PDA

View Full Version : הגה רועד

yair791
06-06-14, 18:11
מדובר בוולבו 740 88 שטיישן של אמא שלי
ההגה התחיל לרעוד ימינה שמאלה בזמן האחרון בבדיקת חופש שעשיתי ניראה שיש חופש בתפוחי ההגה (בהזזת גלגל ימינה שמאלה ע"י היד כמו שבודקים חופש בגלגל נימצא שהפין שניכנס ליד הסרן זז במקומות ומוט ההגה לא זז) וניבדק גם לחופש במיסב ע"י תפיסת הגלגל בשעה 12 ו-6 לא היה חופש
היום הוחלפו התפוחים ועדין ההגה רועד כמו שצינתי
ההחלפה בוצע ע"י אבא שלי והוא לא בדק חופש בשני הצדדים אלה רק בצד אחד לאחר ההחלפה ולא נמצא חופש בצד שהוא בדק
ביום ראשון אני אבדוק חופש בשני הצדדים וניראה מה קורה
בהנחה ואין חופש בצד השני האם מדובר בוודאות במסרק הגה ?

davidmzr
06-06-14, 19:15
אם התפוחים הוחלפו, אז החופש לא משם. אתה לא יכול לבדוק חופש במסרק ע"י הזזת אחד הגלגלים.
את החופש במסרק בודקים ע"י הזזת גלגל ההגה.
מה אבא שלך גם התחיל להתעסק עם תיקון מכוניות, במקום לבדוק לי את הלפטופ השני שלי ?. :)
חבל שאמרתי לך שזה לא דחוף. :)
דוד.

yair791
06-06-14, 19:20
אם הבנתי נכון אז מזיזים את ההגה ורואים אם יש תזוזה בגלגלים בהתאם אם אין תזוזה אז הבעיה היא במסרק ?
אבא שלי היה מתקן את המכוניות הרבה שנים לפני ואת כל מה שהוא יודע אני למדתי והוספתי על זה
לגבי הלפטופ שלך אין מה לעשות אכלת אותה;) אח שלי בודק לך את זה הוא עבד כשהישתחרר מהצבא בחברת OKI שהיא חברה של מדפסות מסכים ומחשבים נידים והוא למד שם איך לתקן את המחשבים אז הוא ביחד עם אבא שלי זה צוות לעניין עם הידע של שניהם באלקטרוניקה

davidmzr
06-06-14, 19:48
אתה רציני, לא כדאי לתקן אותו ? אז לפחות שאדע למה ?.
לגבי ההגה, כן מזיזים את ההגה לצדדים ורואים אם יש תזוזה בגלגלים.
ההגה אמור לזוז מהאמצע לצדדים לא יותא מ-1.5 ס"מ. במידה שזז יותר, יש לבדוק קודם אם החופש בצלב/בגומיה. בוולוו שלנו יש תיבת הגה ויש בורג כיוון. הייתה אותה בעיה וכיוונתי אותו. בהזזת ההגה חצי ס"מ כבר יש תגובה בגלגלים.
דוד.

GreaseDonkey
07-06-14, 14:23
מדובר בוולבו 740 88 שטיישן של אמא שלי
ההגה התחיל לרעוד ימינה שמאלה בזמן האחרון בבדיקת חופש שעשיתי ניראה שיש חופש בתפוחי ההגה (בהזזת גלגל ימינה שמאלה ע"י היד כמו שבודקים חופש בגלגל נימצא שהפין שניכנס ליד הסרן זז במקומות ומוט ההגה לא זז) וניבדק גם לחופש במיסב ע"י תפיסת הגלגל בשעה 12 ו-6 לא היה חופש
היום הוחלפו התפוחים ועדין ההגה רועד כמו שצינתי
ההחלפה בוצע ע"י אבא שלי והוא לא בדק חופש בשני הצדדים אלה רק בצד אחד לאחר ההחלפה ולא נמצא חופש בצד שהוא בדק
ביום ראשון אני אבדוק חופש בשני הצדדים וניראה מה קורה
בהנחה ואין חופש בצד השני האם מדובר בוודאות במסרק הגה ?

עצוב לרגע את המסרק הגה....ותסביר איזה רעידה בדיוק מורגשת, באיזה מהירות ותנאים אחרים היא מופיעה ?

yair791
07-06-14, 16:51
בכל מהירות אפילו הכי קטנה יש רעידה של ההגה ימינה שמולה

GreaseDonkey
07-06-14, 22:51
נשמע כמו בעיה קלאסית של צמיגים קדמיים מעוותים.

yair791
08-06-14, 10:49
לי לא יצא לעשות סיבוב על הרכב ולהרגיש את הרעידה לפני חצי שעה הלכתי לבדוק את נושא החופשים ואין חופש בגלגל ההגה היסתקלתי על גלגל ימין והוא אכן מעוות בנסיעה לפנצריה ניתן להרגיש שמשהוא מסתובב עקום