התחבר

View Full Version : המשך חווית פיאט פונטו- רעידות

dor_k
22-11-14, 17:53
חברים שבוע טוב..! (פיאט פונטו 2003 8V גיר רגיל)
למי שעדיין לא נתקל בהודעה שלי אספר בקצרה שכבר זמן מה ישנם בעיות עם המכלול של ההגה ועדיין לא יצא לי לתקן את זה ולאבחן את הבעיה מקצועית, בהמשך לזה לחבר יש מעין צ'יפ אשר מתחבר לבודק תקלות ושולח ישירות לפלאפון את התוצאה. להפתעתי קיבלתי את התקלה P0300 מה שסביר להניח מסביר את הרעידות שיש לי במנוע בזמן עצירה מלאה,אין בעיה עם התאוצה והאוטו לא נכבה ובנוסף המצבר תקין והאוטו מניע בלי איזה שהיא בעיה, לפני פחות מ10K הוחלפו כל תושבות המנוע, פלאגים מקוריים וחוטי הצתה מקוריים בזמן יישור קו- מה שמשאיר אותי עם האופציה שישנה תקלה בכוהל הצתה? אשמח להסביר איך אני יכול לאבחן את התקלה וכמובן אם עולה על דעתכם משהו אחר מלבד הכוהל אותו עליי לבדוק?

אגב, בקשר לבעית ההגה הסורק הנ"ל בודק רק תקלות במנוע ולכן לבנתיים ההגה נשאר בסימן שאלה:rolleyes:
תודה, דור

davidmzr
22-11-14, 18:21
po300 אומר שזוהתה הצתה מאוחרת בצילינדר אחד או יותר. ולא "זוהתה החטאת בעירה בצילינדר"
שזה כבר קוד אחר.
לכן אני לא בטוח שהבעיה בקוייל. אלא בגלגל התחתון של הטיימינג.
נסה לנקות את חיישן הקרנק ואם לא, בדוק את הקייל בגלגל טיימינג.
דוד.

dor_k
22-11-14, 19:14
דוד יש אפשרות להכוונה או תמונה של החיישן הנל?

Amertsu
22-11-14, 22:43
איזה מן רעידות אתה מרגיש ? נפילות סל"ד גם ?

dor_k
22-11-14, 23:20
לא הסלד קבוע אין בעיות בהצתה או בהאצה וגם בעצירה האוטו לא מגמגם אבל את הרעידות מהמנוע מרגישים גם בהגה

Amertsu
23-11-14, 02:38
אני בסירה שלך בדיוק.. רק שאצלי לא דולקת שום מנורה .. איך אפשר לבדוק אצלי אם זה לא אותה הבעיה?

dor_k
23-11-14, 08:59
אנחנו באותה הסירה. אצלי דולקת הנורת הגה אבל היא קשורה להגה לא לבעיה הזאת