PDA

View Full Version : ספייס- טיימינג ומשאבת מים מקוריים או חליפיים?

Indiana Jones
14-10-14, 21:22
שלום!
הרכב- פונטו ספייס SX 8V 2001. נקנה לפני כחודש.
עד כה ביצעתי טיפול קטן (פילטרים+שמן) עם חלקים מקוריים (ההבדל במחירים זניח לעומת חליפי).
הטיפול הבא יכלול פלאגים מקוריים (ההבדל במחיר זניח). אבל אני רוצה להתייעץ לגבי משאבת מים וטיימינג:

המחירים שהציעו לי במורשה (מקוריים כמובן):
קיט טיימינג- 240
משאבת מים- 250

מחירים בחנות חלפים:
רצועת טיימינג "גטס"- 70
מותחן GNB- 50
משאבת מים מאיטליה- 160

שאלותיי:

1. איך המחירים?
2. חלקים לא מקוריים יכולים לגרום לתקלות? הם באיכות ירודה?
3. האם יש חלפים לא מקוריים שמיוצרים באותו מפעל של המקוריים? אם כן אשמח לדעת מה שם החברה ואיפה להשיג. (ומה המחירים בערך)

תודה רבה.

punto2004_actual_60
14-10-14, 21:59
סורי שאני נדחף להודעה שלך... נשמע טוב 240 לטיימינג... איפה המוסך? וכמה עולה הרכבה?

Indiana Jones
14-10-14, 22:06
אם לא הייתי ברור, המחירים הם על חלקים בלבד.
כתבתי שזה במוסך מורשה. למיטב הבנתי המחירים אותו דבר בכל המורשים (או אולי הבדל של שקלים בודדים).

שמר
15-10-14, 09:45
Gates הם יצרני רצועות מצויינים, בד"כ OEM (כלומר ספק משנה רשמי של היצרן, ההבדל הוא בד"כ בבקרת האיכות, אם בכלל).
משאבת מים - קשה להגיד, פעם ניסו למכור לי חלקים מאיטליה, או חמש שעות טיסה מאיטליה :D...

לרוב לא תיפול עם זה, אין הרבה מוסכים שאוהבים לחסוך 100 שקל על חלק בידיעה שיש סיכוי שיצטרכו לעשות את העבודה שוב, אבל כ"א ודרכו.

ללא קשר לאיכות החלקים, על 200 ש"ח הפרש לא הייתי ממצמץ בכלל. לא שאני כזה טחון, אבל בכ"ז יש לך אחריות ארוכה יותר על חלקים מקוריים ושקט נפשי.
בהתחשב בכך שטיפול טיימינג נעשה אחת לכמה שנים, ההפרש שווה לדעתי (יש מכוניות בהם ההפרש הוא אלפי שקלים, אז הייתי חושב פעמיים).

yuri100
16-10-14, 13:54
אני אישית שם חלקים מקוריים בלבד.

מאור30
17-10-14, 22:28
בפונטו דווקא הישתמשתי לא מעט פעמים ברצועת תיזמון חלופית והיא בסדר גמור. מה גם שאני קונה אותה בסביבות ה 50 שח. ביחד עם מותחן זה סביב ה 120 שח.

yair791
17-10-14, 23:53
מחירים בחנות חלפים:
רצועת טיימינג "גטס"- 70
מותחן GNB- 50
משאבת מים מאיטליה- 160

.

עוד שירשור שמעלה את הויכוח עתיק הימים בעד ונגד חלקים מקורים
המחירים של החלקים שציינת הם מחירים סבירים אומנם הרצועה והמותחן קצת יקרים אך עדין בגדר הסביר ביותר
לגבי המשאבת מים מדובר במשאבה איטלקית במחיר יותר זול ממשאבה מקורית שרשום עליה פיאט על איטלקיה מקורית אתה משלם תוספת רק עבור השם של היצרן שיהיה על החלק וזה תקף לגבי כל חלק מקורי באשר הוא