התחבר

View Full Version : נורות כריות אוויר


om2
10-09-14, 18:01
היום באמצע נסיעה נדלקו לי שתי הנורות של כריות האוויר (האדומה והצהובה)
בסוף הנסיעה נסיתי לבטל את הכריות אוויר שמול הנוסע הימיני ולהחזיר
אך אין שינוי

יש תקלה אופיינית שיכולה לגרום להם להדלק?
אולי הפיוז שלהם נשרף?
איפה הוא נמצא? (איזה מתוך קופסת הפיוזים)

תודה רבה

פונטו ספייס 2006 אקטואל

om2
14-09-14, 00:08
שאלתי באיזה מוסך
הוא התחבר למחשב
אמר שהוא מחק את התקלה והיא חזרה
והוא אמר לי שצריך להחליף את הכסא שליד הנהג כי יש בו משהו מקולקל

נשמע לי קצת מוזר
יש אמת בדבריו?

שמר
14-09-14, 11:19
בכסא של מכוניות מעשרים השנים האחרונות (בערך) מותקן מנגנון הנקרא קדם מותחן שתפקידו להדק עליך את החגורה בעת תאונה ולשמור על הצוואר שלך מנזק.

המנגנון מורכב מכבל ו/או גלגל שיניים אליו מחובר נפץ קטן. בעת תאונה או תאוטה בלתי סבירה (הכוונה היא כשאתה נכנס בעצם כלשהו, לא בלימת חירום) הנפץ מופעל חשמלית ומושך את הגלגל/כבל, ע"י כך מהדק אליך את החגורה.
כדי לוודא תקינות - המערכת מצפה "לראות" כל הזמן את ההתנגדות החשמלית של הנפץ. אם יש נתק כלשהו - נדלקת נורת אזהרה.

לפני שאתה מחליף - בדוק את שלמות החיבורים מתחת לכסא. בד"כ הבעיות מתחילות שם. ולא בתוך הכסא עצמו ו/או בחיווט מתחת לשטיח.

om2
14-09-14, 22:15
בדקתי מתחת לכסא ואין שם חוטים
האם מישהו יודע בוודאות האם החגורה יכולה לגרום לתקלה הזאת?

תודה

שמר
15-09-14, 09:36
אתה צודק, טעות שלי.
למיטב זכרוני הקדם מותחן בפונטו מתחבר ישירות למנגנון החגורה, כלומר צריך לפרק את כיסוי הפלסטיק בקורת הצד כדי לבדוק את החיבור שם.
לפני עיסוק בנושא, נתק מצבר וחכה חמש דקות כדי למנוע הפעלה שגוייה של הנפץ.

רפי לין
15-09-14, 10:19
המוסך שהיית בו מטעה אותך וכנראה אינו מכיר את מכוניות פיאט.
יש מכוניות שבהן יש בכסא הנוסע חיישן תפוסה שתפקידו חהפעיל בזמן תאונה את כרית אויר הנוסע רק אם יושב בו נוסע מעל משקל מסוים (הכרית לא תפעל במקרה שילד קל משקל ישב שם), אבל בפיאט אין חיישן כזה.
אין כל צורך לגשת מייד דווקא לכוון קדם מותחן חגורת בטיחות אלא צריך לגשת למוסך שמכיר את מכוניות פיאט ויש לו מחשב איבחון של פיאט (יש למחשב זה יכולות איבחון טובות יותר) ולראות מה מקור הבעיה.
לא מוחקים סתם תקלה אלא קודם רואים מה המקור שלה.
בברכה - רפי לין