View Full Version : אין סחיבה בתחילת נסיעה כשהרכב קר
אמיר קוייל
26-02-15, 10:35
שלום לכולם,
אני נוהג בפונטו שנת 2002,60 כוחות סוס. בחודשים האחרונים נורת מנוע דולקת ונעלמת לסירוגין, ללא שינוי בולט (אם בכלל) בצריכת הדלק או בביצועי המנוע.
בימים האחרונים בתחילת הנסיעה ורק בבקרים המנוע כמעט ולא מגיב ללחיצה על דוושת הדלק. כלומר, התאוצה ממש מינימלית. לאחר כדקה העניין נפסק והמכונית נוסעת כרגיל.
רציתי לשאול, מה יכול להיות מקור התקלה?
תודה רבה,
אמיר
אמיר קוייל
26-02-15, 18:32
שלום,
העברתי את הפנייה לפורום הטכני של פונטו.
אנא התעלמו מפנייה זו.
תודה וסליחה,
אמיר
וואלה הייתה לי בעיה דומה יחסית למה שאת מתאר , ואם אכן המצב הוא ככה , אז האשם הוא "חיישן החמצן" , יש רעידות ? בסרק הסל"ד יציב ?
יכול ליהיות שהחיישן חמצן מתחיל להתפגר לך ובגלל זה , זה קורה רק בהתחלת נסיעה ולאחר מכן זה יחמיר (מניסיון אישי , אצלי בכלל לא נדלקה מנורה לכל אורך התהליך)
כמובן בלי אבחנה של בדיקה עם מחשב , זה ממש יקשה על הזיהוי (כמו כן חבל לירות סתם לאוויר, מניסיון),
אם יש לך גישה לבאר שבע או עפולה , אשמח בכיף לאבחן את התקלה (יש לי את הכבלים לדיאגנוסטיקה מלאה לפונטו)
שבת שלום .
אמיר קוייל
02-03-15, 08:08
שלום מתן והמון תודה על התגובה ועל ההצעה.
לאחר הנעת המכונית, בסרק, הסל"ד קצת "מתנדנד", עולה לאזור ה-1500 ואז מתחיל לרדת עד שהוא מתייצב על 900 ונשאר כך כל עוד המנוע מונע (גם אם אני בסרק).
לצערי, לא יוצא לי בדרך כלל להגיע לאזור באר שבע או עפולה. אם אצליח להגיע בכל זאת, אשמח מאוד לבדיקה דיאגנוסטית.
שוב תודה וחג שמח,
אמיר
אמיר קוייל
16-03-15, 10:56
החלפתי את חיישן החמצן (700 ש"ח כולל עבודה ומע"מ) אך הנורה חזרה לדלוק כבר למחרת היום.
קראתי שאולי מדובר בתקלה במנוע צעדים.
אדווח בהמשך...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.