התחבר

View Full Version : התקנת מצלמה + מסך בספייס.

yharoosh
13-02-14, 17:14
שלום לכולם,

הזמנתי וקיבלתי מצלמת רוורס ומסך מראה. כבר עשיתי התקנות בסגנון הזה בעבר, אבל ממה שאני מבין בפונטו הסיפור לא כזה פשוט.

בעיקרון, אני צריך חיבור חשמל למצלמה, שיגיע מנורת רוורס, ובנוסף חיבור חשמל למסך, +קבוע, +למצלמת רוורס, -קבוע.

ההספק של המסך הוא 6W, והמצלמה עם זרם של 150mA שזה ממקם אותנו על כ1.8W, סה"כ 7.8W

משהו שאני לא בטוח לגביו, האם ה+ מנורת רוורס של המסך הוא ספק הזרם או שהוא רק אינדיקטור עבור המסך להידלק, אם הוא ספק הזרם אז אני מעמיס את הקו של נורת הרוורס בצורה מהותית, ובפונטו זה עלול לשגע אותו מעט, לא?
במידה והוא לא ספק הכח, אני מניח ש1.8 W של המצלמה יהיה זניח יחסית, תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי חיבור המסך, אשמח להמלצה על איזה קו מומלץ לי להתעלק, ואם יש למישהו סכמה חשמלית זה מאוד יעזור לי גם כן.
ואם יש לכם טיפים כלליים לפני שאני מתחיל, גם יהיה מאוד נחמד.

נ.ב. לגבי התקלה שתיארתי לפני מס' שבועות עם הפלאג הרטוב ואבדן הכח, לאחר החלפת פלאג + שייבה שמרחיקה אותו במ"מ בערך, טפו טפו, בינתיים בסדר.:)

תודה רבה.
קובי.

Nuker
13-02-14, 23:32
יש מדריך בפיאט פורום האנגלי לחיישני רוורס ושם אני זוכר שציינו שהתחברו לנקודת מתח מהפנס האחורי.

yharoosh
13-02-14, 23:59
לחיישני רוורס הזנת מתח אחת, והספק מינימלי.
המשמעות: חייבים להתחבר לנורת רוורס, ואין השפעה מהותית על התנגדות המעגל כולו.

אצלי אני זקוק לשתי הזנות מתח, ואני חושש מהעמסת יתר על המעגל.

אשמח לתגובה מרפי לין, או מכל מישהו אחר שיודע בוודאות.

Nuker
14-02-14, 01:10
תעבור על המדריך (http://www.fiatforum.com/punto-mk2-2b-guides/302396-fitting-reversing-beeper-sensors-punto-mk2.html) בטוח יענה לך על הרבה שאלות
שים לב שהמדריך זאת רק ההודעה הראשונה ויש לך חצים בתחתית ההודעה למעבר לדף הבא של המדריך.

רפי לין
14-02-14, 02:02
לפי השרטוט (המצורף) אור הרברס פועל ישירות ממתג בתיבת ההילוכים (ידנית) דרך נתיך (פיוז) של 7.5A כך שעל פניו נראה שאין כל בעיה להתחבר על הקו הזה, למצלמה הכי קרוב מהפנס הימני ולמראה מהחוט בתיבת הנתיכים שבצד שמאל של הדשבורד (או בחוט B שצבעו לבן שיוצא לכוון הפנס או בחוט A שצבעו תכלת ונכנס לתיבה ממתג הרברס).
בברכה - רפי לין