PDA

View Full Version : חידה טכנית נושאת פרס.

davidmzr
13-07-14, 17:01
היום היה אצלי רחמים כדי להחליף חגורת בטיחות בפונטו של חברתו.
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=130111#post130111
לפני שהרכבנו לחצנו את קצה המנגנון על המלחציים כדי לבדוק אותה. לא ניתן היה למשוך אותה מהמנגנון.
אמרתי לו כנראה שהיא תפוסה. תוריד אותה מהמלחציים. הבאתי חגורה נוספת וגם היא הייתה "תפוסה"
לא התרגשתי, הבאתי אחת נוספת , הסיפור חזר על עצמו.
תפסנו גם את שלו הקרועה, והיא לא נפתחה למרות שלפני פירוקה מהרכב כן נמתחה וחזרה למקומה.
אמרתי לו שאני לא מבין מה קורה כאן, משום שלא סביר שכול הרצועות לא נמשכות מהמנגנונים.
הצעתי שירכיב אחת מהן למקום וניראה מה קורה. הרכיב ועבדה כמו חדשה. כנ"ל כל שאר החגורות.
מי שידע למה הרצועות לא עבדו על המלחציים, יקבל בשעת הצורך חגורה מקורית חינם. :)
רחמים לא לגלות את הסוד. האמת שגם אני עם כל הניסיון, לא ניתקלתי בבעיה כזאת. :)
דוד.

yair791
13-07-14, 17:12
אני יודע אך לא אגלה אני מוכן לרשום לך בפרטי את הפיתרון לחידה כדי שיהיה לאחרים בפורום צ'אנס:)

davidmzr
13-07-14, 17:13
מחכה לה"פ. :)
דוד.

m1011409
13-07-14, 17:25
המנגנון ננעל - כמו שקורה בבלימה פיתאומית, ועד שלא משחררים
את החגורה מעט אחורה לא ניתן יהיה למשוך עוד קדימה.
אני מניח שיש שם מעין לשונית שמזהה לפי הזווית והמומנט שבו החגורה נמשכת
בתוך המנגנון.

זה רק ניחוש שלי ואני מניח שיהיו תשובות מקצועיות יותר :) .

Driver
13-07-14, 17:52
קל מדי...

davidmzr
13-07-14, 18:02
מארק, מה שכתבת נכון. אבל לא זאת הבעיה.
יאיר אני לא מאמין שאתה יודע דבר כזה, כל הכבוד. מגיע לך רצועה חינם.
על זה נאמר, "ויקומו המלפפונים ויכו את הגננים" :)
מה שקרה הוא כך, לפני שרחמים בא אלי הלך לקנות חגורה במקום אחר. לאחר שבדק את החגורה שכנראה הייתה תקינה, המוכר בעל הספייס קבע שהיא תקולה.
המבצע נימשך. מי שידע יקבל פרס. :)
דוד.

chesh
13-07-14, 18:11
בקשר לשרשור
החגורה אצלי לא חוזרת אחורה עד הסוף. אני צריך להחזיר אותה ידנית כלומר היא רפויה.
כשאני מותח אותה על מנת לחגור אין בעיה.
האם כתוצאה מאבק או לכלוך או שכל המנגנון שם דפוק?

yair791
13-07-14, 18:22
בקשר לשרשור
החגורה אצלי לא חוזרת אחורה עד הסוף. אני צריך להחזיר אותה ידנית כלומר היא רפויה.
כשאני מותח אותה על מנת לחגור אין בעיה.
האם כתוצאה מאבק או לכלוך או שכל המנגנון שם דפוק?

יתכן שזה בגלל אבק ולכלוך וזה למה החגורה לא חוזרת כשאתה מוריד אותה
דוד זה ניראה בתמונה שהחגורה הזו יש לה מנגנון משיכה שמופעל באותו עיקרון כמו שהיה בכיסאות של הפורד שלקחתי ממך

eli_h1
13-07-14, 18:26
ניחוש פרוע.
אין לי מושג איך המנגנון עובד אני רק יכול להמר.
אני מנחש כי בעת משיכה מהירה יוצאים מעין מעצורים (בדומה לסטרטר של מכסחת דשא) שמונעים את משיכת החגורה.
כנראה שהפוזיציה/הזווית בה קיבעת את הרצועה גרם לכם שהמעצורים הללו היו כל הזמן תפוסים

matansab
13-07-14, 18:40
אני מהמר שאם היו שמים אותה הפוכה על המלחציים, הייתה פועלת כראוי.
ייתכן וצורת הקונוס העליון היא זאת שמכילה את המנגנון, שבמצב רגיל ישנה דיסקה שמשולבים בה חלקים נעים שנמצאת בקצה בעל הקוטר הקטן שבקונוס, ובמקרה של סיבוב מהיר, החלקים הנעים שואפים לצאת החוצה מהדיסקה בגלל הכוח הצנטרפוגלי, וגורמים לכל המכלול לנוע מקצה הקונוס בעל הקוטר הקטן, לקצה עם הקוטר הגדול ולהנעל שם בסטטור כלשהו.
וכאשר החזקת את המנגנון בצורה הזאת, כל המערכת הייתה כבר נעולה.

eli_h1
13-07-14, 18:51
מתן לא יפה להעתיק רעיונות...

matansab
13-07-14, 18:56
לא הבחנתי בהודעה שלך,
בכל מקרה שלי מעט יותר מפורטת, במידה וזה בכלל נכון.

גם אין לי שום עניין בחגורה כרגע. אם אזכה בחידה אתן לך את החגורה מתנה :D

m1011409
13-07-14, 22:21
שניכם כתבתם בערך את אותו הדבר שאני כתבתי קודם ;) .

בכל מקרה, אין לי צורך בחגורה אז שיהנה מי שצריך אותה :) .

davidmzr
14-07-14, 09:57
ישנם שני סוגים של חגורות עליהם יש חותמת פיאט.
סוג אחד דומה לזה שלקחת ממני יאיר, זה שמהדק מעט את החגורה בשעת תאונה, והסוג השני בלי.
בזמן ש-4 חגורות לא נפתחו על המלחציים, החלטתי לפרק אחת ולראות מה גורם להם לא להיפתח.
לאחר שפירקתי את הכיסוי פלסטיק מהמנגנון, עף החוצה קפיץ בשריקה מחרישת אוזניים, רחמים ברח לכיוון החברה שלו, כאילו היא מרחב מוגן. :)
כשיהיה לי חשק וזמן, אנסה להרכיב את הקפיץ מחדש. עידן נראה שאצלך הקפיץ המחזיר התעייף או ברח מהמקום,
לגבי פתרון החידה, כל מה שכתבתם נכון. בעיקר מה שכתב אלי, "כנראה שהפוזיציה/הזווית בה קיבעת את הרצועה גרם לכם שהמעצורים הללו היו כל הזמן תפוסים" שימו לב לתמונות ולמצב הזווית/הקיבוע על המלחציים.
שמח שאף אחד מהחברים לא צריך חגורה, וכול אחד מוכן לתת את הפרס לשני, כאילו היה "תפוח לוהט". :)
אז מי שיהיה זקוק לחגורה, ישלם עבורה. :)
דוד.

eli_h1
14-07-14, 11:01
דוד אתה יודע שלא "המתנות" הן המניע לפתירת החידות שלך.

davidmzr
14-07-14, 11:56
אני גם יודע שמתנות לא מעבירים למישהו אחר כמתנה.
תאר לך שמתן שהתחתן לאחרונה, יוזמן לחתונה ויתן מתנה את המתנות שקיבל לחתונתו. :)
פעם בזמנים שעברו, הלהיט מתנה לחתונה היה בקבוק לעשיית סודה.
אני זוכר מישהו שקיבל 8 בקבוקים כאלה, ולא הייתה לו ברירה אלא למסור אותם כמתנות לחתונות.
בזמנים אלה נותנים צ'ק. :)
יאיר זרוק איזה רעיון כיצד להכניס את הקפיץ למקומו. כל הנסיונות שלי לגלגל אותו פנימה כשלו.
דוד.

matansab
14-07-14, 12:01
"סיפולוקס" :D

האמת שדווקא בזמנים אלה, שמקובל להביא כסף, אני אכן מעביר את המתנה להבא בתור.
תמיד אמרתי שאם נשים לא היו כאלה פנטזיונריות, ולגברים היה עמוד שדרה חזק יותר, עד היום היו מתחתנים ברבנות.

yair791
14-07-14, 12:03
זריזות ידים או שתדביק את הנקודות בהם הקפיץ אמור להיות מקובע בהם וזה יתן לך אפשרות לקבע אותו בצד אחד וזה אולי יקל לך על הסגירה

davidmzr
14-07-14, 12:31
זריזות ידים או שתדביק את הנקודות בהם הקפיץ אמור להיות מקובע בהם וזה יתן לך אפשרות לקבע אותו בצד אחד וזה אולי יקל לך על הסגירה
שום דבק לא יחזיק את הלחץ של הקפיץ. אני מאמין שרק עם מכשיר יעודי ניתן יהיה לבצע. זריזות ידיים יש. הפעם "אכלת אותה" אתה מוזמן להכניס את הקפיץ. :)

"סיפולוקס" :D

האמת שדווקא בזמנים אלה, שמקובל להביא כסף, אני אכן מעביר את המתנה להבא בתור.
תמיד אמרתי שאם נשים לא היו כאלה פנטזיונריות, ולגברים היה עמוד שדרה חזק יותר, עד היום היו מתחתנים ברבנות.

אני זוכר בזמנים עברו, כאשר החתונות היו נערכות בחצר הבית. הוזמנתי לכמה חתונות בעקיר. הזמר התימני היה שר ומתופף על פח, הכיבוד היה פופקורן (מה שניקרא בתימנית גילווה) ושתייה של לימונדה שעשו מלימונים וסוכר.
ביחס לשאר אתה צודק. זאת בעקבות שהתור לגירושין ברבנות גדול יותר מאלה שנירשמים לחתונות.
כל אחד חושב "לי זה לא יקרה". :)
כאשר היית אצלי דיברנו על זה. אבל ראיתי שזה לא מצא חן בעינך.
אז להבא אל תיקח הכול ברצינות. :)
דוד.

matansab
14-07-14, 12:42
אני אגלה לך סוד, כבר בשבוע הראשון אחרי החתונה הבנתי כמה צדקת בכל מילה.

שמר
14-07-14, 16:14
שמת את המנגנון באופן שגרם למעצור להינעל מכח הכבידה (על שני סוגי המעצורים הנפוצים אפשר לקרוא כאן (http://auto.howstuffworks.com/car-driving-safety/safety-regulatory-devices/seatbelt3.htm)).

מכיוון שכך, גלגל השיניים הצמוד לרצועה היה במצב תפוס ולא אפשר לך למתוח את החגורה כנגד הקפיץ.

davidmzr
15-07-14, 18:56
יאיר, לאחר מאמץ ופיתוח שיטה מיוחדת הצלחתי להרכיב את הקפיץ, החגורה עובדת כמו חדשה.
שמר, הקישור שהעלית לא בדיוק מתאים לרצועה של פונטו.
במנגנון יש שני נעילות.
האחת ע"י ג'ולה (כמו שיש במסב) שמתגלגלת ודוחפת שן פלסטיק שנועלת את הציר עליו מסובבת הרצועה. (תמונה מס' 1) בדומה למפסק האנרציה שמנתק זרם בזמן התהפכות.
השנייה (תמונה מס' 2) ע"י שני גלגלי שיניים המוצבים האחד מול השני. הגלגל החיצוני מופרד ע"י קפיץ.
ברגע של תאונה או משיכה מהירה של הרצועה או בלימה פתאומית, הגלגל ניצמד מכוח האנרציה ונועל את הרצועה, בדומה לפעולת הבנדיקס בסטרטר.
הפעם היה לי זמן ועקשנות לדעת סוף סוף, מה הולך בתוך מנגנון הרצועה. לא שאני חושב לתקן בעתיד חגורות בטחון. :)
דוד.

yair791
15-07-14, 23:12
הכל הולך טוב וקל כאשר לוקחים רגע ועושים את זה עם ראש נקי