PDA

View Full Version : גומיות קרועות בצירייה

Dutchy
31-01-14, 16:36
היי,
הייתי עם האוטו במוסך לא מזמן ונאמר לי ש2 הגומיות בצירייה הקדמית שלי קרועות.
יש לי עוד זמן עד לטסט והוצאתי לא מעט כסף לאחרונה על תיקונים, אז לפני שאני רץ לתקן את זה רציתי לשאול - מה הנזק/הסכנה "לסחוב" את זה ולא לתקן בינתיים אלא עוד חצי שנה-שנה. האם זה קריטי? הבנתי שזה יכול לגרום ל "רעידות בנסיעה" אבל לא חוויתי כאלה ואני מניח שאוכל להתמודד עם ה"אי נעימות" הזו.
תודה

matansab
31-01-14, 16:42
זה יגרום לציריה שלך להתפגר בטרם עת.
אם כרגע הבעיה היא רק הגומיה, טפל בזה לפני שתחליף את שתי הציריות בגלל שרצית לעכב את הטיפול בחצי שנה.

המוסך אמר כמה ירצה עבור ההחלפה?
זוג גומיות עולה בערך 50 ש"ח.

davidmzr
31-01-14, 16:44
"מה הנזק". אתה מתכוון לנזק הכספי ?. כמה ביקש המוסך ?.
"מה הסכנה". הסכנה היא שבקרוב תצתרך להחליף גם את הציריה.
שלא לדבר על נסיעה בדרך לא סלולה, שחצץ יכול להיכנס לפעמון ולגרום לנזק גדול יותר.
דוד.

Dutchy
31-01-14, 16:48
תודה.
המוסך ביקש סביבות 500 ש"ח כולל מעמ ל2 גומיות כולל עבודה.
האם המחיר גבוה מידי? האם שווה להתחיל לברר במוסך אחר?

davidmzr
31-01-14, 17:01
אימלה !
חלק את הסכום שכתבת לשנים, החסיר עוד 50 ש"ח. ותקבל את הסכום המתאים.
הסכום שתקבל כולל את הגומיות. :)
דוד.

Driver
31-01-14, 20:17
תודה.
המוסך ביקש סביבות 500 ש"ח כולל מעמ ל2 גומיות כולל עבודה.
האם המחיר גבוה מידי? האם שווה להתחיל לברר במוסך אחר?

אחלה מחיר.

davidmzr
31-01-14, 20:27
אחלה מחיר.
אחלה מחיר, אתה רציני ?. :)
דוד.

Driver
31-01-14, 21:24
אחלה מחיר, אתה רציני ?. :)
דוד.

מאוד, בהנחה שזה לא מוסך מדרכה.

עריכה:
יודע מה, אתה צודק, לא יודע למה חשבתי הח' ציריות ימין ושמאל.
קראתי מהר מדי ;)

אכן מחיר יקר.

davidmzr
31-01-14, 21:31
המדובר במוסך מורשה לרכב כללי.
דוד.

avhyh
02-02-14, 00:32
לא מזמן החלפתי גומייה ימין
לקחו ממני 170 שח
הגומייה זולה. העבודה נראיתה סיוט.
ודרך אגב
טסט בטוח לא עוברים עם זה.
ורכב לא מתקנים בשביל טסט....

davidmzr
02-02-14, 09:36
לא הבנתי למה העבודה נראת סיוט. העבודה פחות מחצי שעה.
אולי לא עבדו עם הכלי המתאים. והוציאו את הצירייה למלחציים.
דוד.

avhyh
02-02-14, 16:31
לא הפירוק של הגומייה הוא הבעיה
הפירוק של הצירייה מהגלגל. (נראה לי שזה מה שזה היה)
שימוש בלום כדי להרים עי שניים.
בשני מוסכים לפחות ראיתי את זה נעשה כך.
כולל מוסך מרכזי ומוכר.
לזה התכוונתי.

מאור30
02-02-14, 21:19
להחליף את הגומיות של הציריות זו אחת העבודות הקלילות יחסית. לא חייב מרחיב גומיות אלא מספיק להוציא את הצירייה עצמה מהגיר אחוצה ולבצע את ההחלפה של הגומיות. את מחיר הגומיות ציין כבר מתן. לפותח השירשור - אם אתה רוצה להגיע לאיזור חדרה צור איתי קשר ואבצע לך את ההחלפה בחינם כך שגם תלמד איך לבצע זאת אם יש לך מעט סבלנות שיהיה לי זמן פנוי...

yair791
02-02-14, 23:18
להחליף את הגומיות של הציריות זו אחת העבודות הקלילות יחסית. לא חייב מרחיב גומיות אלא מספיק להוציא את הצירייה עצמה מהגיר אחוצה ולבצע את ההחלפה של הגומיות. את מחיר הגומיות ציין כבר מתן. לפותח השירשור - אם אתה רוצה להגיע לאיזור חדרה צור איתי קשר ואבצע לך את ההחלפה בחינם כך שגם תלמד איך לבצע זאת אם יש לך מעט סבלנות שיהיה לי זמן פנוי...

מאור אם יורשלי לשאול איך אתה מיתכוון להרחליף לו את הגומיה שעל הפעמון אם אין לך את המכשיר
אפילו אם מדובר על הגומיה הקרובה לגיר שלפעמים אפשר לפתוח מספיק עם היד ולהלביש זה לא קל בלי המכשיר
אתה מיתכוון להוריד לו את הפעמון בשביל זה ? כי אם כן זה לא כל כך מומלץ כי הוא עלול להיפגע בתהליך כיוון שהפעמונים ניתפסים על הציר עם קליפס שממוקם מיתחת לפעמון דבר שמחייב הפעלה של לא מעט כוח לפעמים לשחרר דבר שעלול לפגוע בפעמון

מאור30
03-02-14, 20:14
מאור אם יורשלי לשאול איך אתה מיתכוון להרחליף לו את הגומיה שעל הפעמון אם אין לך את המכשיר
אפילו אם מדובר על הגומיה הקרובה לגיר שלפעמים אפשר לפתוח מספיק עם היד ולהלביש זה לא קל בלי המכשיר
אתה מיתכוון להוריד לו את הפעמון בשביל זה ? כי אם כן זה לא כל כך מומלץ כי הוא עלול להיפגע בתהליך כיוון שהפעמונים ניתפסים על הציר עם קליפס שממוקם מיתחת לפעמון דבר שמחייב הפעלה של לא מעט כוח לפעמים לשחרר דבר שעלול לפגוע בפעמון

פשוט מאוד יאיר:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?503607-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%92%D7%98%D7%A1
זה בדיוק התהליך גם בפיאט ובמרבית כלי הרכב.

davidmzr
03-02-14, 21:07
מאור, עם כל הכבוד לקישור שהעלת, זאת אינה השיטה להחליף גומיה.
אל תתרגש מכול המחמאות שקיבלת שם, אלה ילדים שמעולם לא ביצעו שום תיקון ברכב.
בינתיים אף בעל מקצוע שם לא הגיב. ותאמין לי שאני מכיר את כל בעלי המקצוע בכרספורום.
השתתפתי איתם בתת הפורום הסודי של בעלי המוסכים TECHTALK.
לא צריך/אסור לפרק את המשקולות של הציריה. אותה מאזנים על מחרטה. ברגע שפירקת אותה, לעולם לא תחזיר אותה למקום מאוזנת.
דוד.

מאור30
03-02-14, 22:20
מאור, עם כל הכבוד לקישור שהעלת, זאת אינה השיטה להחליף גומיה.
אל תתרגש מכול המחמאות שקיבלת שם, אלה ילדים שמעולם לא ביצעו שום תיקון ברכב.
בינתיים אף בעל מקצוע שם לא הגיב. ותאמין לי שאני מכיר את כל בעלי המקצוע בכרספורום.
השתתפתי איתם בתת הפורום הסודי של בעלי המוסכים TECHTALK.
לא צריך/אסור לפרק את המשקולות של הציריה. אותה מאזנים על מחרטה. ברגע שפירקת אותה, לעולם לא תחזיר אותה למקום מאוזנת.
דוד.

מצטער להגיב כך דויד ואתה יודע שאני מכבד אותך מאוד אבל - שטויות במיץ עגבניות! המישקולת הזו יוצאת בשלמותה וחוזרת למיקומה המדוייק על ידי סימונים שאני מבצע. 100 מוסכניקים יכולים להגיד שאסור ו 200 יכולים להגיד שמותר וההיפך. מאז ומעולם בלא מעט רכבים ביצעתי החלפה של הגומייה בשיטה זו ומעולם לאחר ההרכבה לא הורגשה סטייה כל שהיא או חוסר יציבות או רעידות או בלאי כלשהוא. הפעם אני חולק עליך. סליחה!

matansab
03-02-14, 22:32
דוד, אם המשקולת אוזנה על מחרטה, איזה סיבה יש לה לצאת מאיזון?
זה לא כמו ג'אנט שחוטף מכות וצריך איזון מחדש.

yair791
03-02-14, 22:32
אני מסכים עם דוד כיוון שלא רק המשקולות ממוקמות לפי איזן על מחרטה גם המיסבים בקצה משפיעים על האיזון כך שהם גם חייבים להיתחבר חזרה בדיוק באותו המיקום אחרי הכל הציריה ניבדקת לאיזון כאשר היא שלמה ואם אחד החלקים מקבל מיקום חדש אז האיזון מישתנה כלומר תפרק את המיסיבים ותרכיב אותם באוף סט של 90 מעלות אז האיזון ישתנה כי לא כל מיסב הוא זהה לשני במשקלו למרות שהם אותו הדבר כלומר אותו מיסב

davidmzr
03-02-14, 22:37
יאיר צודק. האמת שלא חשבתי לכיוון הזה.
מאור, כל זמן שהדיון ביננו נסב על עניינים טכנייים, אל תצטער, תגיב חופשי. :)
לא התייחסת למה שכתבתי בייחס לשיטה.
כפי שכתב המשורר, "לא צריך לפרק הר שלם, כדי לעקור עץ אחד". :)
לא אהבתי את האמירה שלך, שלא צריך מכשיר. כל המוסכים משתמשים במכשיר להחלפת גומיות.
דוד.

מאור30
03-02-14, 22:44
מי כמוכם יודעים שטכניקת הסימונים תמיד הייתה המדוייקת והיעילה ביותר ולגבי המייסבים אותו רעיון. בעניין המכשיר הוא ללא ספק הדרך הקלה והנוחה ביותר אך לפי מה שהבנתי הוא תופס יותר על גומיות אוניברסאליות שהם גדולות יותר ופחות מתאים לגומיות מקוריות כי אז הוא קורע אותם. האם זה נכון?

Dutchy
12-02-14, 20:09
טוב חברים צלצלתי לעוד מוסך שקיבל ביקורות די טובות בפורום ובפורומים אחרים, והמחיר המבוקש היה כ 400 ש"ח כולל מעמ ל"גומיות פשוטות" שלטענתו לא יחזיקו הרבה זמן, ובערך כ500 שח לגומיות מקוריות.

הישועה תגיע מאנשהו או שזה המחיר ואין מה לעשות? :)