View Full Version : נוזל קירור לפונטו fun 60 2003.
שם, מק''ט, איפה קונים? האם G11, G12 מתאימים?
באותה הזדמנות: להערכתי מנוע 60 כ"ס יכול להסתפק בשמן חצי סינטטי. איזה שמן ממליץ יצרן/יבואן לתנאי אקלים בארץ?
תודה רבה.
לא ולא. במנועי פיאט לשים אך ורק פאראפלו - paraflu שצבעו כחול לרוב.
להשיג במוסך מורשה פיאט הקרוב לביתך, ובטח גם בחנויות מ.י.ר או נחום סודאי בתל אביב וחנויות חלפים אחרות. מומלץ לקנות את הנוזל המוכן לשימוש כבר ולא את הזה המרוכז שצריך למהול עם מים. עוד כמה שקלים אבל שווה את ההפרש.
לא ולא. במנועי פיאט לשים אך ורק פאראפלו - paraflu שצבעו כחול לרוב.
.
אולי תפסיק כבר אם האובססיה שלך לפאראפלו.
אפשר להשתמש גם בנוזל קרור שנקרא TECNIC , של PEUGEOT.
הרבה יותר קל ופשוט להשיג אותו.
אולי תפסיק כבר עם האובססיה שלך לפ'גו.
היצרן "FIAT" ממליץ לשים רק פאראפלו ואני לא אהיה זה שיעשה ניסיונות באוטו שלי עם נוזל קירור אחר. זה אחד. שנית, אני בתור סתם חובב רכב לא אמליץ למישהו אחר לשים משהו אחר מהמלצת היצרן, מה אני מבין בזה.
ודבר אחרון - שהייתי צריך בקבוק פאראפלו כדי לשים בבגאז' שיהיה למקרה הצורך השגתי בלי שום בעיה ובלי שום מאמץ. ואם תהיה נזילה ואין לי פאראפלו אז אני אשים גם מים אם צריך.
מחקתי מפה משפט לא ראוי. בואו נשמור על רמה, או לפחות ננסה. - ארילו
אין בעיה, תלך בעיניים עצומות אחר הוראות יצרן, נראה לאן תגיע.
יותר נכון הרכב שלך.
הנוזל קרור של TECNIC הרבה יותר נגיש מפאראפלו.
אתה מחליף סוג שמן ותדירות כמו שהיצרן ממליץ?
מכיוון שאתה חובבן בתחום הרכב אז לפחות אל תתוכח אם אנשים שיודעים "טיפה" יותר ממך.
אתה לא חייב לקבל את מה שאני אומר בנושאים טכניים , אבל אל תתוכח עם אנשים יותר חכמים ממך אם אין לך מספיק כלים להוכיח את טענתך.
היצרן ממליץ על שמן 10-40. לא מבין בעניינים של סינטטיות.
בטח עכשיו "אדי-פיז'ו" יקפוץ - " תפסיק עם האובססיות שלך לשמן 10/40 ותתחיל לשים 5-30"
אין בעיה, תלך בעיניים עצומות אחר הוראות יצרן, נראה לאן תגיע.
יותר נכון הרכב שלך.
למה? אתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים ? רוצה לספר לנו משהו שאתה יודע ? ספר, ספר שנחכים גם אנחנו
הנוזל קרור של TECNIC הרבה יותר נגיש מפאראפלו.
אתה מחליף סוג שמן ותדירות כמו שהיצרן ממליץ?
מה הבעיה - שמן 10/40 פעם בשנה ולא יותר מ- 15K ק"מ. יותר טוב מהמלצת היצרן. עכשיו בטח תגיד שעדיף לשים 5-30 ולהחליף כל 6 חודשים ?
מכיוון שאתה חובבן בתחום הרכב אז לפחות אל תתוכח אם אנשים שיודעים "טיפה" יותר ממך.
ואתה כדאי שתתחיל לענות לעניין לשואל בלי כל הבבל"ת מסביב.
אתה לא חייב לקבל את מה שאני אומר בנושאים טכניים , אבל אל תתוכח עם אנשים יותר חכמים ממך אם אין לך מספיק כלים להוכיח את טענתך.
ואתה תחתום לי על תעודת אחריות לרכב ? אגב אם תשים לב, לא אמרתי שאתה טועה בשום מקום רק כתבתי והדגשתי את מה שהיצרן אומר ולא מעבר לזה. אתה זה שקפצת כאילו שאמרתי למישהו לשים שמן מנוע בגיר.
תודה רבה!
אני מקווה ששאלה הבאה שלי לא תביא להתפרצות איזה הר געש... :)
היום אני נוסע על שקודה ישנה ובכל החלפת שמן מנוע אני עשה שתיפה עם flush של עברת LM וגם משתמש בתוסף לשמן עם MoS (מוליבדן). לדעתי זה נותן פעולה חלקה יותר של המנוע וגם הוא נקי כל הזמן. האם מותר לעשות את הדברים האלו גם בפיאט פונטו? קראתי מאמר (באינטרנט - לא רשמי, כמובן) שלפיאט אסור לשים תוספים...
תודה.
אני אשאל את זה אחרת - יש בעיה ברכב ספציפית במנוע ? לדעתי האישית בלבד: אם אתה שם שמן איכותי לפי ההוראות ומסנן שמן לא זבל אז לא צריכה להיות שום בעיה.
אגב, אם כבר לעשות משהו ברכב אז אם אין לך שעון חום בלוח השעונים אז הייתי בודק אופציה להתקנת שעון חום חיצוני כדי לדעת שמתחילה בעיה עוד לפני שנדלקת הנורה האדומה. (צריך לבדוק עד כמה זה יכער את פנים הרכב)
ברכב זה יש שעון חום וטכומטר (דגם FUN). מה שאני באמת צריך זה מושב אחורי מפוצל (מתקפל 60/40 ) ואין אותו בדגם הנ''ל, לצערי הרב.
אגב: היצרן אומר להחליף שמן פעם בשנה או 20000 ק''ם.
לא צריך להשתמש בשמן 5W/30.
למה? - ככה.
יותר מומלץ 15W/50
להחליף לכל היותר כל 10K.
אני לא מתכוון ללמד פה אף אחד ולהסביר יותר מדי.
יש הרצאות , ספרים ואינרנט בשביל זה.
תסתפקו בזה שאתם מקבלים פתרונות ותשובות נכונות.
בגלל שאני עובד ב PEUGEOT/CITROEN יש לי נגישות ומחירים טובים לכל ה LUBRICANTS.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.