View Full Version : הנעה קשה סרטון מצורף
צהריים טובים לכולם , פתחתי נושא בעבר בקשר לבעיות הנעה שמופיעות לסירוגין לא הצלחתי למצוא את הנושא אך מצאתי סרטון ברשת שמתאר בדיוק את בעיית ההנעה שלי בפיאט.
(הרכב המופיע בסרטון אמנם לא פיאט אבל הסימפטומים זהים לחלוטין)
הבעיה לא מפריעה לי כלכך אך רציתי להתפר ממנה , כל פעם שאני מגיע לחשמלאי הרכב מניע פיקס..
https://www.youtube.com/watch?v=v-32E24AXdk
צפייה מהנה
מאחר שלא כתבת, תן לי לנחש שהבעיה מופיעה בעיקר בבוקר כאשר המנוע קר, או לאחר חניה ארוכה יחסית. לצורך הבדיקה יש לפרק את ארבעת הפלגים, שמישהו יתן סטרטר ואתה הביט אם יוצא ערפל מאחד הצילינדרים, ואם סיבוב המנוע השתפר משמעותית בלי הפלגים.
דוד.
דוד אז ככה , אתה טועה כשהרכב עומד כל הלילה והרכב קר, הוא מניע מצוין , ציינתח שהבעיה מופיעה כשאר הרכב חם.
ובעיקר אחריי חניות קצרות שאני מניע את הרכב דקה 2 לאחר הכיבוי.
אם כך נחשוב על פתרון אחר. לא ציינת שהבעיה מופיעה כאשר הרכב חם או בחניות קצרות.
דוד.
פירטתי יותר בנושא הקודם שמצאתי אבל אני לא מוצא אותו.
בגדול זה המצב, הרכב בבוקר מניע ללא קושי, מנגיע וסיבוב וגם במהלך היום, אבל כשמתחיל הלחץ בעבודה ואני נוסע מחנה , מניע לאחר 3-4 דק׳ לפעמים מניע לי חלק ולפעמים מופיע התופעה שאפשר לראות בסרטון שצירפתי, לייתר דיוק זה בדיוק מה שקורה ובדרך כלל זה מניע בפעם השניה ישר..
הייתי רוצה לבדוק את הנושא לעומק אך בכל פעם שאני מגיע למוסך התופעה נעלמת ( כמו חייל שרוצה לקבל ג׳ , מגיע לרופא וכל החום נעלם פתאום :) )
האוטו מטופל פיקס ואנחנו לא מצליחים לאתר את את הבעיה .
היה לי את התופעה בספייס שנת 2002
התופעה נעלמה או כמעט ולא היתה אחרי מצבר חדש
אולי יש קשר לזרם שהסטרטר מושך כשהכל חם או משהו בהתנגדות בחום
mgoldst , אני לא יכול לקבל אינדיקציה ע"פ זה..
חוץ מזה , כל מה שקשור למצבר / אלטרנטור נבדק.. מצבר תקין ואלטרנטור שופץ ( עכב חוסר טעינה )
אולי יש קשר לזרם שהסטרטר מושך כשהכל חם
מחזק את דבריו של mgoldst.
יש לבדוק צריכת זרם לסטרטר.
דוד.
נבדק, ציינתי את זה קודם לכן שרוב הדברים שקשורים לחשמל נבדקו
פירטתי יותר בנושא הקודם שמצאתי אבל אני לא מוצא אותו.
למה אינך מוצא אותו ?. אם לא תחפש לא תימצא. :)
הנה:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=18208
לצערי אני בספק אם נבדקה צריכת זרם לסטרטר. שהרי כתבת: "בכל פעם שאני מגיע למוסך התופעה נעלמת". ואם כן מה הייתה הצריכה ?.
אני עומד על כך (כמו בקישור המצורף)שהבעיה בסטרטר.
דוד.
חוץ מזה חברים , אם זה היה באמת החשמל לסטרטר התופעה הייתה קוראת גם כשמנוע קר לא? ודווקא שהוא קר הוא מניע לי פיקס מניגעה.
לא !
כבר כתבתי לך למה לא.
"לא מצבר, לא אלטרנטור שהוחלף כנראה לשווא, ולא נעלי דפנה.
הבעיה שלך היא בסטרטר שכאשר הוא חם , העוגן משפשף בשדות.
אם אני לא טועה כבר דיברת איתי בעניין תקלה, לא זוכר איזה.
כדי לבדוק אם אכן כך, (אני בטוח שכך) כאשר הרכב לא מניע, שפוך ליטר וחצי מים מבקבוק על הסטרטר תמתין שתי דקות ותניע".
דוד
דוד עדכון קטן, היום חזרתי לחשמלאי שלי וניסו לאתר את הבעיה שוב והיא מופיעה בדר״כ מיד עם כיבוי הרכב והנעתו אחריי שניות.
לפי הצליל החשמלאי אנר שזה נשמע חו כמו הסטרטר , כנראה שהבעיה קוראת כאשר הוא מתחמם ..
400₪ שיפוץ סטרטר, שווה? ומה עם הבעיה בסוף היא לא בסטרטר ואני ישפץ לשווא?
לא מאמין למחיר שכתבת, אלא אם אתה נשוי לבת שלו. :)
נראה שלא הבנת האם המחיר כולל מע"מ ועבודה.
זה בקושי מחיר לסטרטר משופץ. ומה עם העבודה ומע"מ ?
נראה שמישהו מנסה לסדר אותך.
מה, החשמלאי שלך פרה ? מה זה "אמר זה נשמע חו" ? בחיים לא שמעתי על בעיה שהאיתור שלה הוא חו. :)
יש לי הצעה אטרקטיבית עבורך. לפי מצב העניינים, לא נראה לי שאתה באמת רוצה לתקן את זה, מצטער.
דוד.
דוד היקר , נתחיל מזה שאני מתכתב מהאייפון אז יש טעויות קטנות פה ושם :)
נמשיך מזה שהבחור שהציעה לי 400₪ זה מוסך חשמל הנקרא ״ ציון חשמל לרכב ״ באשקלון , זה המחירים שלו והעבודה מצויינת, חצי מהעיר מטפלים אצלו ותמיד יש תור ועמוס.
ואני מאוד רוצה לטפל בבעיה אבל אף אחד עד היום לא אמר לי ב 100% שהבעיה היא בסטרטר, אני רוצה לטפל בזה בהקדם ומוכן לשלם מה שצריך.
ואגב המחיר כולל מע״מ ועבודה , גם המשפחה שלי מטפלת אצלו אז מסתדרים ..
נ.ב - שבוע שעבר סידרנו את הסטרטר של הטרנזיט עבודה שלנו (שנת 99) הסטרטר היה מת , המון עבודה בניסיון חילוצו ( הברגה מתה ) וזה הסתכם ב 600 ש"ח כולל מע"מ + עבודה וכל הכאבי ראש ..
קודם כל אני שמח שאינך כועס מאופי הדיבור הבוטה שלי לפעמים.
שוב אני לא מסכים אתך. אין מצב שירכיבו לך סטרטר משופץ במחיר שכתבת כולל עבודה ומע"מ.
יכול להיות שהחשמלאי משפץ בעצמו. השיפוץ אינו שיפוץ מקצועי, משום שצריך לחרוט את העוגן כדי שהפחמים לא ישחקו מהר מידי. לחשמלאים של היום אין את המחרטה. בד"כ הוא מחליף פחמים ומסב קידמי ליד הבנדיקס שמחירם עד 100 ש"ח, ולא מחליף את הבנדיקס עצמו לחדש .כך שזה מכסה את תקופת האחריות לשלושה חודשים ואפילו יותר.
אני מחליף סטרטרים למשופצים ולא רק בפיאט, יותר ממה שיש לך שערות בראש. מקווה שאתה לא קרחת. :)
אז אלא היו מס' שניות על סודות המקצוע.
דוד.
יכול להיות שאתה צודק, אבל בנוגע לשיפוץ עצמו יש לו את כל הציוד ומחרטה ומה רק לא והוא משפץ הכל במקום ממה שראיתיי ולא שולח את זה לאף מקום אחר.
חוץ מזה דויד ? יש אפשרות אולי להפגש שבוע הבא ? ככה תוכל לראות מה הבעיה ..
( אני מוכן לנסוע לאן שצריך לפחות שמישהו עם ניסיון יתן לי אינדיקציה מקצועית )
כמובן שהכל בתשלום , לא רוצה לבזבז את זמנך , זה מאוד מאוד יעזור לי , אשמח לתשובה.
אני רוצה מאוד לעזור לך.
לדעתי אתה צריך להרכיב סטרטר משופץ כמו שצריך. משום שכתבת שאתה עובד עם הרכב במשלוחים ומניע 30 פעם ביום. אם נכפיל את מס' ההנעות רק ב-20 ימים בחודש, נקבל 600 הנעות בחודש אחד.
אם אתה כל כך סומך על החשמלאי שלך, בצע אצלו. אבל תוודא שהוא מחליף גם את הבנדיקס לחדש.
משום שהרעש ששמע "חו" :) מעיד על תחילת החלקה בבנדיקס.
כאשר הזמנתי את הסטרטר המשופץ לטנדר של יאיר, עמד נידהם, חשב שהזמנתי לו חדש. :)
אני חוזר בפעם המי יודע כמה. הבעיה שלך בסטרטר.
דוד.
תודה רבה דוד , אקח זאת לצומת ליבי.
בעל אופן יש אפשרות להפגש שבוע הבא? בזמנך הפנוי? אשמח להתייעץ במספר דברים נוספים.
כן יש אפשרות. קודם טפל באשקלון בעניין הסטרטר, ועדכן.
אם לא קשה, פרט כאן מה הבעיות הנוספות שיש.
ולא צריך לזרז אותי בה"פ להגיב בפורום. :)
דוד.
דוד , ההודעה הפרטית נכתבה עוד לפני שכתבתי את זה בפורום :)
דבר נוסף, אני בכל אופן מעדיף להפגש בזמנך הפנוי לפני שאני מסדר את הסטרטר .. מעדיף שתראה את זה בעין , השבוע אני גם ככה נוסע לאזור המרכז יהיה נחמד להחליף מילה מול הבעיה במקום להמשיך לקשקש בפורום :)
ואם כבר אז כבר , דוד שאלה נוספת זה תקין ברכב שהונטה נכנסת לפעולה (כשהמנוע בטמפ' עבודה ) כל חצי דקה ונכבה לאחר כמה שניות ? וככה המעגל חוזר על עצמו מספר פעמים ?
יש לי חבר עם פיאט כמו שלי רק דגם 16V אצלו הרכב יכול לעמוד אפילו 5 דק' עד שהוונטה תכנס לפעולה , תעבוד כמה שניות ואז תפסיק , ושוב לאחר 5 דק' התהליך חוזר על עצמו , השאלה אם זה תקין שאצלי זה פרק זמן קצר יותר
התופעה המתוארת לא תקינה.
זה נגרם בד"כ משום שהמהירות הנמוכה בונטה לא פועלת.
דוד.
מה הכוונה דוד ? זה נדלק אצלי על מהירות נמוכה בדר"כ והמהירות הגבוהה תקינה (פועלת עם מזגן בדר"כ)
https://www.youtube.com/watch?v=46pPHqIAJdQ&list=UU0YaTJ6BEz3A2DrirqLsBpg&index=1
דוד , הקפצה קטנה בשבילך.
עדכון לכל מי שאיי פעם נתקל בבעיה :
היום הייתי אצל החשמלאי שלי , פירקו את הסטרטר והוא נמצא תקין לחלוטין , הוחלף לסטרטר משופץ חזר יותר פשוט , מניע מנגיעה אם קר/חם.
וכל זה תמורת 400 ש"ח , לכל המעוניינים ציון חשמל לרכב באשקלון .
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.