התחבר

View Full Version : זקוקה לעצה בנוגע לרכישת מולטיפלה חדשה או חידוש המולטיפלה הקיימת שלי


chenchook
24-04-14, 00:00
הי, חדשה פה אז אם עברתי על הכללים מתנצלת ואנא האירו את עיני.
חפירה. מצטערת מראש:
אני בעלת מולטיפלה 2003 ואני סוג של מאוהבת בה. עם זאת, אחרי שלוש שנים, שלוש ידיים וקילומטראז' גבוה היא כבר עושה בעיות והוצאתי עליה די הרבה כסף בהחלפות של רדיאטור, אלטרנטור, מצבר, מצמד ואפילו ראש מנוע. אני לא יכולה לספור את הפעמים שהזמנתי גרר ואת הימים שהיא שהתה במוסך. היא עשתה 227,000 ק"מ ולאחרונה החלטתי למכור אותה ולקנות רכב אחר (יקר יותר, עם עזרה של ההורים). עם זאת, לא יעזור כלום ואף רכב לא מתחרה איתה (לדעתי). אנחנו משפחה של 6 נפשות וזה פשוט הרכב המושלם עבורנו. החלטתי לחפש מולטיפלה חדשה יותר. אבל מה? שוד ושבר. אין! שנת 2004 זה המקסימום שניתן למצוא. היתה אחת(!) בכל הרשת שנת 2007 אבל נמכרה צ'יק צ'ק. אני ממש מתלבטת מה לעשות.
האם להמשיך לחפש (אין לדעת מה יהיה עם המולטי שלי בינתיים כי היא מתחילה לעשות בעיות, בעיקר עם הטורים שמשתוללים וגורמים לה פשוט לכבות באמצע נסיעה, למשל בירידה חדה מהילוך גבוה לנמוך או בתחילת נסיעה וגם אין לדעת בכלל מתי יצוצו חדשות יותר יד שניה, כמה יצוצו ואם בכלל זה יקרה) או, אפשרות שניה, לוותר על החלום ולהתפשר על רכב אחר, מיניוואן זולל דלק וחסר נשמה או אולי האפשרות שקורצת לי: לשפץ אותה? במקום לקנות רכב יקר יותר בהרבה פשוט להשקיע בה כסף ולהחליף כל מה שצריך.
מה אומרים המומחים? יש פה עלמה במצוקה.
תודה מראש לעונים.
חן

רפי לין
24-04-14, 02:11
קחי קצת יוזמה וטלפני למוסכים מורשי יבואן פיאט ובדקי איתם אולי הם מכירים מישהוא מלקוחותיהם שרוצה בדיוק למכור מכוניתו.
כאן המוסכים שבירושלים: www.fiat.co.il/default.asp?catid=%7B7963E325-CDFA-4EBF-88D2-E48B4DF3AF69%7D
וכאן גם מוסך שעוסק הרבה עם מכוניות מולטיפלה (בקשי את חיים):
www.musach.co.il/details.asp?id=60
אם תרצי להרחיק עוד, אז כל המוסכים מורשי היבואן כאן:
http://www.fiat.co.il/default.asp?catid=%7B32CE1D0B-1897-477B-B397-0CA3453F629E%7D
בהצלחה ובברכה - רפי לין

Driver
24-04-14, 07:49
fiat 500L
זה הרכב שאת מחפשת.
מומלץ בחום ויתאים לך בול !.

chenchook
24-04-14, 09:39
ניסינו קצת לדבר עם מוסכים אבל אף אחד לא מתכוון כרגע להיפטר מהמולטי שלו (ובצדק!). דרייבר, ה-500L מהממת אבל מתאימה רק לחמישה נוסעים (אנחנו משפחה של שש נפשות).

indra
24-04-14, 10:05
פיאט "מצטיינת" בתכנון וייצור של פתרונות חדשניים ויצירתיים בתחום הרכב וזניחתם ללא תחליף הולם. המולטיפלה היא דוגמה פנטסטית לרכב שבאמת הקדים את זמנו וכיום כל התחליפים שלו, גם פחות טובים וורסטיליים ממנו וגם מאוד יקרים ביחס. תחליף אולי סביר, גם אם קטן מעט יותר יכול להיות ההונדה FRV שגם לו שלושה מושבים קדמיים לזכרוני. אז צפוף יותר ועם פחות אור וראות יחסית למולטיפלה עם מבנה האקוואריום הנהדר הוא ודאי יהיה, אבל יש סיכוי לא רע למצוא אחד כזה עם קילומטראז' ואמינות סבירים עד טובים. מולטיפלה למרבה הצער הוא כבר זן נכחד

chenchook
24-04-14, 12:35
זה באמת הרכב שאנחנו מחפשים אבל התנהגות הכביש שלו אחרת לגמרי, הנהיגה פחות כיפית וההתחבטות עצומה אם כי זה כנראה יהיה ה-frv

Driver
24-04-14, 19:05
ניסינו קצת לדבר עם מוסכים אבל אף אחד לא מתכוון כרגע להיפטר מהמולטי שלו (ובצדק!). דרייבר, ה-500L מהממת אבל מתאימה רק לחמישה נוסעים (אנחנו משפחה של שש נפשות).

כשמדובר ב 500L הרגילה, מסכים,
ישנו דגם ארוך יותר, ממליץ לך לבדוק.

רפי לין
24-04-14, 19:46
הכוונה לפיאט 500 "ליבינג" שאיני חושב שבכלל יצאה כבר לייצור ושיווק וקצת פרטים עליה כאן:
www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=4418
בברכה - רפי לין

chenchook
25-04-14, 17:09
מושלמת (חוץ מזה שאין בגאז' ובד"כ ארבעה ילדים, שלא לדבר על חמישה, באים עם המון תיקים, בעיקר בנסיעות מחוץ לעיר)! אבל אני מוכנה לנסות אותה. יש למישהו מלא כסף להלוות לי? ;)

indra
25-04-14, 17:39
האמת ? בא לדפוק את הראש בקיר מרוב תיסכול על העדר השכל אצל החבר'ה האלה בפיאט. ייצרו אוטו באמת יוצא דופן כמו המולטיפלה, עם כל כך הרבה תכונות משובחות שספק אם ניתן למצוא אותן כמכלול במכוניות אחרות היום ואו שלא הצליחו למכור אותו כמו שציפו, או מסיבה נעלמה אחרת, פשוט הפסיקו וזנחו את הקונספט הזה. היום הם מביאים את ה 500L שמנסה ל"רכב" על ההצלחה של ה 500 ועם כל נחמדותה, היא לא "מגרדת" אפילו את המולטיפלה. וזו לא דוגמה יחידה כמובן, כך קרה גם עם ה"בארקטה" למשל ויש דוגמאות נוספות. אז היום הם כבר עם רגל וחצי באמריקה ( קרייזלר ) ומשחקים בכל מיני גירסאות של צ'ירוקי וגרנד צ'ירוקי והשוק האירופאי הפסיק לענין. חבל.

chenchook
25-04-14, 17:47
אתה כל כך צודק. אוף. אני ממש מתוסכלת.
ומה עם לשפץ אותה פשוט? במקום להוסיף מלא ש"חים לקניה של FRV או גרנדיס אולי בכל זאת שווה לשפץ אותה? להחליף מנוע, גומיות שצריך, מזגן, בולמים, כל מה שצריך, לשדרג אותה ליגה וללכת עם הלב. מה אתם אומרים?
(גילוי נאות: המכונאי רכב שלי, שאני סומכת עליו מאד ויש בינינו היכרות אישית, מתנגד לזה ואומר להתקדם לרכב אחר).
דעתכם חשובה לי מאד!

Nuker
25-04-14, 18:05
זה לא תמיד עניין של יצרניות רכב אלא עניין של מה היבואנים מביאים לארץ,
יש המון דגמים מכל מני יצרנים שפשוט לא מיובאים כי לא רואים בהם ערך כלכלי,
וגם היצרנים סוגרים פסי ייצור בגלל שוק חלש.