PDA

View Full Version : האוטו התחיל להתרסק לכיוון קדימה-ימין בירידה מבמפרים

leonzo
25-10-14, 13:29
יש לי פונטו ספייס ELX ידנית עברה 115-120 אלף ק"מ.
שמתי לב שבזמן האחרון ובמיוחד ביומיים האחרונים צצה בעיה.
אני עולה על במפר והאוטו יורד על הצד הימני קדמי שלו, על במפר שתמיד היתי עובר ב30-35 בלי להתנדנד יותר מדי אני מתרסק ב20-25.
מתרסק כן אבל לא עושה רעש של ברזל, בכלל לא בטוח שיש יותר רעש ברכב ממה שהיה מקודם.
עשיתי כמה בדיקות:
1)על משטח ישר נדנדתי את האוטו כל פעם בפינה אחרת ואין הבדלים משמעותיים אם בכלל בין כל הצדדים האוטו עושה עוד 1-2 תנודות אבל הרבה יותר קטנות כל צעד.
2)אין נזילה נראית לעין מהבולם, הסתכלתי מתחת לאוטו וסובבתי גלגלים כדי לראות טוב יותר.
3)בפנצריה הבחור נדנד קצת את האוטו ואמר לי שאומנם הבולמים לא גמורים אבל המצב שלהם לא מזהיר, במיוחד מאחורה. (יום-יומיים לפני שהאוטו התחיל להתרסק).

יש רעש שריקה כמו של ברקס רק חלש יותר, אבל רק אחרי נסיעה של 10 דקות ויותר, בדקתי לא קשור לקלאצ' לחוץ או לגומיות שגורמות לשריקות ברוח. כנראה שגם לא לטיימינג כי זה לא מושפע מהסיבובי מנוע.
אם אני לוחץ בעדינות על הברקס הרעש נעלם. אז כנראה הברקסים אבל האוטו עוצר היטב ולא מושך לצדדים. אז אולי זה קשור למשולש או בולם כי הרעש בא מקדימה צד ימין.

תודה רבה.

yair791
25-10-14, 16:09
יתכן ויש בולם תפוס או איזה שהוא חופש או בלאי במטלה הקידמי לגבי השריקה יכול להיות שמדובר בימסב גלגל או ברקס שחוק

leonzo
28-10-14, 16:38
תודה רבה על התשובה.
אמרו לי במוסך שאם זה היה מיסב אז האוטו היה רועד במיוחד על כביש מהיר ואמרו לי שהמכלולים נראים תקינים, הצלחת והרפידות נראות גם כן בסדר אבל יכול להיות שהדיסק צריך להשתפשף קצת וזה יעבור. כנראה צריך לחכות ולבדוק.

כמה צריכה לעלות עבודה על 4 בלומים והאם זה כולל כיון פרונט? וכמה צריכים לעלות 4 בולמים לא סיניים?
תודה רבה.

davidmzr
28-10-14, 19:00
לגבי "ההתרסקות" לצד ימין, אין לי בכלל ספק שהבעיה בבולמים שלך.
לגבי השריקה למה הדיסק צריך להשתפשף ?. לא הגיוני. גם אם החלפת דיסקים ורפידות, לא צריכה להיות שריקה. לדעתי הבעיה בקליפר שלא נע חופשי במסילה, או שלא חוזר מספיק.
דוד.

leonzo
28-10-14, 19:32
כנראה שאתה צודק לגבי הקליפר, זה גם הכי הגיוני. צריך להחליף אותו במקרה כזה?
וקיבלתי הצעה מחנות חלפים לבולמי מונרו זוג קדמיים 600 וזוג אחוריים 380. KYB הכי זול שמצאתי באזור ה800 ו400 בהתאמה. ההצעה של המונרו נשמעת בסדר או שאפשר למצוא בפחות? ונראה לכם סביר אחריות של רק מספר חודשים על המונרו?(לא זוכר כמה אבל פחות מחצי שנה)
תודה.