PDA

View Full Version : נורות LED פונטו איבו

Mozes
27-02-14, 12:54
אני מנסה כרגע להחליף את הנורות ברכב ללדים.

כמובן שברגע שמחליפים ללדים נדלקת בדשבורד המנורה שמתריעה על נורה שרופה, בגלל שנורת לד צורכת פחות חשמל מנורה רגילה אז הרכב חושב שהנורה שרופה.

שמעתי שיש נורות לד error free, אז הזמנתי כאלה מאיביי, והתקנתי אותם. מדובר על אורות החניה.

כאשר מחברים רק נורת לד אחת, לא נדלקת נורת האזהרה, אבל ברגע שמחברים גם את השנייה, אז נדלקת נורת האזהרה.
אז כנראה שאין דבר כזה נורות לד error free. למיטב הבנתי, העניין הזה שנורה תהיה error free, זה פשוט עניין שבבסיס הנורה יהיה נגד (resistor) שבעצם ישווה את צריכת החשמל לכזאת שבעצם תגרום למחשב הרכב לראות צריכת חשמל תקינה (התנגדות תקינה).

כרגע הפיתרון היחיד שמצאתי לעניין זה הזמנת נגדים חיצוניים שמתחברים לבית הנורה. הזמנתי שניים כאלה כדי לראות אם זה יעזור. נקווה לטוב.

מישהו מכיר פיתרון אחר? אולי יש למישהו ניסיון עם נורות error free שבאמת לא מעלות תקלה?

אשמח לעזרה.

תודה.

TOMERZHR
27-02-14, 14:09
גם אצלי ואצל אחרים בבראבו ישנה את הדילמה הזו.
אנא עדכן אותנו בממצאים והפיתרון לאחר התקנה של הנגדים.
אשמח אם תצרף גם קישור לנגדים מהיכן שהזמנת,תודה.

שחרון
28-02-14, 15:18
הזמנת נגדים קבוצתית?

Mozes
10-03-14, 10:18
קיבלתי אתמול את הנגדים, היום אני מקווה כבר להרכיב אותם ולראות אם זה עובד.

אעדכן בהתאם.

Mozes
11-03-14, 00:39
טוב, הרכבתי את הנגד, ואני שמח לבשר שזה עובד נפלא.
נורת התקלה נעלמה, והלד עובד כצפוי.

צילמתי את כל התהליך של ההתקנה (טיפה'לה יותר מסובך ממה שאתם חושבים) ובקרוב אעלה מדריך מצולם להחלפה.

שורה תחתונה, כל מי שיש לו פיאט, ורוצה להחליף ללדים את אורות החנייה, יכול לקנות את הלדים והנגדים ולהרכיב ברכבו. זה עובד.

כאמור, מדריך מצולם, בקרוב...

שחרון
11-03-14, 17:32
תותח. ממתין!!!

TOMERZHR
11-03-14, 18:17
מעולה, ממתין גם בקוצר רוח וכל הכבוד על היוזמה והשיתוף!

Mozes
24-03-14, 23:46
טוב אני קצת מתעכב עם המדריך בעקבות המון בלאגן בעבודה ומבחנים, אז בינתיים אני אעלה קישור לנגדים שאני קניתי.

http://www.ebay.com/itm/2-Pieces-T10-Error-Free-Adapters-Kit-2825-W5W-168-194-LED-Decoder-/110999961184?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item19d81cfe60&vxp=mtr

מבטיח שברגע שאני אתפנה קצת, אעלה את המדריך.

שימו לב שנגד אחד מספיק לכל זוג נורות כי הם יושבות על אותה צמת חשמל.
בקישור שהעליתי המחיר הוא ל2 נגדים ככה שיש אחד ספייר למקרה והרסתם אחד, או במידה ואתם רוצים לדאוג כבר לעוד מקום.

בהצלחה.

Mozes
29-03-14, 20:10
כמו שהבטחתי, יש מדריך.

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=127765