PDA

View Full Version : בעיה| נזילת שמן של ההגה כח.

elirantiger
08-06-14, 00:42
שלום לכם שוב :)
פתחתי נושא חדש כי לא רציתי לערבב את הבעיה הזאת עם הבעיה שיש לי ברדיאטור.
הפונטו לא מפסיקה להפתיע :)

שמתי לב שבזמן האחרון אני מאבד שמן הגה כח... כל פעם הייתי ממלא dex - 3 והיה יורד לי המפלס, העלתי את הרכב על ליפט במוסך והמוסכניק הראה לי מכיוון המסרק נזילה וגם נגע בגומייה הלוך ושוב וכל היד שלו התמלאה שמן אדום.

ראיתי כאן בנושאים שיש אפשרות לשפץ את המסרק מישהו יכול לתת כיוון? (דוד אתה הייתה הכי בולט בחיפושים שלי בפורום, מחכה לתשובה מימך ;) )

יש לי טסט באוגוסט ואני רוצה לתקן את זה שלא יהיו לי בעיות במנימום הוצאה !

תודה לכל העוזרים !

davidmzr
08-06-14, 11:02
בד"כ לא מוסרים את המסרק לשיפוץ ומחכים יומיים. מזמינים מסרק משופץ ותוך שעה שעתיים הוא מגיע.
כמובן שמוסרים את התקול במקומו.
לפני שנה וחצי הזמנתי משופץ לפונטו שלי ושל אחרים, במחיר של 450 ש"ח. דיברתי עם הסוכן שלי הבוקר. המחיר 600 ש"ח כולל מע"מ. ביררתי גם בחברת "המדביק", ביקשו 1084 ש"ח כולל מע"מ, על תשלום במזומן יש 10% הנחה למכונאי. צריך לנסוע אליהם לת"א עם המסרק התקול. במידה ולא מחזירים את התקול, מחייבים בעוד 100 ש"ח.
יש לחבר של הבן שלי מסרק במצב טוב, מבקש עליו 300 ש"ח. ויש לו גם רדיאטור במצב טוב.
דוד.

elirantiger
08-06-14, 13:36
בד"כ לא מוסרים את המסרק לשיפוץ ומחכים יומיים. מזמינים מסרק משופץ ותוך שעה שעתיים הוא מגיע.
כמובן שמוסרים את התקול במקומו.
לפני שנה וחצי הזמנתי משופץ לפונטו שלי ושל אחרים, במחיר של 450 ש"ח. דיברתי עם הסוכן שלי הבוקר. המחיר 600 ש"ח כולל מע"מ. ביררתי גם בחברת "המדביק", ביקשו 1084 ש"ח כולל מע"מ, על תשלום במזומן יש 10% הנחה למכונאי. צריך לנסוע אליהם לת"א עם המסרק התקול. במידה ולא מחזירים את התקול, מחייבים בעוד 100 ש"ח.
יש לחבר של הבן שלי מסרק במצב טוב, מבקש עליו 300 ש"ח. ויש לו גם רדיאטור במצב טוב.
דוד.

הרדיאטור שלי חדש, אין צורך תודה על ההצעה.

לגבי המסרק אשמח להחליף אותו בעד המסרק של חבר של בנך, אך אני רוצה שאתה תבצע את העבודה ישנה אפשרות? אולי בכלל תציע לי לקחת משופץ ו להחליף.

davidmzr
08-06-14, 14:20
תמיד משופץ עדיף על משומש. הכול תלוי בך.
דוד.

elirantiger
08-06-14, 14:43
תמיד משופץ עדיף על משומש. הכול תלוי בך.
דוד.

נכנסתי הרגע באופן אקראי לחנות חלפים בירושלים בדרכי לבסיס המוכר אמר שמסרק הגה כח חדש יעלה כ 750 ש"ח, מן הסתם עדיף להוסיף 150 שקל ולקחת חדש מאשר משומש/משופץ לא?

ולא ענית לי לגבי ביצוע העבודה על ידך.

davidmzr
08-06-14, 14:55
לא מאמין. אם זה נכון תחטוף.
נראה שהתבלבל בין מסרק רגיל למסרק הגה כוח. או ימכור לך מסרק משופץ בתור חדש.
לאדם שלא עוסק בזה, קשה להבדיל בין חדש למשופץ.
תעמוד על זה שיכתוב בחשבונית "מסרק הגה כוח חדש", ולא "מסרק הגה כוח". כמו כן המסרק צריך להגיע עם הזרועות.
לגבי השאלה התשובה כן.
אתה צריך לדעת שאין זו עבודה רגילה של פירוק מסרק. יש לפרק את התושבת ולמשוך את הגיר קדימה. אחרת המסרק לא יוצא.
דוד.

elirantiger
08-06-14, 15:12
לא מאמין. אם זה נכון תחטוף.
נראה שהתבלבל בין מסרק רגיל למסרק הגה כוח. או ימכור לך מסרק משופץ בתור חדש.
לאדם שלא עוסק בזה, קשה להבדיל בין חדש למשופץ.
תעמוד על זה שיכתוב בחשבונית "מסרק הגה כוח חדש", ולא "מסרק הגה כוח". כמו כן המסרק צריך להגיע עם הזרועות.
לגבי השאלה התשובה כן.
אתה צריך לדעת שאין זו עבודה רגילה של פירוק מסרק. יש לפרק את התושבת ולמשוך את הגיר קדימה. אחרת המסרק לא יוצא.
דוד.

אוקיי, הבנתי אותך.
איך אני יוצר איתך קשר פרטי על מנת להגיע לתיקון?

davidmzr
08-06-14, 16:01
רק עכשיו שמתי לב שכתבת "כ 750 ש"ח," ולא 750 ש"ח. נראה שאין לו את המסרק.
לא ברור איזה מסרק החלטת להרכיב.
וחוץ מיזה מוזר לי שאתה לא שואל על מחיר העבודה. העבודה קשה ונראה שלא אצליח לבצע אותה בלי עזרה. לאחר שיחרור המסרק יש למשוך את הגיר יחד עם המנוע קדימה ובמקרים אחדים יש להוריד גם צירייה ולמשוך החוצא את המסרק. לכן אני מציע שתפנה לyair791. סגור איתו גם את זמן ההגעה. הוא מבצע לי את העבודות הקשות. :)
אשלח לך בפרטי את מס' הנייד שלו.
דוד.

yair791
08-06-14, 16:44
שכחת לציין שצריך גם לשטוף את הצנרת לפני הרכבת המסרק החדש ושיש גם כיוון פרונט וגלגלים לעשות לפי הצורך

elirantiger
08-06-14, 18:09
שכחת לציין שצריך גם לשטוף את הצנרת לפני הרכבת המסרק החדש ושיש גם כיוון פרונט וגלגלים לעשות לפי הצורך

מהו מחיר העבודה יאיר?

davidmzr
08-06-14, 18:24
אלירן אתה עושה צחוק ?. :)
לכן שלחתי לך את מס' הנייד שלו.
ואם אתה כבר שואל, אולי תספר לנו כמה ביקש לך המוסך. אני בטוח ששאלת.
ולא ענית לי לגבי איזה מסרק מכול האפשרויות בחרת.
וגם לא הבנתי מה"פ לאיזה בדיקה אתה רוצה לבוא אלי.
דוד.

elirantiger
08-06-14, 18:48
אלירן אתה עושה צחוק ?. :)
לכן שלחתי לך את מס' הנייד שלו.
ואם אתה כבר שואל, אולי תספר לנו כמה ביקש לך המוסך. אני בטוח ששאלת.
ולא ענית לי לגבי איזה מסרק מכול האפשרויות בחרת.
וגם לא הבנתי מה"פ לאיזה בדיקה אתה רוצה לבוא אלי.
דוד.

אמר לי המוסכניק שבערך זה 800 ש"ח וזה יכול עוד לעלות, המחיר כולל גם מסרק מפירוק משופץ.

בדיקה כללית לרכב שתגיד לי מה קורה איתו, אני מרגיש שאין לי מוסכניק טוב לפנות אליו ואני רוצה שאתה בתור מכונאי רכב מוכר בפורום תעזור לי עם הרכב... המנוע מזייף לי ו אני לא יודע איך לפתור אז אמרתי אולי יהיה לך פתרון

davidmzr
08-06-14, 19:16
איי אלירן אלירן. מה זה בערך, הכול בערך ?. גם המסרק החדש מהחנות בערך ?.
לא שמעתי על מסרק מפירוק משופץ. בולשיט :)
ולמה הצעת המחיר יכולה עוד לעלות ?. הרי זה לא פתיחת מנוע.
אין לי בעיה לעזור לך, ויש ברשותי גם סכנר. אבל נראה לי שסדר העדיפויות אצלך שגוי.
ברור שקודם צריך לטפל במנוע המזייף שאתה עלול להיתקע ממנו, או לגרום נזק.
עם הנזילה במסרק לא תיתקע, מקסימום ההגה יהיה קשה יותר. או יעלה לך עוד כמה מצלצלים לשמן.
אז קח את הזמן, חשוב ותחליט.
דוד.

elirantiger
08-06-14, 19:19
איי אלירן אלירן. מה זה בערך, הכול בערך ?. גם המסרק החדש מהחנות בערך ?.
לא שמעתי על מסרק מפירוק משופץ. בולשיט :)
ולמה הצעת המחיר יכולה עוד לעלות ?. הרי זה לא פתיחת מנוע.
אין לי בעיה לעזור לך, ויש ברשותי גם סכנר. אבל נראה לי שסדר העדיפויות אצלך שגוי.
ברור שקודם צריך לטפל במנוע המזייף שאתה עלול להיתקע ממנו, או לגרום נזק.
עם הנזילה במסרק לא תיתקע, מקסימום ההגה יהיה קשה יותר. או יעלה לך עוד כמה מצלצלים לשמן.
אז קח את הזמן, חשוב ותחליט.
דוד.

תשובה לעניין.. אתה צודק לחלוטין כבר מזמן שלחתי לך הודעה פרטית ולא חזרת אלי אז חשבתי שאין ברצונך לעזור לי.
ואז פתחתי את הנושא הזה ו ראיתי התעניינות מצידך ו אני שמח שזה קרה, אני אומר תביא לי דרכים ליצירת קשר נקבע יום ושעה ו אני אגיע אליך... אני גר קרוב לרחובות בבאר טוביה.

davidmzr
09-06-14, 10:04
קבל את התנצלותי על זה שלא עניתי לך מזמן, כמו לרבים אחרים.
היו לי בעיות (לא עם החוק :)) שחלפו. חלק מחברי הפורום יודעים עליהם.
לא הבנתי למה אתה לא מתקשר ליאיר לקבוע איתו אצלי. תאמין לי שהוא לא נושך. :)
דיברתי איתו והגענו למסקנה שכדי לך להרכיב את המסרק של החבר של הבן שלי. כמובן שתקבל אחריות כמקובל. אבל שוב אכתוב שההחלטה רק שלך. בדיקת הסקנר חינם, בנוסף יש ברשותי את כל החיישנים במידה שניצתרך למנוע.
כתבת שאתה לפני טסט, והמנוע מזייף כבר זמן רב. לדעתי לא כדאי להשקיע במסרק משופץ ובסוף יתגלה שהמנוע גמור. במידה שאכן כך, יש גם אפשרות לבצע החלפה על רכב אחר. כך שלא תישאר בלי רכב.
דוד.

elirantiger
09-06-14, 10:45
קבל את התנצלותי על זה שלא עניתי לך מזמן, כמו לרבים אחרים.
היו לי בעיות (לא עם החוק :)) שחלפו. חלק מחברי הפורום יודעים עליהם.
לא הבנתי למה אתה לא מתקשר ליאיר לקבוע איתו אצלי. תאמין לי שהוא לא נושך. :)
דיברתי איתו והגענו למסקנה שכדי לך להרכיב את המסרק של החבר של הבן שלי. כמובן שתקבל אחריות כמקובל. אבל שוב אכתוב שההחלטה רק שלך. בדיקת הסקנר חינם, בנוסף יש ברשותי את כל החיישנים במידה שניצתרך למנוע.
כתבת שאתה לפני טסט, והמנוע מזייף כבר זמן רב. לדעתי לא כדאי להשקיע במסרק משופץ ובסוף יתגלה שהמנוע גמור. במידה שאכן כך, יש גם אפשרות לבצע החלפה על רכב אחר. כך שלא תישאר בלי רכב.
דוד.

אוקיי, אני מעדיף שקודם נבדוק למה המנוע מזייף ומשם נמשיך הלאה, אני אדבר עם יאיר ואקבע איתו תודה רבה דוד, ניהיה בקשר.

davidmzr
10-06-14, 20:20
החבר של הבן הביא את המסרק. אל תילחץ אתה לא חייב לקחת.
יאיר אמר לי שקבעתם ביום חמישי בשעה 10 אצלי. ועוד אמר שיש לך אפשרות לקנות רכב שלם ב-1000 ש"ח. זאת במידה ולא יהיה כדאי לתקן את המנוע שלך.
לדעתי זאת אפשרות מצויינת. יהיה לך חלקים, מסרק, ומנוע במידת הצורך.
יאיר יגיע לפני השעה שקבעתם. נעשה בדיקה ותחליט מה לעשות.
לפני שתצא נהיה בקשר טלפוני, משום שהעירייה משפצת את הרחוב שלי. מקווה שהמעבר יהיה פתוח.
ועוד שאלה, האם בעבר לא נכנסת למוסך, כדי לבדוק מה הבעיה במנוע ?.
דוד

yair068
10-06-14, 23:38
דוד תשמע סיפור
כבר באתר הקודם שאלתי על נזילה מההגה כח
ומי קפץ מוסך של פיאט מיהוד שכתב נשאר לי הגה אורגינלי אחרון במחיר של 1800 ש"חללא עבודה
מאז למדתי לא לנעול את ההגה עד הסוף (גם בכל הגה תקין )ומחליף גרמושקא כל כמה שנים טובות
אז ב-750 ש"ח שיקנה שתיים :)

davidmzr
11-06-14, 07:45
yair068, ידעתי ש-750 ₪ למסרק חדש זה בולשיט. רציתי לכתוב לו שיקנה אחד בשבילי שיעמוד אצלי רזרבה.
לא כתבתי אני מנסה להיות זהיר. לך תדע ממה אנשים נעלבים. ראה מקרה גיבסון, בשרשור "פלגים טבולים בשמן. רכב מקרטע". הוא לא הבין את מה שהמוסך אמר לו, וסיפר שיש לחץ שמן גבוה במנוע, בגלל שהראש נמוך. או למרוח סיליקון על מכסה שסתומים, ולא להניע עד למחרת, כדי שהחומר יתייבש, זה רחוק מבינתי. לקרוא שטויות כאלה, זה ממש מצחיק. הוא בחור טוב. אני לא מאשים אותו, כאשר המוסך קולט שיש לפניו לקוח שלא בעניינים, הוא מלביש עליו סיפורים. במקרה הזה, הלקוח פשוט לא הבין. לא מאמין שמוסכניק יגיד דבר כזה.
אגב, משאבת הגה הכוח שנתת לי לפני שנתיים לפונטו, ממשיכה לעבוד בלי בעיה. :)
yair791 לא הודעת לי אם אתה בא היום. הנייד שלי זמין ושלך לא.
דוד.

yair791
11-06-14, 08:06
:pהיום אני בא ומוזר שהנייד לא זמין הוא בדרך כלל זמין גם בשעות הקטנות של הלילה דוד אל תקבל רעיונות מוזרים

elirantiger
11-06-14, 13:06
החבר של הבן הביא את המסרק. אל תילחץ אתה לא חייב לקחת.
יאיר אמר לי שקבעתם ביום חמישי בשעה 10 אצלי. ועוד אמר שיש לך אפשרות לקנות רכב שלם ב-1000 ש"ח. זאת במידה ולא יהיה כדאי לתקן את המנוע שלך.
לדעתי זאת אפשרות מצויינת. יהיה לך חלקים, מסרק, ומנוע במידת הצורך.
יאיר יגיע לפני השעה שקבעתם. נעשה בדיקה ותחליט מה לעשות.
לפני שתצא נהיה בקשר טלפוני, משום שהעירייה משפצת את הרחוב שלי. מקווה שהמעבר יהיה פתוח.
ועוד שאלה, האם בעבר לא נכנסת למוסך, כדי לבדוק מה הבעיה במנוע ?.
דוד

בעבר נכנסתי למוסך הוא בדק לי את הפלאגים להחליף אחד הוראה שאחד מהם היה שבור בפלסטיק למעלה אבל זה לא כל כך עזר...
לגבי המסרק נבוא קודם ואז נחליט
לגבי השעה ב 10 בול אני לא אוכל להגיע כי ב 9 יש לי תור לרופא אני מאמין ב 10 וחצי בערך אני יהיה.
תיצרו איתי קשר בקשר לחסימה אצלך ברחוב

davidmzr
11-06-14, 21:25
ידעתי שהעולם קטן, אבל לא עד כדי כך. :)
כן זה אני שפגשתי את אבא שלך לפני כשנתיים במוסך ליליין. מידי פעם כאשר אני לא מוצא חלקים מיוחדים לפיאט, אני קונה אצלו. אבא סיפר לי שעשו ראש שלא הצליח. והוא חזר למוסך. השארתי לו את מס' הנייד שלי, אבל הוא לא חזר. דיברתי איתו על חלקים שאם יצתרך.
ביחס לפלג שהחליפו לך במוסך, אני בטוח שליליין או בנו לא יבצעו עבודה כזאת.
דוד.

elirantiger
12-06-14, 00:51
ידעתי שהעולם קטן, אבל לא עד כדי כך. :)
כן זה אני שפגשתי את אבא שלך לפני כשנתיים במוסך ליליין. מידי פעם כאשר אני לא מוצא חלקים מיוחדים לפיאט, אני קונה אצלו. אבא סיפר לי שעשו ראש שלא הצליח. והוא חזר למוסך. השארתי לו את מס' הנייד שלי, אבל הוא לא חזר. דיברתי איתו על חלקים שאם יצתרך.
ביחס לפלג שהחליפו לך במוסך, אני בטוח שליליין או בנו לא יבצעו עבודה כזאת.
דוד.

יכול להיות מקרה כזה שאבי פגש אותך ;)
ליליין לא ביצעו את החלפת הפלאג, מוסכניק אצלי באיזור עשה זאת.
מקווה להיפגש בקרוב !

davidmzr
12-06-14, 08:20
זה לא "יכול להיות" אלא זה היה. אבא אמר לי שהוא מבאר טוביה.
ולא, לא אמרתי לו שיבוא לתקן אצלי. דיברתי איתו רק על חלקים במידה שיצטרך.
שהרי לא מקובל לבוא למוסך של ידידי משה וגיא בעלי המוסך, ולהציע שיתקן אצלי.
ספר מעט מה קרה עם הראש, ולמה התיקון לא הצליח.
דוד.

elirantiger
12-06-14, 11:38
זה לא "יכול להיות" אלא זה היה. אבא אמר לי שהוא מבאר טוביה.
ולא, לא אמרתי לו שיבוא לתקן אצלי. דיברתי איתו רק על חלקים במידה שיצטרך.
שהרי לא מקובל לבוא למוסך של ידידי משה וגיא בעלי המוסך, ולהציע שיתקן אצלי.
ספר מעט מה קרה עם הראש, ולמה התיקון לא הצליח.
דוד.

הראש הצליח יפה מאוד משנת 2003 שבה ביצעו את העבודה עד עכשיו הרכב נוסע... במשך חמש שנים הרכב היה אצל *** בתל אביב אז אפשר להבין את הנהיגה הצפופה והשחיקה של הרכב... כשהרכב עבר אלי אז הייתה נזילה רצינית של המים... החלפתי משאבת מים והמוסכניק אמר שהטיימינג חדש ולא החליף.... עשיתי טיפול 10,000 כולל פלאגים,פילטר שמן, שמן מנוע,פילטר דלק,חוטי הצתה,מצבר חדש,רדיאטור חדש (לא מזמן) הרכב נוסע מעולה רק בסרק מזייף חח תמיד חוזר לאותה בעיה.