התחבר

View Full Version : משאבת מים רועדת

glmn180
07-02-14, 17:01
פיאט פונטו 55 מנוע 1100 שנת 96. היום במקרה הסטתי את הפלסטיק המכסה על חגורת הטיימינג וראיתי שרצועת הטיימינג רפויה מאוד(ניתן ללחוץ עליה למרחק של כ 2 ס"מ) ו ראיתי גם שישנו חופש בגלגל ההנעה של משאבת המים (זה שמונע ע"י רצועת הטיימינג). זה מתקשר אולי לכך שבימים האחרונים מד הטמפ' קצת "השתגע".. מה רמת המורכבות של החלפת המשאבה בעצמי? האם נראה שצריך להחליף גם מותחן?

yair791
07-02-14, 18:21
אם אתה יודע להיתעשק עם הטיימינג אז זה מאוד פשוט אם לא אז גש למוסך כי פירוק של טיימינג הוא לא דבר פשוט למכונאי החובב יש צורך לסמן את מיקום הגלגלים של המנוע אם אינך מוצא את הסימונים של היצרן ומומלץ על הדרך לעשות טיפול כולל שטיימינג שכולל החלפת מותחן רצועה ומחזירי שמן וכמובן את המשאבה הסורר
אם תימשוך את זה המשאבה עלולה להיתפס ואז תיקרע הרצועה או שהחופש הזה אלול לגרום לקפיצה של שן דבר שיגרום בעיות של זיוף או נזק למנוע

glmn180
10-02-14, 21:57
טוב..נרכשה היום. תוצרת איטליה נראה לי ששם היצרן KWP. בנוסף נרכש חומר איטום שחור גרמני(ריינץ) . המשאבה הורכבה. הטיימינג הוחזר למקומו. הניע במכה ראשונה. המנוע הרבה יותר שקט.

yair791
10-02-14, 22:15
עשיתה את העבודה בעצמך ?

glmn180
11-02-14, 17:30
כן. די פשוט האמת.. 4 ברגים לפתיחת המשאבה. הסתבכתי קצת עם הטיימינג כי לא סימנתי את הפולי התחתון..אבל הסתדרתי לבסוף

glmn180
11-02-14, 18:33
טוב.. השמחה הייתה מוקדמת מידי.. היום ניסיתי לראות עד כמה התיקון טוב. אימצתי את הרכב לטורים גבוהים במקום, לאחר שהגיע לטמפרטורת עבודה. כל הנוזל קרור יצא מן המנוע.. המקור בודאות לא מהמשאבה ולא מהטרמוסטט.. גם לא זיהיתי שום נזילה מהצינורות..
מה שאני מזהה זה נזילה מסיבית מהאזור שבחיבור בין המנוע לתיבת ההילוכים...:?
ישנו גם החלון שדרכו רואים את הקלאץ' ונראה כאילו שם נוזלים המים...
ייתכן??

davidmzr
11-02-14, 18:39
פקק הנס קפה בין המנוע לגיר, שבק.
הדבר מצריך הורדת הגיר.
דוד.

glmn180
11-02-14, 19:25
תודה על תשובתך.. אכן, עברתי קצת על נושאים דומים ,כולל פרויקט של אחד החברים.. לא ידעתי שישנו פקק מים דווקא שם..
אעדכן כשאמצע פתרון.

glmn180
14-02-14, 16:10
כמו שהבטחתי, אני מעדכן
הרכב נלקח למוסך, אכן פקק המים היה חלוד לגמרי.. בדיעבד, אם הייתי יודע שקיים פקק מים במקום הזה, הייתי מתעקש על החלפתו לפני כשנה כשהחלפתי את הקלאץ'. הייתי חוסך כמה מאות שקלים על העבודה..