PDA

View Full Version : יישור קו לפונטו 99

06-04-07, 20:10
גם חבר חדש וטרי בפורום (באתי מקארספורום)
וגם בעליה הגאים של פיאט פונטו S60 XTZ, ידנית, שנת 99.
ועכשיו לעניין - בבדיקה שעשו לפני הקנייה מצאו בין היתר שההספק מנוע קצת נמוך (51.4 כ"ס) והבוחן אמר ש:
1. כנראה צריך להחליף חיישן הזרקה / ניקוי מע' הזרקה.
2. להחליף מחזירי שמן בראש מנוע כי יש קצת נזילות.
3. אם כבר מחליפים מחזירי שמן אז גם להחליף רצועת תזמון כי זה באותו מקום
4. להחליף תומכים בגיר.
סה"כ הבנתי שהתקלות לא רציניות, עשיתי את הבדיקה בקומפיוטסט והציון הכללי יצא 85.
רציתי לדעת אם בשביל הרשימה הנ"ל צריך מוסך מורשה, ואם כן אז המלצות לאחד כזה, אם לא אז המלצות למוסך רגיל.
אני מהקריות ככה שאיפשהו באזור הקריות / מפרץ חיפה יהיה בסדר.

ועוד שאלה לגבי משהו שנראה לי מוזר - בבדיקת הספק שעשו למנוע הם משווים נתוני יצרן מול מה שקיים בפועל. עכשיו לפי הנתוני יצרן המנוע מפיק 60 כ"ס ו10.2 קג"מ ב-6000 סל"ד, ובבדיקה שעשו, הריצו את המנוע על קצת יותר מ-5000 סל"ד ויצא כאמור 51.4 כ"ס, ואותו מומנט.
האם הם לא היו צריכים להריץ את המנוע על 6000 סל"ד?

07-04-07, 14:49
כן. הם היו צריכים לעשות את ההשוואה באותו הסל"ד.

לגבי מה שכתבת:
1. ניקוי מערכת הזרקה עושים במכון להזרקות. שם מפרקים את המזרק (או המזרקים, אני לא זוכר מה יש אצלך) ומנקים אותם כמו שצריך.
2. מחזירים שמן בראש מנוע, וטיימינג מאוד פשוטים ברכב הזה לדעתי. אפשרי אפילו לעשות לבד (אם יש לך זמן / ידע וכלים).

מאיפה אתה?
אם אתה מאזור המרכז אני ממליץ על מוסך שמשון. אני תמיד יצאתי מרוצה משם.

07-04-07, 19:46
אוקיי אם אתה אומר שהיו צריכים לעשות את ההשוואה באותו סל"ד אז אולי הממצאים שלהם לגבי הספק מנוע נמוך הם שגויים...צריך לברר איתם.
בקשר למה שכתבתי על ניקוי מע' הזרקה - הבוחן לא היה ספציפי ואמר שזה יכול גם להיות החיישן הזרקה, שצריך להתחבר למחשב רכב ולבדוק אם הוא תקין.
טיפול כזה עושים רק במורשה או שאפשר גם במוסך רגיל?
ואני מקרית חיים...אז מקום בקריות/ חיפה יהיה טוב.

08-04-07, 19:41
מכיוון שאני לא יודע למה הבוחן התכוון כשהוא אמר "חיישן הזרקה", ויש יותר מדי אפשרויות אני לא אנסה לנחש.

כדי להתחבר למחשב רכב בפונטו צריך סקנר יעודי של פיאט (אקזמינר). למה? ככה!.

עד כמה שאני יודע, יש כאלה רק במוסכים המורשים.