View Full Version : צינור מים מברזל תחתון בספייס 2002 הולך כבר פעמיים.מה ניתן לעשות?
שלום
לחבר שלי יש פונטו ספייס 2002 מנוע 1242 סמ"ק דגם ELX 80.
לפני שנה היה נזילה מהצינור ברזל התחתון שברכב.חבר שלי לקח את הרכב למוסך מורשה מוכר באזור גוש דן.המוסך מורשה שם לו צינור תחליפי ואמר לו שהתחליפי מעולה והכל יהיה בסדר.אחרי חצי שנה שוב החלו נזילות מאותו צינור.אגב מדובר בנזילות מהגומיות של הצינור.[יש גומיות שיושבות על הצינור בקצה שלו].
חבר שלי הפעם נסע לסודאי,סודאי אמר לו שצינור מקורי עולה 650 ש"ח בערך,אבל יש לו צינור תחליפי תוצרת ספרד שהוא מעולה ואין טעם לקחת המקורי.חבר שלי קנה את התחליפי,הלך למוסך פרטי,המוסך הפרטי פירק לו את הצינור הקודם שהיה נראה כמו חדש,אבל רק הגומיות שלו היו קרועות ושם לו את הצינור שהוא הביא.כמו כן הוא מרח סיליקון ויקטור ריינז גרמני בצבע שחור כדי שהגומיות ייתפסו טוב.כיום לאחר חצי שנה שוב נזילה מאותו מקום.
השאלה היא האם משהו בהרכבה של הצינורות האלה לא היה טוב,או שפשוט אין מנוס אלא להביא את המקורי.האם יש שיטה ספציפית להרכבה של הצינור הנ"ל?חבר שלי רוצה לקנות הפעם צינור מקורי מסודאי ולסיים את הפרשה,אבל הוא מפחד שאולי הבעיה היא לא בצינור אלא בשיטת ההרכבה שם.
תודה לעונים
שי
צינור ברזל......
קודם צריך לנחש איזה צינור אתה בדיוק מתכוון.., יש צינור שמתחבר למשאבת מים שנירא ככה
http://www.ricambio.co.uk/image/cache/data/WaterPumpsB/IMG_0144-850x850_0.jpg
כן לצינור הזה שי התכוון.
שלום שי מה נשמע. זה עידן ןעידנים לא שמעתי ממך. :)
רק אל תגיד שהאוטו של אח שלך, נוסע עוד עם הראש ששיפצתי לפני כ- 4 שנים.
דוד.
אין צורך להחליף את כל הצינור כאשר גומיה הולכת.
אפשר פשוט להחליף גומיה.
נכון. אבל אתה לא יודע עד כמה שי פדנט. וכנראה גם החבר שלו :)
פדנט מוגזם = שישלם. :)
דוד
אין בעיה שיהיה פדנט..., זה לא אומר שהוא צריך להחליף את כל הרכב כאשר חלק אחד מתקלקל.
"שישקיע" בגומייה איכותית ואני בטוח שהיא תעשה את העבודה ליותר מחצי שנה. ואין סיבה שגם לא תחזיק ליותר מ5 שנים
אצלי הצינור המקורי הזה החזיק 15 שנה והחלפתי רק בגלל שהוא נראה כבר חלוד.
ארז (הבן שלך דוד) אז הרכיב לי ואין טיפת נוזל סביב החיבור למשאבת מים.
הסוד הוא נקיון טוב ושיוף קל לפני הרכבת הגומיה, כמו בכל אטם או מחזיר שמן.
אגב בזמנו הוא עלה לנו בסביבות ה 100 שקל חדש. מי חושב בכלל לשלם יותר מ 300 שקל על צינור :S
אכן מדובר בצינור הזה.
מהיכן ניתן לקנות גומיות עבור הצינור הזה?
לדעתי אל תחפש גומייה ספציפית לצינור הזה, אלא גומיה איכותית שמתאימה בגודל לצינור שלך, אם כל הכבוד זאת סה"כ גומיה.
שי מה אתה עוד כועס, שלא היה לי זמן לתקן את הפורד של אחותך ?.
לא ענית לי על הפונטו של אחיך. :)
דוד.
אהלן דוד
גם בשרשור הקודם שפתחתי שאלת אותי לגבי הראש מנוע וגם אז עניתי לך.
יכול להיות ששכחת מאז ולכן בשבילך אני אכתוב זאת שוב מחדש:
הראש מנוע שעשינו אצלך היה בתאריך 12-1-11.
הרכב היה אז עם 152,000 ק"מ.כיום לאחר 3 שנים וחודש אחד הרכב עומד על 181,000 ק"מ.
וכמו שהסברתי אז,אסביר זאת שוב:
אח שלי החל לעבוד במקביל ללימודיו,והוא קיבל רכב מעבודתו.מה שאומר שהרכב פשוט מושבת רוב השנה,ורק פעם בחצי שנה או יותר אני עושה לו טיפול של החלפת שמן.עם כל זה יש לציין שהרכב מאז הראש מנוע שעשה וה-30,000 ק"מ פחות או יותר שגמע,לא נתקל בשום בעיות.הרכב לא מאבד מים והחום מנוע תקין.
ואני לא כועס על אף אחד בטח לא עליך,שאלתי אותך אז בזמנו לגבי הניקוז אוויר במערכת הקירור של הפוקוס,אמרת שאין לך זמן כעת וזה תקין ולגיטמי.הפניתי את אחותי למוסכניק אחר שעשה לה את החלפת מים וניקוז אוויר על ידי מכשיר מיוחד ובא לציון גואל.
שי
חבר שלי דיבר עם סודאי והוא לא מוכר את הגומיה הזאת בנפרד.
איפה כן יהיה אפשר לקנות את הגומיה הזאת שתתאים לצינור?
כל מקום בגוש דן ובעיקר בת"א יכול להתאים.
תודה רבה לכל העוזרים.
שי
חפש בחנות "כל גומי" בת"א.
אם לא תימצא, אני חושב שנותרו לי עוד שתי גומיות במגירות.תקבל אחת חינם.
אני תמיד קונה יותר ממה שאני צריך.
דוד.
תודה רבה דוד.
אני אגיד לחברי שיפנה לחנות כל גומי בת"א מחר או ביום ראשון על מנת לרכוש את הגומיה.
האם צריך להביא את הצינור ברזל על מנת להתאים לו את הגומיה או שאו הם ידעו שם על מה מדובר?
בכל מקרה,תודה על ההצעה שלך לגבי הגומיה.אם לא יסתדר עם כל גומי בת"א,אומר לחברי להתקשר אליך בשביך הגומיה.
ושוב תודה רבה
שי
כן רצוי להביא להם את הצינור, וכדאי לשאול בטלפון.
דוד.
בדקתי עם אלי, בחנות חלפי פיאט שכאן: www.musach.co.il/details.asp?id=63
ולהלן תשובתו:
רפי שלום
יש גומי אטימה לבד מקט 14463580
מחיר 24.00 שח
שבת שלום
בהצלחה ובברכה - רפי לין
היי רפי
ראשית תודה לך.
הצינור תחתון שעליו אני מדבר הוא זה:
הגומי שאתה ציינת עם המק"ט מתאים לצינור אחר לא לזה.זה הגומי עם המק"ט שצירפת: http://www.ebay.com/itm/GUARNIZIONE-ORIG-FIAT-14463580-TENUTA-ALBERO-MONTANTE-FIAT-1V-BRAVA-BZ-DS-/400386106683?pt=Ricambi_automobili&hash=item5d38df253b&vxp=mtr
הגומי שאני צריך לצינור הספציפי הזה הוא יותר רחב כפי שאתה רואה בתמונה.
אם מישהו יוכל לעזור לי למצוא את המק"ט של הגומי הזה,זה יהיה ממש לעזר.
בתודה מראש
שי
הבעיה נפתרה.
האטם גומי שחבר שלי היה צריך הוא כמו זה בתמונה: http://www.amazon.de/Original-Fiat-Dichtung-Wasserpumpe-Wasserrohr/dp/B00FAV2GCE
המק"ט שלו הוא: 55185066.
מסתבר שבחנויות טוענים שלא מוכרים את האטם גומי הזה בנפרד,רק אחרי שמביאים את המק"ט פתאום מסתבר שהוא קיים במערכת.
המחיר פחות או יותר בין 150-190 ש"ח.
החלק נקנה והורכב על הצינור.חבר שלי מציין שזה משהו אחרת לגמרי.בצינור החלופי האטם פשוט ברח כל פעם שהכניסו אותו פנימה,וגם סיליקון שחור לא עזר פה.
פה האטם יושב בלחץ אדיר ודבוק היטב וגם האיכות היא אחרת.
אז פשוט לתועלת הציבור כל מי שנתקל בתופעה הזאת,אין שום סיבה לקנות שוב צינור תחליפי שלא יחזיק מעמד יותר מחצי שנה-שנה ויקרוס בגלל האטם גומי,אלא אפשר לקנות את האטם הגומי בלבד.
תודה רבה לכל מי שעזר פה.
שי
אני זוכר שלפני שנה בערך הייתה לי נזילה מהצינור פשוט קניתי גומיה פשוטה שיושבת במגרעת ב5 שקלים ושמתי סיליקון ועד עכשיו הכל טוב ויפה . לא מבין למה לשלם על גומיה 150 ש"ח?
המלצתי לחבר שלי לקחת את הצינור לת"א ולהתאים לו גומיה.
הוא העדיף לפתור את זה על ידי קניית המקורי,אחרי שכבר פעמיים הוא סבל מהבעיה של הנזילה עקב הגומי החלופי.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.