View Full Version : בעיות בהתנעת בפונטו
שלום
אבקש את עזרתכם
ברשותי פיאט פונטו שנת 2000,לאחרונה כאשר עוצרים את הרכב,המנוע כבה ואינו מצליח להניע מחדש ,לאחר מנוחה של כעשר דקות המנוע מניע מיד,שחזרתי את הבעיה בחניה בבית ושמתי לב כאשר המנוע לא מניע,אין ניצוץ בפלגים,יש לציין שכמנסים להניע במצב הזה נורית האינג'קטור דולקת קבוע,אני לא בטוח שזה קשור לתקלה אבל זה המצב,מה יכולה להיות הסיבה ומה אפשר לבדוק???
תודה
חישן כל שהוא או סליל הצתה תיבדוק היתנגדות של הסליל בין הכניסות שלו כשזה קורה
אני חדש כאן ,מה זה אומר לפרסם בפורום? לא פרסמתי במקום הנכון?
ולהצעתך לבדוק את הסליל,אם הייתה בעיה בסלילים אני מאמין שהמנוע היה כבה גם במצב נסיעה,אם אני מחזיק "טורים" ברמזור והמנוע לא כבה אני מסיים בקלות נסיעה שלמה,הבעיה קוראת אך ורק כשהסלד במצב סרק ,המנוע כבה ומסרב להידלק אלא לאחר כעשר דקות מנוחה,כאילו משהו מתחמם ומנתק את ההצתה,אבל השאלה הגדולה למה זה לא קורה בסלד גבוה בזמן נסיעה ורק במצב סרק???
אני חדש כאן ,מה זה אומר לפרסם בפורום? לא פרסמתי במקום הנכון?
מתחת לקו זאת החתימה, יאיר לא כתב את המשפט הזה לכבודך.
המשפט הזה פשוט מצטרף לכל הודעה שיאיר כותב.
בעניין השאלה, יכול להיות שמדובר בבית מצערת ומנוע צעדים מלוכלכים מאוד.
ניקיתי בית מצערת ואת מנוע הצעדים,בהתחלה עשה רושם שכאילו הסתדר אבל לאחר יומיים שוב חזרה התקלה,כבר אין לי מושג מה לבדוק ואין לי רצון להתחיל להחליף סתם מכלולים,יש עוד רעיונות מה לבדוק???
נשמע כמו בעיה חשמלית יתכן מדובר במשאבה שכבר לא מחזיקה מעמד האםהתקלה קוראת בעיקביות?
הבעיה קורת בכל נסיעה ורק בעצירה כשהסלד יורד לסרק,אם אני "מחזיק" סלד גבוה בעצירה אין שום בעיה,נראה כמו משהו שמתחמם ובא לידי ביטוי בסלד נמוך,לא נראה כמו משאבה,כי כשההתקלה קורת אין ניצוץ בפלאגים,כאילו שההצתה מתנתקת וכשעובר זמן והעסק מתקרר אז הכל חוזר להיות בסדר
פעם הייתה בפורום שיחה על כך שסליל הצתה יכול לאבד ניצוץ מעל טמפ' מסוימת.
זה נשמע כיוון מעניין,אבל למה אין איבוד הצתה בנסיעה ורק כאשר הרכב עומד בסלד סרק?
אבל אני אבדוק את הכיוון הזה,תודה
לי היתה בעיה דומה ובסוף התברר שהכויל היה תקול
אני לא זוכר היכן קראתי את זה, עכשיו ניסיתי למצוא בגוגל ולא הצלחתי. אני לא פוסל שהתערבבו לי כמה דברים בראש יחד.
אם אתה מתקדם בניוטרל, התופעה עדיין מתרחשת? (נניח ולפני רמזור תכניס לניוטרל, ותבלום בעזרת הבלמים בלבד ללא הילוך)
נשמעת בעיה מוזרה, לי היה קורה בפורד פיאסטה 98 שהמנוע נכבה כמעט בכל פעם שמורידים רגל בפתאומיות מהגז כשהרכב בניוטרל. הבעיה הייתה במנוע צעדים שלא היה מספיק לייצב את הסלד, והמנוע היה נכבה. אבל זה שאין ניצוץ באמת מעניין.
האם בכל הפלאגים אין ניצוץ? אם כן, כנראה אין קשר למה שאמרתי בהודעה הקודמת, לא סביר ששני סלילי ההצתה יהיו עם אותה הבעיה ויפסיקו את הניצוץ בכל ארבעת הפלאגים.
אולי המחשב השתגע קצת. אין מה להפסיד, תנסה את מדריך האיפוס הבא: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6102
נכון גם אני חשבתי שזה לא הגיוני ששני סלילי הצתה יהיו תקולים וגם בדקתי אותם בזמן התקלה ועושה רושם שהם תקינים,לדעתי אולי באמת המחשב שולח פקודת ניתוק להצתה בגלל איזה סיגנל שהוא מקבל מאחד החיישנים,זה קורה רק בסלד סרק בניוטרל,כאמור אם אני מקפיד להחזיק טורים גבוהים בזמן עמידה בניוטרל המנוע לא נכבה,אני אנסה באמת לאפס את המחשב,תודה
לכל המעונינים לדעת,מה שפתר את התקלה הוא החלפת חיישן קראנק(חיישן גל ארכובה),כנראה שבזמן שהיה מתחמם היה מתחיל לזייף ולהשבית את ההצתה,מצאתי תחליפי ב160 שקל ועכשיו הכל בסדר,תודה לכל מי שניסה לעזור
יום טוב לכולם
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.