התחבר

View Full Version : פונטו - נזילת מים בתוך הרכב

07-04-07, 22:23
לפני כמה חודשים היתה תקלה בפונטו שלי שהתגלתה כנזילה ברדיאטור חימום... לאחר התיעציות כאן בפורום :
http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1356&highlight=

החלפתי את החלק והכל היה סבבה אולם לאחרונה שוב הופיעו מים מתחת לשטיחי הגומי שליד הנהג.. אין איבוד משמעותי של נוזל קירור והמיזוג והחימום עובדים ללא בעיה!

הרכב היה בטיפול 10 לפני חודש ולא התגלתה שום בעיה או נזילה כזאת או אחרת....

במה מדובר? האם התקינו לי רדיאטור פנימי דפוק? (ראיתי אותו חדש מאריזה)... האם נזילה מצינור או משהו??

והאם האחריות על החלק שקיבלתי לחצי שנה תקפה על תקלה זו לדעתכם?
תודה חג שמח

07-04-07, 22:30
הגדר מה זה "איבוד לא משמעותי של נוזל קירור" כמה ?

על מה אתה חושב שהאחריות ?...בטח שעל נזילות!

הרדיאטור ששמו יכול להיות מעולה אבל לא חסין בפני התקנה לא נכונה או פגיעות בזמן ההתקנה - וזה קורה!

בגלל שעכשיו חג הייתי בשלב ראשון נותן לאזור להתייבש על ידי הרמת שטיח הגומי (זרוק אותו בתא מטען) ככה ששטיח הרכב יתייבש בשמש. אחרי זה כדאי לבדוק האם שוב מופיעה רטיבות גם ללא הפעלת מזגן כלל (קירור) או שהרטיבות מופיעה רק לאחר הפעלת מזגן - ניקוז של המזגן סתום או בעיה אחרת במאייד של המזגן.

07-04-07, 22:34
אוקיי תודה student האם שווה לי לנסוע מחר על הבוקר לבדיקה במוסך או שזה יהיה ביזבוב זמן לפני שאבדוק אם זה בגלל המזגן או משהו אחר?
אה ובקשר לאיבוד מים זה משהו חריג... בוא נגיד שאני לא מילאתי מים מאז ההחלפה... שזה 3 חדשים

07-04-07, 22:56
עדין לא הגדרת בדיוק כמה מים האוטו מאבד - נניח, ירד איזה חצי מיכל ב- 2000 ק"מ.

אם אתה בטוח שהמוסך פתוח מחר ויש לך זמן וסבלנות אז לך לשם. קשה להאמין שיקחו לך כסף על בדיקה פשוטה - מה כבר יעשו, בדיקה בלחץ ואולי יעיפו מבט לכיוון הרדיאטור הפנימי ?

08-04-07, 17:13
אני לא יודע איך זה בפונטו, אבל בבראבו ובבראבה המחשב של הכרית אויר נמצא בדיוק מתחת לרדיאטור הזה ואם הוא נרטב אז תידלק לך הנורית של הכרית אויר ואז הנזקק גדול...

08-04-07, 19:44
גם בפונטו :(

08-04-07, 22:07
אחד מהמנהלים ערך את נושא ההודעה, כנראה, וטעה - למיטב הבנתי מדובר בפונטו דור 1 ולא ספייס.