PDA

View Full Version : פונטו ספייס 2003- בעיות בהנעה

pini6
15-04-15, 01:51
שלום, אני חדש כאן, רציתי בבקשה לקבל עזרה לגבי בעיה מסוימת שהתחילה להופיע לאחרונה. ברשותי פיאט פונטו ספייס 2003 glx 16v טיפטרוניק, האוטו במצב חדש 75,000 קילומטר. לאחרונה שמתי לב במיוחד בהנעות בוקר, אחרי סיבוב הסוויץ׳ וההנעה, אני מרגיש רעידות קלות במנוע (רעידות באות והולכות כאילו שהטורים ממש נמוכים) וכשאני מעביר הילוך אני מרגיש קציפה ופתאום נורת תקלת מנוע נדלקת. כשאני בא ללחוץ גז הדוושה אינה מגיבה (חשוב לציין שהאוטו מונע). לאחר כיבוי והדלקה מחדש, הרכב מסתדר והגז מגיב אך הנורה נשארת דולקת. זה קורה כל פעם אלא אם כן אני לוחץ כמה פעמים גז מיד לאחר ההנעה. הנורה נכבית לי עם הזמן, לאחר כמה הנעות ונסיעות (הכוונה היא הנעה, נסיעה, כיבוי, כמה פעמים עד שזה נכבה לבד). מישהו שמבין ומכיר את הבעיה יכול לעזור לי בבקשה?

רפי לין
15-04-15, 10:40
צריך להתחבר עם מחשב איבחון ולראות אם נותרה תקלה רשומה ברכב (היא נמחקת לאחר כמות מסוימת של התנעות) וכן לסרוק את כל נתוני החיישנים ולראות שהם נכונים ומתאימים למה שצריך להיות.
נראה לי שאתה מת"א ואז פנה אל שלמה ב"מוסך פיאטון" ואני מקווה מאוד שהוא יאתר את מקור הבעיה ויתקנה היטב.
פרטי המוסך כאן: http://www.musach.co.il/details.asp?id=709
בהצלחה ובברכה - רפי לין

pini6
16-04-15, 11:38
אוקיי. אני אגש אליו בימים הקרובים לאבחן את הבעיה... הנורה כבר לא דלקה לי כמה ימים, אתה חושב שעדיין יראו אם יש תקלות? או שבהנעת בוקר פשוט לא לפמפם את הגז, להעביר הילוך ולתת לנורית להדלק?

רפי לין
16-04-15, 11:43
בכל הנעת המנוע (בוקר, חם, לילה, שלג, קיץ) לא מפמפמים ולא לוחצים על דוושת התאוצה (גז), אלא הפעל לרגע את מתג ההתניעה למצב ON המתן שתיכבה נורת בקרת מנוע והנע המנוע.
איני יודע אם תישאר רשומה התקלה או לא.
בפיאט שלך יש חשיבות גדולה לכך שהמצתים (פלאגים) יהיו מקוריים.
בברכה - רפי לין

pini6
20-04-15, 10:25
אוקיי, תודה רבה תעוזרים!