PDA

View Full Version : כנראה הלך מחשב ניהול מנוע - פרטים בפנים.

שמר
25-02-15, 16:59
באמצע נסיעה - Check engine וירידה מיידית בסחיבה.
רעידות בסרק.
בבדיקה עם סורק תקלות - תקלת סליל. P0351.
נבדק - צילינדרים 1 ו-4 אינם מקבלים ניצוץ (נבדק לפני הפלאגים, הם חדשים ובלי קשר לא מקבלים ניצוץ).
הוחלף סט קוילים + חוטי הצתה מקוריים, התקלה בעינה.
הוצלבו חיבורים עם 2-3, התקלה עדיין ב-צילינדרים 1 ו-4.

המסקנה - אין בעיה במתח הגבוה (וגם אם יש, צריך לפתור קודם את הבעיה במתח נמוך) והחשד נופל על מחשב ניהול המנוע.

יש לי מחשב פרוץ בגרוטאה שברשותי. אפשר הדרכה היכן למצוא אותה?
כפי שכתבתי, המחשב פרוץ ואמור "ללמוד" את המפתח המקורי. האם צריך פעולות לשם כך, או רק לחבר ולהניע?

רעיונות אחרים ?

רפי לין
25-02-15, 17:07
איזה פונטו ומה שנת הייצור?.
מה כוונתך בזה: יש לי מחשב פרוץ בגרוטאה שברשותי. אפשר הדרכה היכן למצוא אותה?

בברכה - רפי לין

שמר
25-02-15, 17:30
היי רפי,

צודק, משום מה הנחתי באופן שגוי שהמפרט של האוטו ידוע.

SX, 1250, 8 שסתומים, מודל 2002.

אני מבקש להבין היכן (פיזית) ממוקם מחשב ניהול המנוע כדי שאגש לפרק אותו (יש לי רכב מושבת נוסף, יותר נכון - היה. עכשיו יש קצת פחים וכל מיני פלסטיקים, אבל מחשב אמור להיות).

רפי לין
25-02-15, 18:19
במכוניתך זה מחשב נהול מנוע קטן עם 2 מחברים חשמליים (בתמונה) וצרוב בו קוד אימובילייזר מקורי
שמסונכרן עם הקוד במחשב המרכזי ברכב (BODY COMPUTER).
מחשב צרוב קוד מרכב אחר לא יניע את מכוניתך ומחש שנמחק בו הקוד, כמדומני, שעם הרכבתו והפעלת מתג ההצתה יצרב בו הקוד שצרוב במחשב המרכזי.
המחשב נהול מנוע נמצא על המנוע לכוון "קיר האש", כמדומני מחובר אל סעפת היניקה (ראה בשרטוט המצורף- M10).
בדוק את האפשרות לשפץ את המחשב הפגום עם יובל ב"מחוון ספידומטרים" שכאן:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=133
בהצלחה ובברכה - רפי לין

שמר
25-02-15, 21:57
רב תודות :lol:

innocenti
25-02-15, 23:02
הי שמר .בעייה מוכרת בפונטו נגרמת כתוצאה משימוש בחוטי הצתה או פלאגים לא מקוריים.
אני בזמנו קניתי באיבי אנגליה מחשב שבוצע לו ריסט ואכן לומד את האימוביליזר של האוטו.פשוט לחבר ולהניע זה עובד.חפשebay.co.UK \ fiat punto ecu תיבדוק דגם מדויק לפי המדבקה הלבנה על המחשב.אגב במידה ואתה מעוניין יש לי את המחשב הישן אולי אפשר לעשות משניים אחד😂האמת לא זוכר איזה צילינדרים לא עבדו.

שמר
26-02-15, 08:55
היי,

תודה על העזרה. היו קוילים וחוטים מקוריים, אבל כנראה שלא לעולם חוסן (ישנים).
יש ברשותי שאריות רכב נוסף בו יש סט כזה (כבר הורכב על האוטו) ואמור להיות מחשב ניהול מנוע פרוץ, הולך לחפש אותו כעת.
בהנחה שאמצא אותו, הדרך לפתרון נראית קצרה. אם לא - אסע כנראה ל"מחוון ספידומטרים" (מכיר אותם כבר מעל 25 שנים) לתקן את המחשב שלי בכדי לא להתעסק עם סט הנעה קומפלט.

שמר
26-02-15, 10:21
אאוץ'.

המחשב שהיה על הגרוטאה השניה הלך יחד עם המנוע (נמכר).
ביררתי ב"מחוון". 700 ש"ח לתיקון (הצלחה לא מובטחת, אז הולכים על אופציה ב' - 1400 למחשב משופץ ביבוא מחו"ל...(כמובן שיזכו על תיקון כושל במקרה כזה, לפחות כאן הם FAIR).

לא כיף. :(

רפי, האם תוכל לתת לי את הP/N של המחשב כדי שאוודא התאמה לחלק שאני קונה (אם אחליט להביא מחו"ל) ?

***********עריכה - למען נפגע המחשב הבא ************

מצאתי את מס. החלק למחשב - עבור מודלים מהשנים 2000-2002, דגם עם שני חיישני למבדא על הסעפת : IAW59F M3.
250 ש"ח באנגליה. הלכתי להתחנף לחבר שגר בלונדון...

תודה מראש.

רפי לין
26-02-15, 13:59
הלכתי להתחנף לחבר שגר בלונדון...
מה עד לונדון אתה הולך ברגל?, קח מטוס, קח אוירון...
בברכה - רפי לין

שמר
26-02-15, 20:16
היי רפי,

יש לי טיסה לניגריה בשבוע הבא.
טיסה לגאבון בשבוע לאחריו.
טיסה לארה"ב בעוד חודש.:eek:

הספיק לי ממטוסים, רוצה לנסוע... :lol:

הוזמן מחשב מאנגליה, 315 ש"ח כולל משלוח. הפיאט תמתין בחנייה עד שדואר ישראל יואיל בטובו...

רפי לין
26-02-15, 22:25
נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

שמר
10-04-15, 17:16
חזרתי לארץ... וכן לעדכן.

מחשב המנוע הגיע מאנגליה תוך כ-10 ימים (יומיים לחצות את אנגליה ולעלות על מטוס, עוד 8 ימים באדיבות הצב(י) ישראל (ידוע גם בכינויו : "דואר ישראל, אחותם הצולעת" :mad:).
הוחלף, אבל המחשב לא זיהה את המפתח, האוטו לא מניע :eek:.
המחשב התקול הוחזר, מניע, עדיין על 2 צילינדרים.
אי-מיילים בהולים למוכר, אשר בהחלט ניסה לעזור עם מספר הצעות, אבל ללא שינוי.
אחרי כמה מיילים הלוך ושוב, הבחור פשוט הודיע שהוא שולח לי מחשב נוסף, ללא חיוב כמובן, אפילו לא ביקש את המחשב הישן חזרה, כמקובל.

החבילה הגיעה בזמן שהייתי בחו"ל, היום החלפתי (הסרת פילטר אוויר, שני ברגי אלן וניתוק שני קונקטורים, דקה וחצי עבודה עם יד קשורה מאחורי הגב). 4 דקות מאוחר יותר (זמן לימוד המחשב), הרכב הניע ללא בעיה ועובד שוב על 4 צילינדרים :).
נשארה עדיין נורית תקלה של המחשב (לא של האימובילייזר, כפי שהייתה), מחרתיים אגש למוסך ואטפל בהעלמתה.

סה"כ הנזק, כולל משלוח, כ-300 ש"ח (לעומת 700 עד 1400 בתיקון בארץ).

זה הפריט באיביי, ממליץ על המוכר מאוד:
http://www.ebay.com/itm/351322621837?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

עכשיו יש בעיית איפוס חלונות, אפתח נושא חדש למען הדורות הבאים.

רפי לין
10-04-15, 19:34
אני מסכים עם כל מה שכתבת על דואר ישראל.
מכתבים מגיעים אלי אחרי עד 10 ימים לאחר תאריך משלוחם, חלוקת הדואר לבית כ 2-3 פעמים בשבוע (השבוע רק פעם אחת) ומגיע להם כל הקללות שקימות.

בברכה - רפי לין

adi.raib91
27-05-15, 17:49
אהלן,
ברשותי פיאט פונטו שנת 2006.
לפני יומיים נסעתי ברכב ובאמצע הנסיעה הוא החל לגמגם עד שעצרתי והרכב נכבה.
לאחר כמה שעות הצלחתי להניע אך המנוע רעד וגמגם ולכן גררתי אותו למוסך שמשון ביהוד.
במוסך אמרו לי שמהחשב נשרף ושהוא לא נותן לחצי מנוע פקודה לרסס דלק. לאחר מספר בירורים של המוסך והמשך בדיוק נאמר לי שצריך להחליף את המחשב ועלות כל הסיפור כולל חלקים (מחשב, מצתים וכדומה.), עבודה וחלקים היא בסביבות ה3500 שקלים. האם זה הגיוני? אני סומך על המוסך ב100 אחוזים, השאלה אם יש דרך אחרת כמו זו שמצויינת פה על מנת להפוך את העניין הזה לזול יותר.
תודה,
עדי.

שמר
27-05-15, 19:55
האופציות כולן בשרשור הזה. אם אתה יכול להעמיד את האוטו לכ-שבועיים (תלוי במצב הרוח של רשות הדואר) - הכי זול להביא מחו"ל.
אחרת אפשר ללכת לבית העסק שרפי הציע בחולון, ציינתי מחירים בשרשור.

אם החלטת להזמין מחו"ל, וודא היטב את דגם המחשב שברשותך (פרק אותו, יש עליו מדבקה) והזמן אותו דגם בדיוק. יש הבדל בין השנתונים השונים.

לא לשכוח להחליף קוילים וחוטי הצתה (מקוריים בלבד), אחרת גם המחשב הבא בתור יישרף.

adi.raib91
28-05-15, 12:36
לאחר בירורים בדגם הספיציפי שלי (2006) לא כדאי לשים אחד משופץ או משומש כי הם נהרסים שוב ממש מהר. גם במחוון מחולון הוא אמר לי שלא כדאי לי לשים מחודש וללכת רק על חדש. חדש באייבי עולה 1500 שקל. נראה לי כבר עדיף חדש פה בארץ 2200 שקל.

רפי לין
28-05-15, 14:51
בודאי שעדיף מחשב חדש שיש לו גם אחריות, מה גם שעל מחשב מאיביי אתה עוד עלול לשלם מכס ועוד מרעין בישין כך שזה בכלל לא יהיה לך כדאי.
תמסור לחיים ב"מוסך פיאט שמשון" ד"ש ממני וברר איתו אם יש לך איזו הנחה כחבר המועדון.
בברכה - רפי לין

adi.raib91
08-06-15, 20:18
טוב... לאחר כמה ניסונות לא המוסך ולא אני הצלחנו להשיג מחשב בארץ,
אני אזמין את המחשב הבא מלונדון.
http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-PUNTO-1-2-8V-ECU-IAW5AF-P3-PLUG-AND-PLAY-SELF-CODING-/191595763250?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2c9bff5632
השאלה שלי היא האם יש מכס על הבאת חלק כזה לארץ והאם יש דרך להימנע ממנו.
המחיר של זה כולל משלוח יצא 616 ש״ח פחות או יותר לעומת מחודש בארץ שעולה 1300..
אני נוסע ללונדון ב17 לחודש וחוזר ב29 אז יש אופציה שאני אאסוף את זה גם משם, האם עדיף ככה על מנת להימנע ממכס?
המוכר גם מציע אחריות של 30 יום וכמובן שליחה של מחשב חדש במקרה של שהוא לא עובד או מתקלקל במשך הזמן הזה.

liorwohl
11-06-15, 15:24
אם האוטו עומד כבר כל הזמן הזה אז מה זה עוד כמה ימים בשביל לחסוך משלוח ובלאגן פוטנציאלי עם המכס? תביא כשאתה שם, לפי דעתי