתי 2 רדיאטורים עד שעליתי על הבעיה מאז השתמשתי במים רגילים . היו לי בעיות התחממות בכמה חודשים האחרונים שזלזלתי בהם ולכן הגעתי למצב הזה . הייתי ממלא כל שבוע בערך מים ולכן התחלתי להשתמש במיי ברז
לגביי השאלה על המים השתמשתי תמיד בנוזל קירור של פיאט בפחיות אבל לפני חצי שנה היה לי בעייה עם הטרמוסטט ופיצצתי 2 רדיאטורים עד שעליתי על הבעיה מאז השתמשתי במים רגילים . היו לי בעיות התחממות בכמה חודשים האחרונים שזלזלתי בהם ולכן הגעתי למצב הזה . הייתי ממלא כל שבוע בערך מים ולכן התחלתי להשתמש במיי ברז
רינגים לא רינגים מה זה משנה 4 ימים אצל החרט זה מסריח בטרוף נוזל מיוחד או לא בשביל לבדוק אם יש בריחה דרך הרינגים סתם סיפורי מעשיות גם זה וגם הבוכנה התפוסה כי עם בוכנה תפוסה לא היתה מניע אחרי השרכב נכבה מעצמו בהתחלה
לגבי בעית הטרמוסטט שפיצץ לך 2 רדיאטורים אינך צודק כי הטרמוסטט לא אשם אלה הראש היה אשם מההתחלה כי הוא העביר קומפרסיה למים והרס אותם זה רק ענין של מזל שהרדיאטור השלישי החזיק
כניראה בגלל המים הרגילים שיצרו חלודה שסתמה את המעבר באופן חלקי עד שזה החליט למסור את נישמתו לבורא
לגבי בעית הטרמוסטט שפיצץ לך 2 רדיאטורים אינך צודק כי הטרמוסטט לא אשם אלה הראש היה אשם מההתחלה כי הוא העביר קומפרסיה למים והרס אותם זה רק ענין של מזל שהרדיאטור השלישי החזיק
כניראה בגלל המים הרגילים שיצרו חלודה שסתמה את המעבר באופן חלקי עד שזה החליט למסור את נישמתו לבורא
+1
יכול להיות שאתם צודקים אבל הרדיאטור אחרי החלפת הטרמוסטט לא התפוצץ שוב ועדיין שלם אחרי שנה פלוס
עדכון .. אז הורכב הראש ועשו רינגים עכשיו הכל הורכב.
הבעייה היא ש3 בוכנות עובדות הבוכנה הרביעית (גם בקוייל היא מס 4) לא עובדת ואין ניצוץ בכלל גם ביציאה מהקוייל וגם בכבל הצתה שמגיע לפלאג . המוסכניק החליף קוייל בחדש ועדיין ב4 אין ניצוץ הוחלף עוד אחד ואותה הבעייה .
מאיפה אתם חושבים התקלה?
אם זכור לי בפונטו הזו יש 2 סלילים אחד לצילינדרים 1,4 והשני לצילינדרים 2,3
אם אין ניצוץ ב4 כתוצעה מבעיה בכויל אז סביר להניח שלא יהיה גם ב1
אם החלפה של הכויל לא פתרה הבעיה היא שכניראה הכויל לא מקבל מטח ואם כן מקבל מטח אז הוא כניראה לא בודק נכון או שיש נתק בחוט הצתה
2 שאלות..
אם 3 מצתים מקבלים ניצוץ איך יכול להיות נתק בחוטים שמתחברים לקוייל ? הרי יש שם 3 חוטים שנותנים מתח לכל ה4 חוטי הצתה ואין חוט לכל אחד ...
שאלה שנייה
אמרת שאם הקוייל כן מקבל מתח אולי הוא לא בודק נכון אז אם החלפתי אותו החדש לא אמור כן לקרוא נכון
לפי דברי המוסכניק לא יוצא בכלל ניצוץ מהחיבור הרביעי בקוייל עצמו .
אז אם זה לא קוייל האם זה מחשב?
לפני שהלך הראש מנוע לא הייתה לי בעייה של חשמל וכל הבוכנות עבדו
יכול להיות שמשהו פשוט לא חובר בדרך בזמן הרכבת הראש?
2 שאלות..
אם 3 מצתים מקבלים ניצוץ איך יכול להיות נתק בחוטים שמתחברים לקוייל ? הרי יש שם 3 חוטים שנותנים מתח לכל ה4 חוטי הצתה ואין חוט לכל אחד ...
שאלה שנייה
אמרת שאם הקוייל כן מקבל מתח אולי הוא לא בודק נכון אז אם החלפתי אותו החדש לא אמור כן לקרוא נכון
לפי דברי המוסכניק לא יוצא בכלל ניצוץ מהחיבור הרביעי בקוייל עצמו .
אז אם זה לא קוייל האם זה מחשב?
לפני שהלך הראש מנוע לא הייתה לי בעייה של חשמל וכל הבוכנות עבדו
יכול להיות שמשהו פשוט לא חובר בדרך בזמן הרכבת הראש?
לכל צילינדר יש כבל הצתה משלו ולכל קויל אכן מתחבר 3 חוטים בקונקטור אני התכוונתי לנתק בתוך הכבל הצתה של אותו צילינדר שלא מקבל ניצוץ.
בנוסף לזה כל זוג צילינדרים כמו שציינתי קודם מקבלים באותו זמן את הניצוץ כלומר 1,4 ו2,3 מקבלים באותו זמן כאשר אחד מהם יורה ומצית את התערובת בהתאם לסדר הפעולה של המנוע
1-3-4-2
יתכן ויש בעיה במחשב או בקנוקטור של הקוייל או בעיה אחרת
אתה ראית שאין ניצוץ או שאתה מסתמך על דברי המוסכניק ? המוסכניק "שהזמין חרט לבדוק אם בוכנה תפוסה". משהוא כאן ממש אבל ממש מתחיל להריח לא טוב.
ועוד שאלה אחרונה כמה זמן הרכב במוסך?
אז ככה האוטו כבר חודש וחצי אצלו .
לקח חודש רק להביא את הראש מהחרט... (אחלה מוסך ... אבל לומדים מטעויות) כרגע אני רק רוצה למזער נזקים ...
אני לוקח את האוטו לחשמלאי שלי שיבדוק כי ה"מוסכניק" לא עולה על הבעייה וכבר אין לי סבלנות וכח לרדוף אחריו. גם זמן שווה כסף.
יכשיו לגבי הניצוץ מהכבל הצתה נבדק נותק לידי החוט הצתה הוא הוצא מהפלג של הבוכנה שלא עובדת ולא היה ניצוץ.
גם את החלפת 2 הקויילים נעשה לידי וגם ראיתי שלא עוזר.
האם חיבור למחשב רכב יעלה על הבעייה?
שכחתי לציין שיש לי בעייה בשלט של האזעקה ואין לי את המפתח של האזעקה לכן המוסכניק ניתק את הקונקטור שמתחבר למוח של האזעקה (אזעקה מקורית של האוטו) האם יכול להיות קשר בין הבעיה שלי לאזעקה?
מישהו.... עדיין לא עלו על הבעייה .
האם אתה יכול לתאר, כיצד בדקו שאין ניצוץ ?. איזה פלג הכניסו לכבל כדי לבדוק ?.
האם הרכיבו פלגים חדשים ?. לא הגיוני שבפלג מס' 1 יש ניצוץ וברביעי אין.
דוד.
חשמלאי הגיע ובדק הוא בדק עם פלאג שלו ורק ב4 אין ניצוץ.... לדעתו לאחר שהתייעץ עם מכונאי שעובד בפיאט זה בעייה בטיימינג . לפי דבריו בלי מכשיר מיוחד אי אפשר לעשות איימינג בפונטו 16 שס . לפי מי שעשה את הראש לא הורגב הטיימינג עם מכשיר מהסוג הזה ...
האם פה הבעייה ?
יש משהו במה שאמר החשמלאי. וכך נראה המכשיר שהזמנתי בזמנו מאיביי.
אם הטיימינג לא במקום, או חיישן הקאמשפט עייף, זה משבש את קריאת המחשב שמתזמן את זמן ההזרקה והניצוץ.
לא מבין לאיזה מוסך הגעת שלא מבצע בדיקת מחשב, וצריך שהחרט יבוא יבדוק ויגיד לו, אם יש בוכנה תפוסה. קורה שבעלי מקצוע טועים, אבל כאן זה מעל ומעבר...
דוד.
עזוב אני לא רוצה להכנס לזה ... אני לא יודע איך יש להם רישיון להפעיל מוסך... תאמין לי שכבר אחרי שהוא פירק את הראש לא רציתי שימשיך לעבוד ולא האמנתי לחצי מילה שלו . אבל הוא החזיק אותי בידיים שלו כי גם אם הייתי לוקח את האוטו ומשלם על שיפוץ הראש לחרט הייתי משלם כבר מחיר מלא ולא מקבל אוטו מורכב .
היום אני מבין שהיה יותר זול ללכת בדרך הראשונה אבל מטעויות לומדים.
מחר צריך לבוא מכונאי אחר (עובד בפיאט) האוטו כרגע מחוץ למוסך ההוא .
מקווה שיפתור לי את הבעייה (המכונאי שיבוא מחר עשה לי טיימינג באוטו הזה לפני שנה וחצי אז עליו אני סומך)
אתה לא הראשון ולא האחרון שמסתכל בהתחלה רק על המחיר הזול ולא על מקצועיות ואח"כ משלם שוב למישהוא מקצועי יותר ואז משלם פעם אחת בזול ופעם שניה ביוקר וביחד זה בזוקר.
זה נכון לא רק בתחום הרכב, אלא בעוד הרבה תחומים.
בברכה - רפי לין
עדכון.
היום היה המכונאי שעובד בפיאט.. הוא בדק ואמר לי שלפני שהוא יבדוק את הטיימינג הוא צריך לסדר את הבעייה של הניצוץ . ושהוא יביא קוייל ומחשב והבעיה היא או קוייל או מחשב הוא לא חיבר מחשב רק הוציא והכניס פלאגים .
כבר לא סומך על אף אחד ואובד עצות מישהו יכול לכוון אותי איך לעלות על התקלה מה למדוד או לבדוק כדי לדעת בוודאות מה החלק הבעייתי...
לא נראה לי שהמכונאי שעובד בפיאט, יודע שיש קשר בין הטיימינג, חיישן הקאמשפט, וחיישן הקרנק לבעיה.
נראה שהוא גם התחיל עם הסיפורים. מה יעזור שהוא יביא מחשב וקוייל ?. אני בספק אם בכלל יביא, שהרי כבר החליפו פעמיים במוסך את הקוייל. מחשב אחר לא יניע משום שהוא מקבל מידע ממפתח הרכב. כדי שיניע עם מחשב אחר צריך להחליף גם את החלקים שבתמונה. אלא אם המחשב פתוח.
עבודה רבה רק לצורך הבדיקה.
הכי טוב זה להתחבר למחשב בדיקה. לא בטוח שהוא יצביע על מקור הבעיה.
דוד.
לגביי קוייל הוא אמר שהוא רוצה להיות בטוח ולא מאמין למה שעשו לפניי .
לגבייי המחשב הוא אמר שיביא מערכת הנעה שזה כולל גם את המחשב ואת החלקים הנלווים. מצטער שלא פירטתי יותר על מה שהוא אמר מלכתחילה.
גם לי נראה מוזר מידי כל הסיפור לכן התייעצתי קודם.
בינתיים כסף לא הוצאתי על הבדיקות של החשמלאי והמכונאי הנוסף . אבל גם לא רוצה שיהפכו לי את האוטו סתם .
דוד מדברייך הבנתי שהבעייה יכולה לנבוע מ3 מקומות שלא הסתכלו עליהם בכלל (רק התיזו ספריי חלודה על חיישן הפולי) .
איך אני יכול לבדוק שהטיימינג מכוון ?
האם בדיקת מחשב תעלה על חיישן קרנק או חיישן קאמשאפט תקול? אם לא מה הערכים שיש לבדוק לחיישן קאמשאפט ולחיישן קרנק?
האם יש ברשותך את הידע והכלים לבדוק מתחים והתנגדויות ?.
דוד.
יש לי רב מודד למדוד מתחים ..
אני מביא חבר שהוא מהנדס חשמל שמבין קצת בחשמל ובאוטו הוא יכשה את המדידות..
שלח לי את כתובת האימייל שלך, ותקבל את הנתונים כיצד לבדוק.
דוד.
שלחתי לך. עדכן אותי אם קיבלת.
לפני שהמהנדס יתחיל בבדיקה, שיבדוק אם מגיע מינוס למחשב הרכב.
דוד.
אין בעיה... קיבלתי ותודה רבה על זמנך ועל רצונך לעזור.
האם רב מודד יספיק לבדיקה או שהוא צריך גם סקופ חשמלי ?
בשלב זה לא צריך יותר דבר. תתחילו לעבוד. :)
דוד.
בערב הוא יקפוץ הוא גם יביא איתו מחשב רכב לבדוק תקלות .
אני אעדכן בתוצאות..
עדכון.
לגבי בדיקת חיישן הקאמשאפט לפי מה ששלחת לי דוד אמור להיות 3 חיבורים לקונקטור של החיישן אבל יש רק 2 אצלי אז לא ידענו מה לבדוק לפי מה ששלחת לי צריך לבדוק חיבור שני ושלישי .
לגבי חיישן קרנק לא מצאנו אותו. אשמח לתרשים איפה נמצא.
הוא הביא מחשב רכב אבל לא הצלחנו להתחבר על המחשב רשום siat vw אז כנראה שמתאים רק לגרמניות ..
שאלה . בחיבור לקוייל יש 3 חוטים 2 פלוס ואחד אדמה . לפי בדיקה עם לד מגיע חשמל ל2 הפלוסים של הקוייל .
עכשיו השאלה שלי האם כל פלוס שייך ל2 מצתים? אם כן ומגיע חשמל ב2 החוטים הבעייה היא אחרי הקונקטור של הקוייל לא (קוייל חוטי הצתה או מצתים) ? ו
יש פה מישהו מהאזור שלי (חיפה) עם קורא תקלות שמתאים לספייס
משהו ששכחתי לציין פורקו הפלאגים והשלישי והקביעי היו רטובים מדלק
כפי שכתבתי, "הכי טוב זה להתחבר למחשב בדיקה. לא בטוח שהוא יצביע על מקור הבעיה.
קוד תקלה של חיישן לא חייב להופיע במחשב הרכב. התקלה יכולה להיגרם כתוצאה מבעיה מכאנית שיכולה להשפיע על תוצאה שגויה של החיישן.
לכן חשוב לבדוק אם הטיימינג במקום. יש ברשותי קורא תקלות שמתאים לספייס, אבל אתה גר רחוק.
כתבת "משהו ששכחתי לציין פורקו הפלאגים והשלישי והרביעי היו רטובים מדלק".
נראה שיש לך עוד בעיות ברכב, מלבד חוסר ניצוץ בפלג מס' 4.
האם בדקתם שמגיע מינוס למחשב הרכב ?.
דוד.
אז ככה בוצע כיוון טיימינג עם מכשיר יעודי של פיאט. היה מרווח קטן והוא סידר את זה .
אבל עדיין הבעייה לא נפתרה.
היום חבר בדק עם סקופ והנה התוצאות אם מישהו יכול לעזור ולאבחן לפי הנתונים.
לפי הבחור שעשה לי את הטיימינג (עובד במורשה פיאט) הלך המחשב .
הבחור שבדק עם הסקופ הוא חבר מהנדס חשמל...
אבי בוקר טוב !
אתמול כתבתי תגובה ארוכה על התנהלות התיקון ברכב.
במחשבה שנייה מחקתי אותה, מחשש שמא אעליב אותך חלילה.
אכתוב רק את סופה של התגובה שמחקתי.
נראה שאין לך ברירה, אלא לבצע אחת משתי האופציות הבאות:
1. למכור את הרכב במצבו הנוכחי, ולגמור עם הסאגה שנמשכת כבר 47 יום.
2. להיכנס למוסך מורשה יבואן פיאט, ולשלם כמה שיבקשו.
צר לי לכתוב שנראה שבעליי המקצוע מסביבך, לא יפטרו את הבעיות.
בהצלחה דוד.
תראה את האופציה הזו אני מכיר וגם לא כל כך סומך עלייה כמו שאמרתי בחור שעובד במוסך מורשה פיאט בדק את האוטו והצביע על בעיית מחשב.
את אותה אבחנה הייתי מקבל אם הייתי מגיע למורשה והוא היה עובד על האוטו.
אני לא מפחד להתלכלך ולגעת באוטו ולבדוק את הדברים לבד עם עזרת חבר שאמרתי קודם שהוא מהנדס חשמל שמבין קצת במכונאות .
וכלים לא חסר. הרבה דברים החלפתי לבד באוטו בולמים ברקסים תפוחים ציריות וכו אבל דיאגנוסטיקה דורשת ידע שחסר לי וניסיון.
הבעייה היא שאת הנתונים וההכוונה קיוויתי לקבל מפה הרי בשביל זה יש פורום לא כדי שנוכל להעזר אחד בידע של השני ?.
יש לי ספר הינס של האוטו אבל קצת קשה לי עם האנגלית ולמצוא נתונים על מרווחי תזמון של מחשב לא הצלחתי למצוא.
אשמח אם תכווינו אותי לעשות סדר בדיקות שייגרמו לי לעלות על הבעייה לבד .
תודה רבה ומצטער על המגילה .
סורק תקלות צריך להגיע לי בשבוע הבא הזמנתי כבר לפני 3 שבועות.
ראיתי כמה המלצות בפורום על מעבדה שמתמחה בתיקון מחשבי מנוע:
http://www.vehicle-lab.net
אגב -
הייתה לי פעם תקלה מוזרה שהאוטו נדלק ומיד נכבה ואז אי אפשר להניע בלי כמה סטרטרים ארוכים רצופים. (וגם נדלקה נורת מחשב עד לסיום 4 הנעות מוצלחות הבאות)
לפי בדיקה במוסך שמשון, שלא נתקלו מעולם בתקלה כזו, חשבו שכנראה הבעיה במחשב המנוע.
החלטתי שלא לתקן את זה ולחיות עם זה - אחרי חצי שנה מת לי המצבר והבעיה נפתרה עם החלפת המצבר.
איל נויימן סגר את העסק מזמן.
דוד.
דוד למה אתה לא עושה סדר
כמעט שאין אפשרות להזיז בוכנה כדי לראות חופש
אפשר ע"י הכנסת סולר ולראות אם יש זליגה
ברגע שבוכנה אחת יורדת כל הבוכנות צריכות לרדת ולעלות
אם הוא אומר שצריך להחליף רינגים ולגרים והבוכנה תפוסה או שהצלינדרים משופשפים לא תקין
הטיפול הנכון חריטת צלינדרים ולבדוק את הקרנק החלפת פיסטונים ולגרים
הקיצר אם יש בעיה מתחת לראש מנוע ולפי איך שנראה הייתי מחליף מנוע
אצל המוסך הזה לא הייתי עושה את זה
להחליף מנוע עדיין לא בטוח
הייתי הולך לדוד כל הפטרונות הטובים אצלו
יאיר אני מחיפה ולגרור את האוטו למרכז יעלה המון .
לגרורהאת האוטו לעוד מקום באזור שלי שיעשה עליי ניסויים לא בא בחשבון .
כרגע אני מחכה למשלוח של סורק תקלות לקבל כיוון משם ולהמשיך .
לגביי המנוע. סך הכל הלך ראש מנוע לגביי רינגים לא מאמין שעשה ונראה כמו סיפור שהוא סיפר . סך הכל פירק ראש שלח לשיפוץ והחזיר וכנראה בהחזרה קרה משהו כנראה משהו לא מחובר נכון .
כרגע אני מחכה לסורק תקלות שהזמנתי מקווה שיגיע השבוע ומשם אני יתקדם
מקווה לתשובות שלכם לפתירת הבעיה ולא כדי לשפוט את הדרך שעברתי עד עכשיו ,
טוב לענייננו כרגע מבדיקת הסקופ יצאתי עוד יותר מבולבל כי לפי הסריקה הוא מראה שכן הוא נותן 4 פעמים מתח אבל במרווחים שונים פעם אחרי 62 ms קבוע ופעם הוא נותן 66.8ms ואז 57.8msשניהם יוצרים 124ms
האם פה הבעייה?
גם בזמן ההצתה עצמה יש הפרשים פעם זמן ההצתה הוא 2.8ms ופעם הוא 3.6ms אנא עזרו לי לפענח מה אומר הגרף הזה
אבי יש כאן כתבה מעניינת. נכון שעבר זמן מאז, אולי נסה לפנות למשתמש KamiTech עם ניידת האבחון עם סורקי תקלות. הוא לרוב עבד בהתנדבות.
אגב המגיב erl הוא רפי לין שלנו. :)
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?124341-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A3-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A
שלחתי לו הודעה בקארס פורום...
לפי חיפוש הודעות שלו אין תנועה בחשבון מ2010 אז לא חושב שאצליח לתפוס אותו דרך שם ... אין איזו דרך אחרת לעלות על עקבותיו ?
כאן הפרטים של קמיטק (בניהול קמיל ונא מסור לו ד"ש חמה ממני):
http://musach.co.il/details.asp?id=628
בהצלחה ובברכה - רפי לין
יכולת לבקש ממני את מס' הטל שלו. :)
לפני יומיים ביום ראשון דיברתי איתו בנייד על הבעיה שלך.
כך אמר: בספייס עם 8 שסתומים הבעיה במחשב הרכב. ב-16 צריך תחילה לבדוק פולסים למזרקים עם נורת לד. יש קשר להצתה. יש מצב שאחד החיישנים גורם לתקלה.
קמיל פתח מעבדה לדיאגנוסטיקה באשדוד ואיו לו אפשרות להגיע אליך לחיפה. שמח שחידשתי איתו את הקשר.
לשאלתי האם תגרור את הרכב אליו לאשדוד אמר, תוך שעה הרכב יתוקן. אבל הוא לא מאמין שתגרור אליו, בשל ההוצאות המרובות שהיו לך.
לדבריו עזב את קרספורום בגלל "חוכמולוגים" חסרי ניסיון שכותבים שם, ובעיקר דניאל המנהל שמעולם לא עבד במוסך. זה שחסם אותי ואת רפי בשל ויכוח טכני.
דוד.
קארס פורום התדרדר ממזמן לאחר שחסמו לי תהודעות סתם הפסקתי להכנס לשם אלא רק אם אני צריך לבדוק משהו ספציפי גמו אתמול שחיפשתי את קמיל...
איזה חיישן יש למזרקים???
עדכון.
לגבי בדיקת חיישן הקאמשאפט לפי מה ששלחת לי דוד אמור להיות 3 חיבורים לקונקטור של החיישן אבל יש רק 2 אצלי אז לא ידענו מה לבדוק לפי מה ששלחת לי צריך לבדוק חיבור שני ושלישי .
לגבי חיישן קרנק לא מצאנו אותו. אשמח לתרשים איפה נמצא.
אבי מה צבע שני החוטים שמחוברים אצלך לחיישן הקאמשפט ?.
האם אדום וירוק ?.
לגבי חיישן הקרנק, הקונקטר שלו נימצא ליד חיישן הקאמשפט. לצורך בדיקה אתה לא צריך את החיישן עצמו, אלא את הקונקטור שלו.
מצטער על התגובה המאוחרת להודעה הנ"ל שלך, אבל מה לעשות שיש לי הרבה דברים על הראש.
דוד.
בשרטוט החשמלי שאצלי, אכן מופיעים 3 חוטים אל חיישן גל הזיזים K47:
1. חוט כתום/שחור - מספק + 12V בהפעלת מתג הצתה (מממסר הזנה ראשי).
2. חוט ירוק - מוציא אותות מהחיישן אל מחשב ניהול המנוע.
3. חוט שחור - מספק מינוס ממחשב ניהול המנוע לחיישן (וגם לחיישן חום המנוע, K45).
אל חיישן גל הארכובה, או חיישן סל"ד (קרנק) K46, מתחברים רק 2 חוטים:
1. חוט לבן.
2. חוט אדום.
בברכה - רפי לין
רפי אני התבלבלתי בין שנהם ,לקראנקשאפט קראתי קאמשאפט ולהפך
דוד קודם כל תודה רבה על זמנך...
היום אני ילך לאוטו ויבדוק את צבע החוטים...
אם מגיעים לחיישן הקאמשפט 3 חוטים בדוק לפי מה ששלחתי לך.
אם אכן מה שכתבת נכון, ולחיישן הקאמשפט מגיעים רק שני חוטים" (דבר שקשה לי להאמין)
בדוק כך:
1. לבדוק רצף בין חיישן הקאמשפט לבין מכסה הסתומים. ההתנגדות אמורה להיות 000.
לא להשתמש בציפצוף של הוולטמטר, הוא נועד לבדיקת רצף.
2. לבדוק הספקת מתח של V5 בין החוט האדום למכסה השסתומים. יש לפתוח את הסוויץ (בלי לתת סטרטר). אם יש להמשיך בבדיקה. אם אין אני אמשיך.
3. לבדוק סיגנל, כאשר הוולטמטר מכוון על זרם חילופין. בין החוט הירוק למכסה. אתה אמור לקבל קריאה לסרוגין. או לבדוק עם סקופ באותו מקום. אתה אמור לקבל גל ריבועי כמו בתמונה. כמובן צריך לתת סטרטר.
עד כאן, עדכן בתוצאות.
דוד.
יש לי עדכון..
היום היה לי קצת זמן ומצאתי מישהו שיעזור לי ויתניע כדי שאני אוכל לבדוק את ההצתה בעצמי . ולא לסמוך על דברים שאמרו לי.
ב 3 ו ב4 אין ניצוץ
ב1 וב 2 יש ניצוץ חובר פלאג שעובד עם אותו חוט ופלאג על כל ה4 יציאות של הקוייל
ניסיתי גם בזמן שהאוטו מונע להוציא חוט של הבוכנה ה3 לא היה שינוי גם ב4 לא היה שינוי ב1 וה 2 האוטו נכבה ישר .יש לציין שלא שיניתי את הסדר שלהם מה שהוצא הוכנס לאותו מקום שממנו הוצא .
אני לא הצלחתי לראות את הסדר שרשום על הקוייל מישהו יודע אולי?
אצלי מחובר תחתון ימני ל1 תחתון שמאלי ל2 עליון שמאלי ל3 עליון ימני ל4
עוד משהו שרציתי לדעת אם האזעקה המקורית של האוטו יכולה להשפיע פה? כי ניתקתי את הקונקטור של כל המח שלה איפה שהמגבים כי היא מצפצפת ישר
יש מנורה של האזעקה כשפותחים עם השלט את האוטו אז היא נכבת אז היא דלוקה כל הזמן וכשהוצאתי את הקונקטור הפסיקה להדלק אולי יש קשר לאיזו הגנה של האזעקה?
היום ניסיתי לתפוס את קמי טק קמיל בשמו הפרטי אבל הוא לא היה זמין וגם בעסק לא ענו אנסה שוב מחר בבוקר אולי יוכל לתת לי מידע חדש
העלתי תמונות של הקונקטור של החיישן קרנק צהוב וורוד
לא מצאתי עדיין את חיישן הקאמשאפט היכן הוא מסתתר לי... ותמונה של המח של האזעקה וזהו הקונקטור שמנותק
לא בטוח שאצלך מותקן חיישן קאמשפט. קיימים סוגי מנועים של ספייס משנת 2001 שלא מותקן.
אם אינך רואה על מכסה השסתומים בצד שמאל, אז לא קיים.
מוזר לי שקודם, כל הבודקים קבעו שרק בפלג 4 אין ניצוץ, ועכשיו אתה מדווח ב 3 ו ב4 אין ניצוץ. לפי זה, הסיפור שונה לגמרי ממה שנכתב בהתחלה.
אין לי בעיה לפתור את הבעיה. בתנאי שהדיווחים שלך יהיו נכונים, ותבדוק מה שאני אומר לך.
האם בדקת את חיישן הקראנק, לפי מה ששלחתי לך ?.
הצעד הבא הוא, לבדוק קומפרסיה ולכתוב כמה יש בכול צילינדר.
אגב דיברת עם קמיל ?. לא מאמין שהוא ישחרר לך מידע.
דוד.
אבי, היום היה אצלי בחור עם ספייס לתיקון המזגן.
צילמתי לך את המיקום של חיישן הקאמשפט.
דוד.
דוד זה לא 8 שסטומים ??? אצלי יש 16 שס.
לגביי קמיל ניסיתי לתפוס אותו כמה פעמים פעם אחת היה לא זמין ... פעם אחת לא ענה.. ניסיתי גם לצלצל לבית העסק שלו וגם שם לא היה מענה.
לגביי הבדיקה שעשיתי.. אחרי הטיימינג התחיל גם ב3 בעיה של חוסר ניצוץ לפני זה היה
אני חושב שיש לי פתרון לתקלה. אבל קודם אני צריך בדיקת קומפרסיה. כפי שכתבתי ולא התייחסת.
דוד.
אני אבדוק קומפרסיה ואת שני החיישנים קאמשאפט וקרנק ואחזור עם תשובות
דלג על בדיקת החיישנים, תתרכז בבדיקת קומפרסיה.
דוד.
אוקיי אפשר להגיד ברוך שפטרנו מהבעיה המציקה..........
אז ככה בהוראת חברי מהנדס החשמל אמר לי ככה אין סיכוי שזה משהו אחר רק להחליף עוד הפעם את הקוייל. אז שמעתי בעצתו והלכתי למקום של חלקי חילוף חדשים וקניתי קוייל חדש משהו שמיוצר בסין אבל מתוכנן על ידי גרמנים ליברה קוראים ברימי . כלה לי 300 שח כפול מהסיני הפשוט .
סיכמתי עם המוכר שבמקרה וזו לא התקלה אני מחזיר לו אותו ויקח דברים אחרים במקום. היה אצלו בדיוק חבר שהוא חשמלאי הוא שאל אותו אם בא לו לבדוק את זה והוא הסכים .
הגענוי לאוטו הוחלף הקוייל והפלא הפלא האותו עובד על 3 בוכנות עכשיו הרביעי כן עבד.
השלישי לא רצה לעבוד בדקנו רציפות בחוט שהולך מהקוייל לפלאג ולא היה הוזמנו 4 חוטי הצתה חדשים הוחלפו ועכשיו המנוע עובד עגול אין בקפיירים וכל ה4 בוכנות מקבלות ניצוץ.
החשמלאי שבא לעזור היה מקצועי יותר מהקודמים אבל הפתרון בא מהחבר שהפנה אותי לתקלה.
על שעה וחצי העבודה לקח 100 שקל
לקח הרבה זמן כי המצבר היה גמור ועד שמילאנו אותו ועד שהביאו את החוטים אבל הבחור עדיין השקיע מזמנו בחום הזה ולקח פרוטות וואלה יצא צדיק ... אני לא יודע אם הוא היה רוצה שאני יפרסם את שמו כי הוא עובד במוסך ולא יודע אם ירצה בפרסום .
ככשיו רציתי להגיד תודה רבה לך דוד לך רפי וגם יאיר ולכל מי שהיה שם בדרך ושכחתי אותו . עזרתם לי הרבה והכוונתם אותי .
בכאלה דיווחים לא נכונים מצד המוסך ובעלי המקצוע לא נתקלתי מעולם.
מוסך שיודע לשפץ ראש, לא יודע לבדוק את הסיבה לחוסר הניצוץ ?.
נכתב :
א. "ב 3 ו ב4 אין ניצוץ". שני אלה לא מקבלים ניצוץ מאותו הקוייל. לכן לא סביר היה להניח ששני הקויילים תקולים.
ב. "הבעיה היא ש 3 בוכנות עובדות הבוכנה הרביעית לא עובדת ואין ניצוץ בכלל בכבל הצתה שמגיע לפלאג . המוסכניק החליף קוייל בחדש ועדיין ב4 אין ניצוץ הוחלף עוד אחד ואותה הבעיה" .
את הניצוץ היה צריך לבדוק מהיציאה של הקוייל ולא מכבל ההצתה. לא הגיוני שהחליפו פעמיים לקוייל חדש. (אפילו אם היו סיני תחליפי) והבעיה לא נפתרה.
אני בספק אם הבעיה נבעה מקוייל. לדעתי הבעיה הייתה מכבלי ההצתה. אם תחזיר את הקוייל הקודם (לצורך בדיקה וידע) המנוע יעבוד רגיל.
תקלה כל כך פשוטה שהצריכה טיפול של יותר משלושה חודשים.
זה בדיוק המקרה עליו כתבו חכמים, "כאשר טיפש זורק אבן..." הכוונה למוסך.
העיקר שעכשיו הכול בסדר.
דוד.
אחרי ההחלפה של החוטים ניסינו לחבר את הקוייל הישן ... לא עבד הרביעי ... ה3 עבד הרכבנו שוב את הקוייל החדש והמנוע עבד חלק לכן החלפתי את הקוייל גם
מה שהיה מוזר שבהתחלה היה רק חוסר ניצוץ ב4 רק אחרי הטיימינג ה3 גם התחיל לעשות בעיות מה שנבע מחוט שנדפק . יכול להיות מכל המשחקים של להכניס להוציא והזזה של חוטי ההצתה ובלאי שלהם הוא נדפק ..
אבל מה שמשך את כל הטיפול היה שהחליפו 2 קויילים חדשים ועדייןפ בבוכנה ה4 לא היה ניצוץ משהו מוזר ששניים חדשים הראו שאין ניצוץ ב4
את ההחלפה של ה2 הסיניים אני ראיתי בעיניים לכן גם הייתי כל כך בטוח שכיסיתי את הצד הזה
ההבדלים היחידים שעשיתי בין החלפת הקויילים אז עם ה2 ועכשיו כשהחלפתי הוא שאז הטיימינג לא היה מכוון כמו שצריך
לא ברור לאיזה קוייל ישן אתה מתכוון. "אחרי ההחלפה של החוטים ניסינו לחבר את הקוייל הישן"
האם לזה ששמו במוסך או לזה שהיה ברכב מההתחלה, כאשר הכנסת את הרכב למוסך ?.
דוד.
הקוייל הישן הוא הקוייל שהיה על האוטו מלפני ההכנסה לתיקון ראש המנוע. זהו קוייל מקורי של בוש .
כאשר ניסינו להחליף בהתחלה את ה2 הסיניים ולא עזר אז הבוש הוחזר למקומו. ואת הסיניים שהראו את אותה תקלה החזרתי לחנות חלקי החילוף.
התכוונתי שתחזיר את הקויילים הסינים שקנית מהחנות. אבל אם החזרת אותם, אז אין מה לבדוק.
לא נראה לי שהסינים היו תקולים. החלפתי לא מעט לסינים ולא רק בפיאט, לא הייתה בעיה לפחות לא בחודשים הראשונים.
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.