התחבר

View Full Version : נזילת מים פונטו ספייס 16V , 2001 ידני

Dimo
02-06-14, 23:55
שלום לכולם.
בעיה שמשגעת אותי כבר כמה שבועות.
נוצרת לי שלולית מים מתחת לצידו הימני של המנוע ( כשאני עומד מחוץ לאוטו ומסתכל לכיוון המנוע) ממש מתחת לתרמוסטט (אזור התרמוסטט יבש לחלוטין) . הנזילה לא נראית לעין ומתרחשת בדרך כלל בזמן שהרכב עומד כמה שעות ומתקרר לאחר נסיעה ולא כל פעם, פעם כן פעם לא.
בהסתכלות שלי לאורך כ5-6 דק' לא היה נראה טיפטוף.

מעניין אותי מקור הנזילה , מישהו אמר לי שזה כנראה הפקק של המנוע ושיש צורך להחליף (עוד לא היה לי זמן להיכנס עם מראה לבדוק את העניין) , אשמח לדעות נוספת, מצרף תמונה של האזור מתחת למנוע.

מאור30
03-06-14, 06:14
בפונטו קיים פקק גדול הקרוי פקק נס קפה שיושב בין בלוק המנוע לגיר והרבה פעמים הוא פשוט נאכל ודרכו נוזל הקירור יוצא. כדי להחליף אותו צריך להוריד גיר. אם אתה לא מבצע את העבודה בעצמך צפה לתיקון לא זול. הפקק עצמו עולה 10 שח.

Dimo
03-06-14, 11:07
אכן נראה שהנזילה בין הגיר למנוע , את הפקק כבר קניתי אבל לא ידעתי שצריך להוריד בישביל זה גיר.
עד כמה הנושא מסובך?
יש לי כלים בסיסיים וידיים , האם ניתן לעשות זאת לבד , במוסך מדרכה בלי ליפט?
תודה.

Dimo
03-06-14, 11:40
עוד דבר, האם זה יכול לייצר לי אוויר במערכת?
אחרי שאני עושה ניקוז אוויר אני חוזר לשמוע בעבוע מכיוון תא הכפפות אחרי כשבוע.

davidmzr
03-06-14, 12:33
עד כמה הנושא מסובך?
יש לי כלים בסיסיים וידיים , האם ניתן לעשות זאת לבד , במוסך מדרכה בלי ליפט?
תודה.
למי שיודע זה לא מסובך. ומי שעושה את זה בפעם הראשונה מתייעץ בפורום תוך כדי העבודה.
באותה הזדמנות בודקים גם את מחזיר השמן של הקרנק, הקלאץ, ופקק מים.
דוד.

yair791
03-06-14, 12:54
צריך לתמוך את המנוע בזמן הורדת גיר העבודה היא לא מסובכת יותר מידי אבל צריכה מיומנות וידע אם תחליט לא לעשות לבד ולתת למכונאי בעל נסיון אתה יכול לפנות davidmzr לא תיצא מאוכזב

davidmzr
03-06-14, 13:43
יאיר, לפני שתגיע לל.כ עבור אלי ותאסוף אותי. אני צריך מותח למתיחת רכב לאחר תאונה.
המכשיר שלי התחיל להחליק.
אני מחכה לך.
דוד.

רפי לין
03-06-14, 13:46
וכשאתם בל.כ אם תמצאו שם את צפריר (שותף בעסק), אז מסרו לו ד"ש ממני.
למוסכים יש שם הנחה מסוימת, בידקו זאת.
בברכה - רפי לין

davidmzr
03-06-14, 14:06
תודה רפי.
נישמח להכיר את צפריר ונימסור לו ד"ש ממך. למרות שיש לי הנחה שם.
אבל על עודפי הצבא, לא נראה לי שיש הנחה.
דוד.

Dimo
03-06-14, 22:22
תודה על התגובות, אשמח לקבל קצת יותר פרטים/שלבי עבודה או משהו בסגנון.
תודה וחג שמח!

yair791
03-06-14, 23:41
וכשאתם בל.כ אם תמצאו שם את צפריר (שותף בעסק), אז מסרו לו ד"ש ממני.
למוסכים יש שם הנחה מסוימת, בידקו זאת.
בברכה - רפי לין

איזה ציוד היה שם מעודפי הצבא ג'ק של 8-20 טון במחיר נמוך מאוד כמה חבל שזה לא מתאים לי אבל לפחות יצאתי משם עם סט מברזים ומחרוקות במחיר מעולה

מאור30
04-06-14, 18:09
כמו שניכתב, העבודה לא מסובכת במיוחד אבל מצריכה הרבה סבלנות וכמה שעות טובות של עבודה. העניין מצריך פירוק של כל מה שמסביב לגיר ומה שיפריע לו לצאת כמו הציריות וכדומה. בפירוק גם צריך לקחת בחשבון שצריך להוריד את הקלאצ' ואת גלגל התנופה ובהרכבה צריך לדעת גם למרכז את הקלאצ כדי שהגיר ייכנס ללא בעיות. יש לבצע את העבודה עח בוקים גבוהים יחסית שיהיה נוח לתמרן. הייתי בכייף מזמין אותך אליי לחדרה לעשות לך ואיתך את העבודה הזו, יש לי את כל הציוד הדרוש ובחינם כמובן גם כדי שתלמד אך לא רוצה להתחייב לך מבחינת החוסר זמן שיש לי בתקופה הזו. אם אתה יכול לסחוב ככה תקופה או לחכות שיהיה לי זמן אז אין בעיה.