View Full Version : בעיה| הפונטו מאבדת מי קירור...
elirantiger
31-05-14, 14:26
אהלן יש לי פונטו 98' s75 לא מזמן החלפתי רדיאטור ושמתי מים רגילים לבדוק אם יש נזילות כמה ימים ולא היה, המים נשמרו במיכל עיבוי כמו שצריך....
החלפתי את המים לנוזל קירור פרפאלו מוכן מהול במים ( גלון של ארבעה ליטר בצבע שחור)
בדקתי שהכל סגור כמו שצריך אין נזילות לפי מה שאני רואה... המאוורר מופעל בזמן ו המנוע לא מתחמם אבל משום מה אני מאבד תמיד מים מהמיכל לאחר נסיעה.
מאיפה הבעיה? מה אפשר לעשות? העסק הזה של הפרפאלו מתחיל לעלות לי יקר.
אתה לא רואה נזילות במנוע? אין רטיבות?
בדוק בפנים הרכב את הרדיאטור חימום יכול להיות שהוא נוזל.
elirantiger
31-05-14, 14:44
אני לא רואה נזילות מכיוון המנוע...
איך אני בודק נזילה מבפנים האוטו?
אם יש נזילה של נוזל קירור מתוך הרכב אז השטיח יהיה רטוב מאחד או משתי הצדדים של הקונסולה המרכזית
ואם אין נזילה של נוזל קירור מתוך הרכב, אז יש לבדוק נזילה באגזוז ואת מהירות וונטה איטית.
דוד.
GreaseDonkey
31-05-14, 16:54
אני לא רואה נזילות מכיוון המנוע...
איך אני בודק נזילה מבפנים האוטו?
משאבת מים עלולה לנזוק רק בזמן שהוא מסתובבת ולכן נסה לתת למנוע לעבוד מספר דקות במקום ושם לב אם מתחיל טפטוף נוזל קירור מתחת למנוע.
elirantiger
31-05-14, 22:49
ואם אין נזילה של נוזל קירור מתוך הרכב, אז יש לבדוק נזילה באגזוז ואת מהירות וונטה איטית.
דוד.
איך אני בודק את מהירות הוונטה האיטית? הבנתי שפונטו יש שתי מהיריות לוונטה אשמח להסבר קטנטן לבדוק את שתיהם. :)
אם יש נזילה של נוזל קירור מתוך הרכב אז השטיח יהיה רטוב מאחד או משתי הצדדים של הקונסולה המרכזית
השטיח לא רטוב משתי צדדי הרכב מתחת לקונסולה המרכזית. :)
משאבת מים עלולה לנזוק רק בזמן שהוא מסתובבת ולכן נסה לתת למנוע לעבוד מספר דקות במקום ושם לב אם מתחיל טפטוף נוזל קירור מתחת למנוע.
נתתי למנוע לעבוד עד שהמד חום עלה לרבע ובדיוק שמה הופעלה הוונטה ולא נראתה שום נזילה מכיוון הטיימינג הכל יבש. (לפני חמש חודש הוחלפה המשאבת מים.)
וגם אחרי נסיעה אני לא מכבה את המנוע פותח מכסה מנוע והוא ממש חם לא יכול לשים את ידי על הצינור עליון בלי לקבל שוק ביד. ושם לב שהמים ירדו ואין נזילות.
איך אני בודק את מהירות הוונטה האיטית? הבנתי שפונטו יש שתי מהיריות לוונטה אשמח להסבר קטנטן לבדוק את שתיהם. :)
לבדוק לפי שמיעה, אם לא תצליח הפעיל מנוע. קח רבע מדף עיתון ואחוז אותו בין הוונטה למנוע, במנוע קר. תמתין עד שהמהירות האיטית תפעל וראה כמה האוויר דוחף את העיתון. לאחר כ-10 דקות, מהירות הוונטה אמורה לעבור למהירה ולהעיף את העיתון רחוק יותר.
כמו כן בדוק טפטוף מים או עשן לבן באגזוז במנוע חם.
דוד.
elirantiger
02-06-14, 20:50
כשהרכב חם אין טיפטוף ועשן לבן מהאגזוז...
וגם בדקתי את הוונטה ולפי דעתי היא מופעלת ישר על המהירות הגבוהה כי היא מורידה את החום וגם שאלתי מסוכניק ו הוא אמר שהיא תקינה....
שוב מילאתי מים ושוב ירדו לי אחרי יומיים למתחת למינימום...
יש כמה אופציות לדעתי:
1. שיש לך נזילה כלשהי(במשאבה או באחד הצינורות) וניתן לבדוק זאת על ידי שעון לחץ.
2. שיש לך מעבר של נוזל קירור לתא השריפה ויציאה מפתח מיכל העיבוי/ אגזוז.
3. פקק מיכל העיבוי מקולקל ולכן לא תגלה את זה בבדיקת לחץ.
דבר ראשון הייתי נותן לרכב לעבוד כרבע שעה כאשר יש מים עד לסימון המקסימום ולראות שהוא לא מתחמם מעל החצי. תוך כדי לנסות ולראות אם ישנה נזילה מפקק הרדיאטור/ אחד הצינורות/ עשן מהאגזוז/טיפות מהאגזוז.
לאחר מכן תן לרכב להתקרר ותבדוק מה מצב הנוזל קירור.
elirantiger
03-06-14, 00:31
יש כמה אופציות לדעתי:
1. שיש לך נזילה כלשהי(במשאבה או באחד הצינורות) וניתן לבדוק זאת על ידי שעון לחץ.
2. שיש לך מעבר של נוזל קירור לתא השריפה ויציאה מפתח מיכל העיבוי/ אגזוז.
3. פקק מיכל העיבוי מקולקל ולכן לא תגלה את זה בבדיקת לחץ.
דבר ראשון הייתי נותן לרכב לעבוד כרבע שעה כאשר יש מים עד לסימון המקסימום ולראות שהוא לא מתחמם מעל החצי. תוך כדי לנסות ולראות אם ישנה נזילה מפקק הרדיאטור/ אחד הצינורות/ עשן מהאגזוז/טיפות מהאגזוז.
לאחר מכן תן לרכב להתקרר ותבדוק מה מצב הנוזל קירור.
אופציה מס' 1 בדקתי עם שעון לחץ לא היה שום נזילה, בדקתי עם מוסכניק
אופציה מס' 2 בדקתי זאת ולא יוצא עשן או מים מהאגזוז אפילו לאחר שעה של נסיעה
אופציה מס' 3 ניראת לי הכי הגיונית הפקק קיים משנת 98... איך אני יכול לדעת בוודאות שזה הבעיה? והאם ניתן לקנות פקק חדש? מדובר על רדיאטור עם מיכל עיבוי עליון.
לגבי הבדיקה שאמרת לעשות, אבצע אותה ויחזור עם תשובה.
elirantiger
06-06-14, 01:33
עשיתי את הבדיקות הנ"ל, לא שם לב לנזילות מהפקק הכל יבש שמתי את היד לא הרגשתי כלום...
שמתי מים עד המקסימום עשיתי נסיעה עם מזגן לאחר מכן נתתי לרכב להתקרר ובדקתי את מד המים וירד לי בכמה מילילטרים....
ושוב אין נזילות מצינורות התקופתי מתחת לרכב לא ראיתי כלום. וגם אין מים מהאגזוז.
מה לעשות?
עדכון :
היום בדקנו אני ודוד את הרכב של אלירן
מצאנו שהקומפרסיה גבוהה 230 PSI
לפי הבדיקה הנ"ל ניראה שהראש נמוך
בנסיעה החום יורד לרבע ובעמידה החום קרוב לחצי דבר שמעיד שאין טרמוסטט
דוד לא האמין שמוסך ליליאן עשה את העבודה
אלירן החליט למכור את הרכב ומי שרוצה יכול לפנות אליו
נו דוד לא רצית לקנות פונטו דור 1?..
רציתי ואני עדיין רוצה. אבל קשה לי לקנות מאלירן, הוא דווקא שאל אותי אם אני רוצה.
אמרתי שלא, משום שזה עלול לגרום למחשבות לא רצויות לגבי הבדיקה שעשינו.
כי היה ידוע מראש שיש אפשרות שימכור.
את שלך אני מוכן לקנות בכול רגע, "בלי לבדוק". :)
יאיר, שכחת לציין שעשינו בדיקת מחשב לאוטו של אלירן. לא הייתה תקשורת עם מחשב הרכב.
בפונטו שלך עידן מאותו הסוג 75, כן הייתה תקשורת. זוכר ?.
דוד.
elirantiger
19-06-14, 02:12
דוד, שאלתי חבר לגבי בדיקת הקומפרסיה שעשינו והוא אמר שצריך לתת לסטרטר לפעול 3 פעמים ברציפות ואז לבדוק את המדידה ובאותו זמן גם ללחוץ על הגז... האם זה נכון?
לילאן כן עשו את הראש יש לי קבלה אם צריך...
לא חזרתי אליך אתמול, משום שהבחור כבר קנה אוטו.
יש משהו במה שהחבר שלך אמר. הכוונה היא שהבוכנה תדחס את הקומפרסיה לפחות 3 פעמים.
אם אתה זוכר שבאחד הצילינדרים שבדקנו, נתת סטרטר קצר, ואמרנו לך "לא מספיק תן סארטר ארוך יותר". בבדיקה צריך לנתק את הקונקטורים של הקוייל והמזרקים. כפי שעשינו.
את הקוייל מנתקים כדי לא לגרום לו נזק, ואת המזרקים כדי לא לגרום נזק לממיר.
לא התכוונתי שמוסך לילאן לא ביצעו את שיפוץ הראש, אלא שאין מצב שמשה האבא, הבן גיא והעובד אחמד ירכיבו ראש נמוך.
אין ספק שהם מקצוענים, אבל גם יקרנים. בכול זאת הם מוסך מורשה פיאט.
עידן, יש לו ברכב תופעה דומה לזאת שהייתה בקבריו'. עם בומים קטנים באגזוז. ומנוע מזייף בסרק.אבל לא מסיבה של פלג רופף ושבור כמו שהיה אצלך.
דוד.
אין טרמוסטט בכלל?
בנסיעה של 80-100 קמ"ש אכן שעון החום אמור לרדת קצת מעל הרבע ועמידה טיפה פחות מהחצי-חצי.
תתחבר למחשב הכי קל, לא צריך לשבור את הראש.
זה דגם 75? אין מצב שאתה לא מצליח להתחבר.
עם איזו תוכנה עבדת? שים לב שאתה מחבר את ה 3 פינים עם המתאם ואתה צריך להוסיף גם מתח + ו - למצבר.
כן, זה דגם 75.
חיברנו כמו שצריך ובתוכנה הנכונה, ואפילו ניסנו את התוכנות האחרות. לא הייתה כל תקשורת.
יש מצב שלא מצליחים להתחבר, בשל בעיה במחשב הרכב או בזיכרון שלו.
כבר הד"מ שמחשב הבדיקה לא הצליח "לראות" תקלה, למרות שהייתה תקלה.
קח לדוגמה את מקרה "מפיונר" 4 פעמים עשו בדיקת מחשב בשני מוסכים. המוסך הראשון אמר שהבעיה במזרקים. החליף. התקלה לא חלפה. המוסך השני קבע שהבעיה נובעת מהמזרקים שהוחלפו לא תיקניים. הזמין מקוריים הרכיב והתקלה לא חלפה. רק כאשר החליפו מחשב פתרו את הבעיה.
מוזר שמחשב הבדיקה של המוסך השני שהוא מורשה פיאט, לא הצביע על בעיה במחשב.
(יש על כך שרשור ארוך כאן בפורום).
ברכב של אלירן, לאחר שראינו שהקומפרסיה כל כך גבוהה, לא היה טעם להמשיך ולבזבז זמן בבדיקת איבוד המים. ולכן לא החלפנו גם מסרק הגה כוח שמשפריץ שמן.
דוד.
elirantiger
21-06-14, 01:19
אין טרמוסטט בכלל?
בנסיעה של 80-100 קמ"ש אכן שעון החום אמור לרדת קצת מעל הרבע ועמידה טיפה פחות מהחצי-חצי.
תתחבר למחשב הכי קל, לא צריך לשבור את הראש.
זה דגם 75? אין מצב שאתה לא מצליח להתחבר.
עם איזו תוכנה עבדת? שים לב שאתה מחבר את ה 3 פינים עם המתאם ואתה צריך להוסיף גם מתח + ו - למצבר.
דוד אני בספק שיש בעיה בזיכרון של המחשב, הרי הוא הראה תקלה של מנורה שרופה... יכול להיות שעשינו משהו לא נכון...
על כל מקרה עידן יש מצב שיש לך את הכבל המתאים ואולי נמצא זמן וביחד נתחבר למחשב?
יכול להיות שהשתמשתם בכבל השני ולא ה VAG?
בכל מקרה יש לי את כבל ולפטופ אבל אני בספק אם יעבוד אם לא הצלחתם להתחבר בעצמכם.
אני מראשון אתה מוזמן להגיע..
*לא הבנתי איך המחשב הראה תקלה אם לא הצלחתם להתחבר
כן התחברנו עם ה-VAG ועם המחבר עם המתח. המחשב הראה תקלה של מנורה שרופה.
בדקנו את כל הנורות ברכב, ולא הייתה נורה שרופה. כמו כן הוצאנו את את נורות הלד של החניה, והמחשב לא הראה תקלה.
דוד.
אז כן הצלחתם להתחבר אך לא העלה תקלה שקשורה לנושא.
מה זאת אומרת לא היתה תקשורת?
לא מאמין שבדור 1 המחשב יתריע על ניתוק נורת חניה או משהו, הוא לא עד כדי כך מתוחכם כמו בספייס. רק אם תנתק איזה חיישן או משהו שקשור להזרקה ואז גם תקפוץ נורת המזרק בלוח שעונים.
בשבילי זה לא נחשב תקשורת. אם המחשב מראה תקלה שלא קיימת, ולא מראה תקלה הקשורה לבעיה בגללה ביצענו בדיקה. החבר שבא איתו (שהוא נישמע כמבין) אמר שיש בעיה בחיישן והצביע לעברו. לא הבנתי איך קבע זאת.
אולי המילה "תקשורת" לא הייתה בדיוק במקום. :)
דוד.
עריכה: נזכרתי שלא ניתן היה למחוק, את התקלה של הנורה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.