PDA

View Full Version : רצועת טיימינג ומחזירי שמן

omerme13
19-05-14, 14:50
קניתי פונטו ספייס 2003 SX בחמישי האחרון.
לצערי לא עשיתי בדיקה האוטו נראה טוב וחוץ מכמה תיקונים קטנים לא ראיתי משהו משמעותי...המוכר אמר לי שהחליפו רצועת טיימינג לפני כחודש כי הלכה המשאבת מים ועל הדרך הוא החליף רצועה. אתמול כשלקחתי אותו למוסך המוסכניק ראה נזילת שמן ואמר שזה ממחזירי השמן ובמידה והחליפו רצועה לא החליפו מחזירי שמן וזה מה שגורם לנזילה ואמר שזה יעלה 750 העבודה והמליץ לי להחליף רצועה ומשאבת מים תוך כדי. השאלה שלי האם המחיר הגיוני רק לעבודה הזו? והאם אפשר לבדוק אם באמת הרצועת טיימינג והמשאבת מים חדשות או שכדאי להחליף בכל מקרה?

eli_h1
19-05-14, 15:31
אם אכן הבעלים הקודם החליף משאבת מים ורצועה רואים זאת ואין צורך לבצע את ההחלפה שוב.
מהי חומרת הנזילה?

yair791
19-05-14, 15:33
כיוון שלא תמיד אפשר לסמוך על המוחר עדיף לעשות עבודה כמו שצריך וגם לבדוק שחלק מהשמן שנוזל לא מגיע ממכסה שסתומים דולף האם המחיר כולל חלקים? אם כן זה מחיר זול להלפיא

matansab
19-05-14, 15:33
אם המחיר עבור החלפת מחזיר השמן שנמצא על על הזיזים, המחיר נראה לי גבוה.
רצועה אפשר לבדוק ויזואלית, אם יבשה וסדוקה, להחליף ומהר. אם נראית חדשה אולי אפשר להאמין למוכר שבאמת הוחלפה לפני חודש יחד עם משאבת המים.
בדוק אם יש קבלה עבור העבודה, כך תוכל להיות בטוח שאכן בוצעה.

omerme13
19-05-14, 16:14
בדקתי שמן..לא נראה לי שירד אז כנראה היא לא משמעותית. ואין לי שום קבלה. השאלה אם לטפל בזה מיידית? זה עלול להזיק או שאפשר לחכות לתקן את זה באוגוסט קצת לפני הטסט?

מאור30
19-05-14, 18:23
אם הנזילה נוגעת ברצועת הטיימינג מומלץ לסדר כדי שהרצועה לא תיאכל מהר. ובאיזה מחזיר מדובר? כי בדרך כלל המחזיר הרגיש יותר הוא העליון של גל הזיזים.