View Full Version : . ברקס קדמי תפוס
ליאור מנשה
22-12-14, 14:41
אז ככה.. ברשותי פיאט hgt שקניתי לפני כשלושה חודשים, המנוע שלה אחלה אבל הרכב הצריך עבודה(תושבות מנוע ובולמים, רפידות, צינור ברקס ומוט מקשר) כשהחלפתי את החלקים הנ"ל ויצאתי מהמוסך בלמתי בחוזקה בכדי לבדוק את הברקסים והברקס הקדמי ננעל בשני הגלגלים. חזרתי למוסך ובדקתי הכל. הברקס פשוט לא משתחרר. בכל פעם שאני פורק שמן מהצינור ולוחץ שוב על דוושת הבלם הוא ננעל מחדש...רעיונות מישהו? בדקתי משאבה ובוסטר והחזרתי גם לחלקים המקוריים שלפני הטיפול...בנתיים הרכב כבר יומיים על הליפט . יכול להיות ת בעיה בabs?
תודה מראש לכל העוזרים, אני ממש אובד עצות.
אוי למוסך שמחזיק יומיים את הרכב על הליפט, בשל תקלה כזאת.
הבעיה שלך היא, צינורות גומי קידמיים או שסתום במשאבה מרכזית שלא מחזיר את שמן הברקס.
דוד.
ליאור מנשה
22-12-14, 21:07
דוד, אלו שני הדברים הראשונים שבדקתי והחלפתי בחזרה.. זה לא זה... השמן פשוט לא חוזר
החלפת נוזל בלמים? אם כן תבדוק שמתאים לאוטו.
אם לא אז תחליף את כל הנוזל בלמים. אצלי זה עשה בדיוק את התקלה הזו.
ואם לא עוזר אז שיפוץ קליפרים. ניקוי כללי פרוק בוכנה!,
שחר
ליאור מנשה
23-12-14, 06:46
הקליפרים יכולים לגרום לשמן לא לחזור??
כאשר הגומייה של הקליפר מתנפחת היא יכולה לא להחזיר את השמן למשאבה המרכזית.
כיצד בודקים ?, משחררים את הצינורות מהמשאבה המרכזית, בודקים אם הגלגל השתחרר.
השתחרר, הבעיה במשאבה. לא השתחרר משחררים את הצינור מהקליפר. השתחרר אז יש סתימה או מעיכה בין מ. מרכזית לקליפר. לא השתחרר, משחררים את פיית האוויר על הקליפר. השתחרר הבעיה בקליפר או ב-ABS. כדי לדעת יש לפרק את הקליפר ולבדוק.
דוד.
ליאור מנשה
24-12-14, 22:09
תשמעו, כלום לא עוזר. מבחינת מכון ברקסים שהתיעצתי איתו התקלה הזו לא קיימת ולא יכולה להיות קיימת...
אם יש עוד רעיונות אני אשמח לשמוע ואם יהיו לי עדכונים אז אני אשתף...
בנתיים בתחבורה ציבורית
מוזר, אין דבר כזה שהתקלה הזו לא קיימת ולא יכולה להיות קיימת, קשקוש.
אם תבדוק לפי מה שכתבתי תימצא את הבעיה. לא נראה לי שבדקת.
דוד.
עשית מה שאמרתי לך? החלפת שמן? את כל השמן?
ליאור מנשה
28-12-14, 18:40
אז ככה, מסתבר שהבעיה הייתה בבוסטר, למרות שהחלפתי את הבוסטר התקלה לא נפתרה. מסתבר שהבוסטר החלופי שהבאתי היה גם פגום ובגלל זה לא עליתי על התקלה.
מחר הרכב יחזור לכביש:)
קשה לי להאמין שהבוסטר גרם לבעיה.
דוד.
ליאור מנשה
29-12-14, 14:47
וואלה הרכב נוסע פיקס... שמח שסיימתי את הסאגה הזאת
גם אני שמח שסיימת את הסאגה הזאת.
אבל לא מסתדר לי מבחינה טכנית שהבעיה הייתה בבוסטר.
מדבריך ניתן להבין שהבוסטר לא החזיר את משאבת הברקס המרכזית והלחץ לא השתחרר.
כתבת, "הברקס הקדמי ננעל בשני הגלגלים", הבוסטר לוחץ על משאבת הברקס והיא נותת לחץ לארבעת הגלגלים. לכן לא הגיוני שהבוסטר לחץ רק על שני גלגלים קידמיים. מכאן ניגזר שארבעת הגלגלים צריכים היו להיות תפוסים.
תן הסבר במידת האפשר.
תודה דוד.
GreaseDonkey
29-12-14, 22:22
תקלה אפשרית בהחלט בטח עם יש סנדלים אחוריים ולא בלמי דיסק.
תקלה אפשרית בהחלט בטח עם יש סנדלים אחוריים ולא בלמי דיסק.
טוב ללמוד דבר חדש.
אבל כאשר לא מסבירים בדיוק כיצד המשאבות האחוריים משתחררים מלחץ השמן, והקידמיים לא, אין "משקל" לתגובה שלך.
תן בבקשה הסבר, מה קורה במערכת בזמן שחרור רגלית הברקס, ולמה רק הקידמיים ניתפסים.
טרם נתקלתי בברקס שנתפס בשל בוסטר תקול, ותאמין לי שהתעסקתי בזה יותר ממה שיש בחורות בירושלים. :)
תודה דוד.
GreaseDonkey
30-12-14, 18:18
קודם כל תסכים איתי שעם אתה לוחץ חלש מאוד על דוושת הבלם בלמים הקדמים ינעלו עוד לפני שהאחוריים ינעלו. זה משהו שאתה יכול לנסות בעצמך שהרכב על ליפט.
עכשיו איזה תקלה יכול להיות בבוסטר שמחזיקה את המשאבת בלם מעט לחוצה? זה יכול להיות משהו מכני שלא נותן לזרוע המפעילה של הבוסטר לחזור למצב סרק, גם כוון של הבוסטר כי יש בוסטרים שניתן לכוון את הקצה זרוע שנכנסת לתוך מאשבת הבלם המרכזי וכוון לא תקין יגרום בדוק לתפיסה של בלמים קדמיים נתפסים.
זה גם יכול להיות תקלה של כוון של הדוושת בלם עצמה או אפילו כוון לקוי של היוניט אור בלם, למעשה כל מה שעלול לגרום למשאבה המרכזית לא לחזור למצב המשוחרר שלה.
ליאור מנשה
30-12-14, 20:29
מסכים בהחלט עם חמור הגריז פה... הברקסים האחוריים גם כן דיסק
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.