View Full Version : רכב ללא תאוצה בפול גז
shaharidan87
06-03-14, 15:35
שלום, אני שחר חדש כאן.
ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001 כבר כמעט 6 שנים. מההתחלה ידעתי שזאת ידידות נפלאה. בינה לבין המוסך :)
אז ככה, הרכב עבר טיפול ראש מנוע בפעם השניה. לאחר שיצא מהמוסך אני מרגיש כאילו לרכב אין כוח. כאשר אני נוסע בכל כביש בין אם זה בין עירוני או עירוני, הרכב מרגיש עייף, אני על פול גז והוא לא מאיץ ואפילו מעבר לכך, מאט. בנוסף לבעיה זו יש מקרים בהם תוך כדי נסיעה כאשר אני רוצה להאיץ (ברגעים שהרכב כן מאפשר) אני לוחץ על הדוושה יותר אך הרכב מתחיל להגיב בצורה מקוטעת. לחיצה על הדוושה גורמת לרכב להשתעל נראה לי זה הביטוי או לקרטע, או לפי איך שאני מרגיש האוטו משקשק ויש רעשים כתוצאה מהרעידות מכיוון המנוע. בנוסף לזאת, לאחר הטיפול, לפני נסיעה בין עירונית כהרגלי אני בודק שמן ומים, התפלאתי לראות כי אין שמן בכלל במיכל ואין סימנים לנזילה מתחת לרכב.
אני גר בבאר שבע והמוסך שאני מטפל בו הוא בינתיים הכי קרוב למשהו נורמלי שמצאתי.
מישהו מכיר את הבעיות הללו?
תודה מראש.
שחר.
חשוב לציין אם המנוע 8 או 16 שסתומים.
לדעתי חזרת למוסך ששיפץ את הראש. מה אמר לך ?.
דוד.
shaharidan87
06-03-14, 17:53
סליחה, המנוע 8.
בעל המוסך טוען שזה בגלל חיישן הדלתא.
מה זה חיישן הדלתא ?.
דוד.
חח יכול ליהיות שהתבלבלה לו האות , התכוון ללמדה(למבדה) ומישם התכוון לחיישן חמצן
gibson9655
07-03-14, 01:26
לפותח השרשור
אין מספיק מידע בהודעה שלך אתה מתאר סיפמטומים שיכולות להיות להם הרבה סיבות.
שפוך מידע
מה שמו של המוסך?
האם אותו מוסך עשה פעמיים ראש מנוע ?
למה עשית ראש מנוע בכל פעם ?
האם הסיבה שבגללה עשית ראש מנוע עכשיו נפתרה ?
בדקת שמן על מנוע קר או רק אחרי נסיעה כלשהי?
בדקת מים ?
מתי לאחרונה חובר לסורק תקלות ? מה התוצאות ?
נבדקה קומפרסיה ומה התוצאות שלה ?
איזה עוד בעיות יש במנוע ששמת לב אליהן ?
(לדוגמא ריח ריח חזק של דלק ? שמן שרוף ? רעשים מוזרים ?)
לא תשים מידע והרבה לא יתקדם פה לאף מקום
חזור למוסך שביצע את השיפוץ ותגיד לו שיעבור על כל מה שעשה כולל על מיקום הטיימינג ויבצע גם בדיקת קומפרסייה בכל הצילינדרים.
shaharidan87
09-03-14, 11:37
סליחה זה באמת חיישן למבדה :), לגיבסון : שם המוסך לא רלוונטי, וכן עשיתי שם פעמיים טיפול ראש מנוע. הבעיה שהיתה היא שמשאבת המים לא עבדה בצורה תיקנית וגם היתה נזילה, כתוצאה מכך מים לא נגעו בחיישן חום המנוע ולא הייתה אינדיקציה בשעון לחום המנוע. לכן כעבור כמה זמן של נסיעה נורית השמן דלקה - פתחתי מכסה מנוע וראיתי עשן ולאחר חצי שעה\שעה של המתנה הרכב לא הניע אפילו ולכן הזמנתי גרר. המוסך קבע דאז שצריך טיפול ראש מנוע, כבר הספדתי את הרכב אבל אז הגעתי להחלטה שזה לא משנה אם אני מוכר אותו לאחר טיפול או משלם על הטיפול אני עושה אותו רווח זעום רק שכרגע לפחות יש לי רכב, לאחר היציאה מהמוסך הרכב היה חלש, ריח חזק של פיח היה יוצא ממנו בזמן עצירה, לא ריח של דלק או שמן. בדיקות שמן מים אני עושה לפני כל נסיעה בינעוירונית או אחת לשבועיים כאשר אני לא יוצא מהעיר. בפעם האחרונה שיצאתי מהעיר בכלל לא היה שמן במנוע - שזה מוזר בכלל. אין לי מושג מה זה סורק תעלות ואני מאמין שזה גם עונה על השאלה מתי הוא חובר לאחרונה :), כנ"ל קומפרסיה. זה כל מה שיש לי בנוסף למה שכבר רשמתי. וכאילו זה לא מספיק אז אתמול מישהו דפק לי את הרכב בחניה ולא השאיר פרטים וריסק את הדלת לגמריי. אין לי מזל עם הרכב הזה :\.
תודה לכל המגיבים.
חלקים יש אצל davidmzr יש לו ספייס שלמה לחלקים
יאיר נראה לי שגם לך אין כבר כוח להגיב על דברי המוסך. :)
חוסר אחריות/ מקצועיות של המוסך, זה להגיד לבעל הרכב שהבעיה (שכתב בתגובה הראשונה), נובעת מחיישן למבדה. ולאחר מכן לומר, שיש לשפץ את הראש. וגם אחרי השיפוץ בפעם השנייה עדיין הרכב לא בסדר. אין קשר בין חוסר התאוצה לחיישן למבדה.
זה כן רלוונטי לכתוב את שם המוסך כפי שכתב גיבסון.
למה ?, מוסך שעשה ראש ולא החליף משאבת מים, ולא בדק אם הרינגים בסדר (קרי מנוע גמור) לפני, עדיף שלא יכנסו אליו.
לא כתבת איזה דלת ניפגעה, ואיזה צבע.
דוד.
shaharidan87
09-03-14, 16:27
אני לא כותב את שם המוסך מכבוד לבעל המוסך, אמנם הוא לפי דעתי לא עשה עבודה טובה אבל עדיין יש לכבד את הפרנסה שלו. הדלת היא דלת הנהג בצבע כסף. תודה!
gibson9655
09-03-14, 19:16
קקה מוסך נכנסת
אני לא בטוח כמה במצבו הנוכחי כדאי להתעסק עם הרכב
בשורה התחתונה אם אתה באחריות הטיפול (3 חודשים על ראש זה מה נותנים בבאר שבע) אתה יכול להכנס למלחמות עם המוסך על פעמיים טיפול ואבחון לקויים ולדרוש שישבור את הראש ויביא את המנוע לפעולה תקינה (כנראה מנוע חדש)
זו זכותך.
אבל נראה שאתה רוכש לו ולפרנסתו הרבה כבוד על חשבונך ובגלל שהוא קקה מוסכניק אתה משלם. גם זו זכותך.
גיבסון, דבריך חקוקים בסלע.
האמת שרציתי לכתוב לפניך דברים דומים לשלך. אבל הבנתי שאין טעם.
נראה לי שיש דברים שלא נכתבו ע"י פותח השרשור, ואנחנו מאשמים את המוסך שלא בצדק. הרכב אצלו 6 שנים והוא ידע שאין מנוע. לדבריו חשב שישפץ ראש וימכור את האוטו במחיר טוב. יש אנשים שנכנסים למוסך ואומרים תעשה לי תיקון כפיף, כי אני רוצה למכור את הרכב.
גם אלי פנו בצורה הזאת ולא במקרה אחד. אם זה מה שבעל הרכב מבקש, צריך לכבד את רצונו ולהסביר לו את ההשלכות, כדי שלא יתלונן אחרי התיקון.
ואכן הבחור לא מתלונן על המוסך, אלא "דואג לפרנסתו". :)
אין זה ענינו של המוסך לדאוג לקונה.
דוד.
אני לא כותב את שם המוסך מכבוד לבעל המוסך, אמנם הוא לפי דעתי לא עשה עבודה טובה אבל עדיין יש לכבד את הפרנסה שלו. הדלת היא דלת הנהג בצבע כסף. תודה!
אני בטוח שאם היה מדובר בבעל מקצוע אחר כמו חשמלאי של הבית או טכנאי שרות כזה או אחר היתה מפרסם כדי שלא יכנס לתוך הבית של מישהוא אחר ויגנוב ממנו
gibson9655
09-03-14, 21:47
צודק דוד זו גם אפשרות שהאמת לא חשבתי עליה.
אני מניח שהתגובה הבאה של הבחור תהיה בהתאם.
shaharidan87
10-03-14, 01:49
כמו שאמרתי, בסוף החלטתי לבצע שיפוץ לא לצורך מכירה אלא לצורך אישי. אני לא יודע אם אני יכול להכנס למלחמות עם המוסך לצורך הבאת המנוע לפעולה תקינה שזה מדובר לדבריו בחיישן למבדה. לא דאגתי לרווח אישי בניסיון למכור את הרכב הרי גם ככה הסכום שהרכב הזה עולה כרגע לאחר כל הטיפולים הוא זעום ולכן הוא לא פונקציה. בינתיים מצאו לי דלת לא בצבע כסף אז יהיה צורך לצבוע אותה. אולי באמת היה עדיף למכור :).
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.