PDA

View Full Version : תקלת נורת הגה המפורסמת

Amertsu
14-07-14, 20:40
ערב טוב לכולם,

כמו כל בעל פיאט כנראה שגם זמני הגיע לחוות את בעיית המנוע חשמל של ההגה..
היום בערב הנעתי את הרכב (הרכב נסע אתמול ללא שום בעיה ) ולפתע נדלקה לי המנורה האדומה של ההגה..
ההגה התקשה מן הסתם וישר נזכרתי שזה הסיוט הכי גדול של כל בעלי הפיאט.
רציתי לדעת מה שרשרת הפעולות שאני צריך לבדוק לפני החלפת המנוע עצמו?
קראתי בפורום מספר פוסטים , קראתי על בדיקת חיווט וניקוי מגעים / הלחמה..
אז לסיכום מה תציעו לעשות קודם? ומה עלות התיקון של המנוע / החלפה לחדש?

יש לציין שאני עובד מהבוקר עד הלילה כל יום ולא תמיד יש לי זמן להסתובב במוסכים ולחפש מקומות/פתרונות .

תודה מראש!

yair791
14-07-14, 20:52
יש לdavidmzr פונטו לחלקים עם הגה תקין ככה שאם תירצה חלקים של ההגה תיפנה אליו חוץ מיזה הוא יכול לעזור לך לפתור את התקלה

Amertsu
14-07-14, 21:54
אחלה , הבעיה פה שאני עוד צריך לאבחן מה הבעיה ולדעת אם יש צורך בהחלפה / שיפוץ..
מישהו יודע מה העלות של השיפוץ/ חלק? או בעל מקצוע טוב באזור אשקלון שאפשר להמליץ עליו?

idanohh
20-07-14, 18:16
תיקנתי בעצמי אחרי ששמעתי את העלויות של זה
הזמנתימאי ביי 2 ממסרים חדשים:
http://www.ebay.co.uk/itm/Two-Fiat-Punto-Power-steering-relays-V23072C1061A308-X127-TYCO-/121386985336?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Suppl ies_ET&hash=item1c433a6778

ראשית אני חייב להגיד שאני לא אחד שיודע להלחים ולא נראה לי שעשיתי עבודה טובה אבל כבר שנתיים זה מחזיק וזה בסדר

לפרק את המנגנון זה לא פשוט 3 ברגים אבל במיקומים לא נוחים בעליל ...אבל על זה מתגברים .

יש לזה מדריך לא רע שמסתובב באינטרנט ואפילו מצאתי וצירפתי אותו כאן:

http://www.fiatforum.com/punto-mk2-2b-guides/266588-resoldering-power-steering-motor-relays.html

אני חייב לאמר שהטעות הכי גדולה שעשיתי היא סדר, חייבים לעבוד מסודר ולהכין את כל הכלים שנראה לך שתצטרך לפני וכמובן לעבוד על שולחן ולא על הרצפה, זאת לא עבודה זמנית, דורש סבלנות
שיהיה בהצלחה

moshesh
21-07-14, 13:57
ראשית תבדוק את המצבר מצבר חלשיכול לגרום לתופעה הזאת גם מגעים.
שנית הייתי ממליץ לך לפנות לעופר קצב אחלה בחור,אמין ולא יקר

רפי לין
21-07-14, 15:04
והמקצוען לתיקון הגה חשמלי, עופר קצב, נמצא במושב גנות, טל' 050-5285041 (באנר למעלה).
מכיוון שאתה קצת רחוק ממנו, אז תאם איתו את בואך מראש.
בברכה - רפי לין

Amertsu
21-07-14, 15:57
מודה לכם חברים יקרים , מאז פרסום הפוסט עד היום התקלה פשוט לא חזרה , דיברתי עם דוד לגברי התקלה והוא הסביר לי גם מספר דברים אשמור את המספרים למקרה חירום ותודה :)