PDA

View Full Version : עזרה _ רעש מהגלגל האחורי

dor_k
09-03-15, 18:05
חברים הקיץ בפתח ועימו מגיעים תופעות אשר נעלמו לתקופת החורף. מדובר על פונטו 8v ידנית בציר 2003. מתברר(לאחר שהתופעה לא קרתה בחורף אך בקיץ שעבר קרתה) שכאשר חם בחוץ בנסיעה בין ערונית של חצי שעה בערך מתחיל להיות רעש מהגלגל האחורי כאשר הרעש מופיע רק במהירות נמוכה, נניח עד ארבעים קמש על פי מהירות הגלגל ואז כאשר אני מאיץ הרעש ניפסק. בנוסף כאשר אני לוחץ על הברקס הרעש ניפסק עד לשחרורו הרעש "מתנגן" ע"פ סיבוב הגלגל וזה נישמע כאילו משהו איבד בפנים את צורת העיגול והפך לאובלי, כך נוצר מצב שהרעש כביכול מופיע רק על חצי הסיבוב. הבעיה שהתופעה לא מתרחשת באופן קבוע ונוצר מצב שהיא תופסת אותי בדרכי ללימודים או לעבודה ואני לא מצליח לבדוק את הבעיה. חרשתי את הפורומים ומצאתי בחור שתיאר את הבעיה אך לבסוף לא ציין איך פתר את הבעיה. אין חופש בגלגלים והברקסים האחוריים במצב תקין בלי שום חלק שבור. בנוסף הרעש הוא לא חריקה של מתכת כמו ברקסים אלא יותר של צלחת שנופלת על הריצםה ומסתובבתhttp://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?490173-%D7%A8%D7%A2%D7%A9-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%A8-%D7%9E%D7%94%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-2003-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99 הוספתי את הקישור. אם מישהו יוכל לרמוז לי או להעלות השערה או אולי משהו נוסף לבדוק ? כמובן אם הדבר מוכר אשמח לשמוע על כך

שמר
10-03-15, 13:41
בשרשור ההוא העלו בפניו את רוב האפשרויות, בראשן מיסב הגלגל. זה שהוא התעקש להמשיך עם הראש בקיר, עדיין לא הופך את העצות שנתנו לו ל-לא נכונות.

אתה יכול להרים גלגל באוויר עם ג'ק, לשחרר הנדברקס ולסובב את הגלגל.
אם הרעש ממשיך, כנראה מיסב, או סנדלים שנוגעים בתוף (כתבת שבלחיצה על הברקס הרעש נעלם).

matangil
10-03-15, 20:46
וואי זה אני כשהייתי צעיר ותמים ,

לאחר הבנה עמוקה ופרוייקטים יפים שעשיתי לבדי ..

החלפתי מייסב וברקסים אחורים קומפלט והרעש נעלם , בדרך כלל זה מייסב שמסיים את חיו ונוצר לך רעש מעומעם במהירויות נמוכות (בגבוהות או פשוט נבלע) ,

העצה של שמר נכונה , תרים גלגל ותסובב (אמור ליהיות התנגדות/חיכוך מינימלית ) אם אתה שם לב לחיכוך מוגבר או ב"חצי סיבוב" משהו לא תקין וכניראה גם הסנדלים נוגעות בתוף בנקודות מסויימות (מצביע על "גבעה" בתוף)

תעדכן ותחזור אם מסקנות

הכי מומלץ להרים כל גלגל ולפרקו , לפרק תופים (בוקסה 12 - 2 ברגים) ולהוריד בעדינות את התוף מהבלם ולראות את מצבו

yair791
10-03-15, 21:03
זו יכולה גם להיות משאבת גלגל תפוסה

dor_k
10-03-15, 22:02
ערב טוב. לא שללתי את העצות פשוט שאלתי אם במקרה מישהו ניתקל במקרה בו הרעש בא והולך(עד לתקופה שבמשך כל החורף הכל היה תקין). מחר בבוקר אני ירים את הרכב אחרי נסיעה בתיקווה שהתופעה תשוב על עצמה אבדוק חופש בגלגלים, אפתח את התופים אנקה אותם עם בד שמיר ונחפש משהו לא תקין במראית עין