Indiana Jones
20-09-14, 07:35
שלום!
ראשית, אני משתמש חדש בפורום. עם זאת, מספר חודשים שאני קורא פה ולאט לאט צובר מידע.
ניסיתי שהכותרת תהיה כמה שיותר עניינית. אם לא הצלחתי, אנא ערכו לי אותה.
אם שאלתי שאלה מסויימת לא במקום המתאים, תגידו לי, ואעביר אותה למקום המתאים.
רכשתי השבוע פונטו ספייס SX ידנית שנת 2001. 144,000 ק"מ.
יחסית במצב טוב מכנית וקוסמטית, אמנם יש טיפולים נחוצים (יפורטו למטה). ביצעתי בדיקה לפני קנייה ב"מוסך שפיק רפול". בדיקת קומפרסיה: 100%, 100%, 99%, 98%. סרנים, בולמי זעזועים, בלמים תקינים.
שלדה כמעט לגמרי תקינה, חוץ מנקודה שבה בעל המוסך אמר שיש סטייה מזערית כנראה בגלל הגיל+בורות וכו'.
זיהום אוויר- תקין, אמנם למבדה יצא 1.03 שזה הגבול העליון. כנראה בגלל חור באגזוז (ראו למטה).
מצורפים 2 דפי טיפולים של יד קודמת-
1. טיפולים במורשה (הדף הוקלד על ידי למחשב, מן הסתם לא רוצה לפרסם קבלות של יד קודמת)
2. לאחר מכן הוא עבר לטפל אצל מכונאי שעבד במוסך פיאט (הדף שבכתב יד)
להלן הטיפולים שיש לבצע ברכב, לפי דחיפות (לפי דעתי).
אשמח לקבל: טווח מחירים, מוסכים מומלצים לביצוע (גר בקריות), כל פיסת מידע שכדאי לי לדעת.
1. אגזוז-
בעלייה קשה לחיפה מעצירה (רמזור באמצע עלייה), הרחתי ריח חריף ומוזר באוטו. מזכיר צמיגים שרופים. לא נכנס ממכונית אחרת, חום מנוע בדיוק על חצי, אין נורות דולקות. כשעצרתי בצד אין ריח מאיזור המנוע.
לאחר חיפושים בפורום הגעתי למוסך "אוטו דן". דני (הבעלים) הקדיש לי כמה דקות חינם, העלה על הליפט. לא רואים שום נזילה באיזור המנוע. חלק אמצעי של אגזוז מלא תיקונים, ועושה רעש.
דני אמר שהריח כנראה מקורו בנזילה קטנה שמתרחשת רק במאמץ גדול ו\או מהאגזוז. (חיפוש בפורום העלה אפשרות שמקור הריח הוא ה"פלסטלינה" שבעזרתה סתמו חורים)
שלח אותי ל"דרעי", שמה הציעו לי חלק אמצעי של האגזוז חדש כולל עבודה ב 400 ש"ח.
שאר האגזוז תקין.
2. פחחות-
יש חלודה בפינות של הגג. אך גם בכמה סנטימטרים הנוגעים בשמשה הקדמית.
המקום הכי זול ורציני (לדעתי, מבין אלה שהייתי בהם) ביקש 1200 ש"ח על פירוק+הרכבת זכוכית עם זגג, פחחות+צבע.
מה דעתכם?
3. קלאץ' חורק- צריך לגרז את הרגלית?
קלאץ' נתקע- לעתים רחוקות, ואני חושב שזה רק לאחר לחיצה ממושכת (לדוגמא עומד ברמזור עם רגל על הקלאץ'). משתחרר לאחר לחיצה על הקלאץ'.
ממה שהבנתי בחיפושיי באינטרנט, יש לעבור על הצעדים הבאים (מהקל אל הכבד, יש מצב שייפתר בהתחלה):
* ניקוז אוויר ממשאבות קלאץ'
*החלפת שמן ממשאבות קלאץ'
*החלפת משאבה עליונה
*החלפת משאבה תחתונה
אני צודק? כמה אמור לעלות?
4. טיפול כללי.
נסעתי בשישי למוסך "פטין" בעכו (מורשה פיאט) לאחר המלצות בפורום.
רציתי לקבל הצעת מחיר לפחחות+להתייעץ איזה טיפול לעשות והצעת מחיר.
היחס שקיבלתי לא תאם את מה שציפיתי לקבל, כנראה כי היה עמוס. אבל עדיין, נתנו לי לדבר רק עם הפקידה ושאלתי אותה כמה עולה כל מיני טיפולים.
החלטתי שיקר לי ושזה טיפול שאמור להיות יחסית פשוט. לכן החלטתי לקנות מספר רכיבים שקראתי שחשוב שיהיו מקוריים (או שההבדל ביניהם לחליפי הוא שקלים בודדים) ולמצוא לאחר מכן מוסך שיתקין אותם עבורי (להתקין לבד- אופציה בעתיד).
מצורפת תמונה עם מחירים. לדעתי לא יקר. מה אתם אומרים?
בנוסף, אני מבולבל ולא יודע איזה טיפול כדאי לעשות. אולי כדאי להחליף עוד דברים?
(טיימינג- עברו 3.5 שנים, 25K. אך בדקו לי ויזואלית ב"מוסך שפיק רפול" ואמרו לי שלא דחוף להחליף)
תוכלו להעיף מבט בדפי הטיפולים ולעזור לי לגבי מה כדאי לעשות בטיפול?
בנוסף, איזה מוסך יקבל אותי (לא בעין רעה!) עם חלפים מקוריים שאני מביא?
נ.ב.
קניתי 4L שמן agip 10w40 חצי סינטתי באוטו דיפו 130 ש"ח.
(במוסך פטין רצו 100 תמורת 2.8L)
יודע שאמור להיות שמה יקר, אבל לא מצאתי במקומות אחרים. להבא- איפה ניתן לקנות באיזור קריות-חיפה את השמן בזול יותר?
יצא ארוך, אבל אני חדש וזה רכב ראשון שלי. רוצה לטפל בו כמו שצריך.
תודה מראש לעונים.
ראשית, אני משתמש חדש בפורום. עם זאת, מספר חודשים שאני קורא פה ולאט לאט צובר מידע.
ניסיתי שהכותרת תהיה כמה שיותר עניינית. אם לא הצלחתי, אנא ערכו לי אותה.
אם שאלתי שאלה מסויימת לא במקום המתאים, תגידו לי, ואעביר אותה למקום המתאים.
רכשתי השבוע פונטו ספייס SX ידנית שנת 2001. 144,000 ק"מ.
יחסית במצב טוב מכנית וקוסמטית, אמנם יש טיפולים נחוצים (יפורטו למטה). ביצעתי בדיקה לפני קנייה ב"מוסך שפיק רפול". בדיקת קומפרסיה: 100%, 100%, 99%, 98%. סרנים, בולמי זעזועים, בלמים תקינים.
שלדה כמעט לגמרי תקינה, חוץ מנקודה שבה בעל המוסך אמר שיש סטייה מזערית כנראה בגלל הגיל+בורות וכו'.
זיהום אוויר- תקין, אמנם למבדה יצא 1.03 שזה הגבול העליון. כנראה בגלל חור באגזוז (ראו למטה).
מצורפים 2 דפי טיפולים של יד קודמת-
1. טיפולים במורשה (הדף הוקלד על ידי למחשב, מן הסתם לא רוצה לפרסם קבלות של יד קודמת)
2. לאחר מכן הוא עבר לטפל אצל מכונאי שעבד במוסך פיאט (הדף שבכתב יד)
להלן הטיפולים שיש לבצע ברכב, לפי דחיפות (לפי דעתי).
אשמח לקבל: טווח מחירים, מוסכים מומלצים לביצוע (גר בקריות), כל פיסת מידע שכדאי לי לדעת.
1. אגזוז-
בעלייה קשה לחיפה מעצירה (רמזור באמצע עלייה), הרחתי ריח חריף ומוזר באוטו. מזכיר צמיגים שרופים. לא נכנס ממכונית אחרת, חום מנוע בדיוק על חצי, אין נורות דולקות. כשעצרתי בצד אין ריח מאיזור המנוע.
לאחר חיפושים בפורום הגעתי למוסך "אוטו דן". דני (הבעלים) הקדיש לי כמה דקות חינם, העלה על הליפט. לא רואים שום נזילה באיזור המנוע. חלק אמצעי של אגזוז מלא תיקונים, ועושה רעש.
דני אמר שהריח כנראה מקורו בנזילה קטנה שמתרחשת רק במאמץ גדול ו\או מהאגזוז. (חיפוש בפורום העלה אפשרות שמקור הריח הוא ה"פלסטלינה" שבעזרתה סתמו חורים)
שלח אותי ל"דרעי", שמה הציעו לי חלק אמצעי של האגזוז חדש כולל עבודה ב 400 ש"ח.
שאר האגזוז תקין.
2. פחחות-
יש חלודה בפינות של הגג. אך גם בכמה סנטימטרים הנוגעים בשמשה הקדמית.
המקום הכי זול ורציני (לדעתי, מבין אלה שהייתי בהם) ביקש 1200 ש"ח על פירוק+הרכבת זכוכית עם זגג, פחחות+צבע.
מה דעתכם?
3. קלאץ' חורק- צריך לגרז את הרגלית?
קלאץ' נתקע- לעתים רחוקות, ואני חושב שזה רק לאחר לחיצה ממושכת (לדוגמא עומד ברמזור עם רגל על הקלאץ'). משתחרר לאחר לחיצה על הקלאץ'.
ממה שהבנתי בחיפושיי באינטרנט, יש לעבור על הצעדים הבאים (מהקל אל הכבד, יש מצב שייפתר בהתחלה):
* ניקוז אוויר ממשאבות קלאץ'
*החלפת שמן ממשאבות קלאץ'
*החלפת משאבה עליונה
*החלפת משאבה תחתונה
אני צודק? כמה אמור לעלות?
4. טיפול כללי.
נסעתי בשישי למוסך "פטין" בעכו (מורשה פיאט) לאחר המלצות בפורום.
רציתי לקבל הצעת מחיר לפחחות+להתייעץ איזה טיפול לעשות והצעת מחיר.
היחס שקיבלתי לא תאם את מה שציפיתי לקבל, כנראה כי היה עמוס. אבל עדיין, נתנו לי לדבר רק עם הפקידה ושאלתי אותה כמה עולה כל מיני טיפולים.
החלטתי שיקר לי ושזה טיפול שאמור להיות יחסית פשוט. לכן החלטתי לקנות מספר רכיבים שקראתי שחשוב שיהיו מקוריים (או שההבדל ביניהם לחליפי הוא שקלים בודדים) ולמצוא לאחר מכן מוסך שיתקין אותם עבורי (להתקין לבד- אופציה בעתיד).
מצורפת תמונה עם מחירים. לדעתי לא יקר. מה אתם אומרים?
בנוסף, אני מבולבל ולא יודע איזה טיפול כדאי לעשות. אולי כדאי להחליף עוד דברים?
(טיימינג- עברו 3.5 שנים, 25K. אך בדקו לי ויזואלית ב"מוסך שפיק רפול" ואמרו לי שלא דחוף להחליף)
תוכלו להעיף מבט בדפי הטיפולים ולעזור לי לגבי מה כדאי לעשות בטיפול?
בנוסף, איזה מוסך יקבל אותי (לא בעין רעה!) עם חלפים מקוריים שאני מביא?
נ.ב.
קניתי 4L שמן agip 10w40 חצי סינטתי באוטו דיפו 130 ש"ח.
(במוסך פטין רצו 100 תמורת 2.8L)
יודע שאמור להיות שמה יקר, אבל לא מצאתי במקומות אחרים. להבא- איפה ניתן לקנות באיזור קריות-חיפה את השמן בזול יותר?
יצא ארוך, אבל אני חדש וזה רכב ראשון שלי. רוצה לטפל בו כמו שצריך.
תודה מראש לעונים.