View Full Version : פיאט בראבו - הילוך ראשון מושך כאשר המנוע קר
קניתי לפני שבוע פיאט בראבו 99' אוטו', ושמתי לב שכשהמנוע קר ההילוך הראשון מושך מעבר ל-4000 סל"ד המוכרת אמרה לי שהיא עשתה טיפול לרכב לפני כחודש והחליפה רצועת טיימינג לפני כחצי שנה.אין לה קבלות על שני הדברים. לא סמכתי על זה והלכתי לעשות טיפול לרכב, ואכן השמן היה נקי, הפילטר אויר היה חדש וגם הפלגים די חדשים, השמן של התיבת הילוכים היה שחור אז החלפתי אותו. ההילוך הראשון עדיין מושך המון גם כשאני בקושי לוחץ על הגז, כשהוא מתחמם אז הוא מושך עד 3000 סל"ד וזה גם בלי ללחוץ כמעט בכלל על הגז.ובנוסף אחרי שהחלפתי שמן שמתי לב לרעשים מוזרים מתיבת ההילוכים בזמן הנסיעה. לשאלות: 1. אמרו לי שאי אפשר לדעת אם צריך להחליף את רצועת הטיימינג רק לפי המראה שלה, זאת אומרת שאם להסתמך על מה שהמוכרת אמרה לי אז לא צריך להחליף. האם זה נכון או שכן אפשר לראות אם היא ישנה.
2. מדוע ההילוך הראשון מושך כל כך הרבה כשהמנוע קר?
3. מה הרעש שהתחיל לי בתיבת ההילוכים? יכול להיות שהשמן ששמו לי לא מתאים? איזה שמן צריך לשים ברכב הזה?(אין לי ספר רכב).
4.הנורית של הכרית אויר דולקת עקב נזילת מים על המחשב כרית אויר בתוך הרכב.המחשב נמצא תקין אך הנורית ממשיכה לדלוק, האם איפוס המחשה ברכב יכבה את הנורית בלי לגרום לבעיות אחרות ברכב?
מה זאת אומרת הילוך ראשון מושך?
אני יודע שהילוך ראשון מושך כל עוד לוחצים על הגז ולא מעבירים הילוך....
ארילו - יש לו אוטומט
הוא מתכוון כמו קיקדאון
אני בקושי לוחץ על דוושת הגז וההילוך לא עובר לשני, גם כשאני עוזב לגמרי את הדוושה והטורים נמצאים על 4000 סל"ד ההילוך לא עובר כשהמנוע קר. נראה לי שהבעיה בשמן גיר.איזה שמן צריכים למלא בבראבו?אולי מישהו מוכן למכור לי ספר רכב של בראבו?
שברכב הזה ההילוך הראשון אמור למשוך את הטורים עד 3000-3500 סל"ד גם בלי ללחוץ הרבה על דוושת הגז. האם זה נכון? אני יודע שהכפתור של ה-sport אמור למשוך את ההילוכים לסל"ד גבוה אבל בנסיעה רגילה זה אמור לעבור מהר יותר.
אני יודע שבמריאה יש מנגנון שלא נותן לגיר לעלות הילוך כשהמנוע קר, אני מאמין שזה אותו המנגנון ברכב שלך כי בסך הכל הם נבנו על פלטפורמה דומה.
כשאתה מניע אותו בתחילת יום תן לו 2-3 דקות על מנת שהמנוע יתחמם ואז סע.
אני יודע שצריך לחכות קצת בבוקר, אבל גם 4 דקות ויותר לא מספיקות לחמם את הרכב כמו שצריך, הוא מגיע לקו שלפני האמצע אחרי בערך 5 דקות של נסיעה... ולפי מה שאני יודע לא ממומלץ להגיע לטורים גבוהים כשהמנוע לא הגיע לטמפ' עבודה נורמאלית, אני טועה? אולי בגלל זה הגיר האוטומטי של פיאט לא מחזיק מעמד? אני מתחיל נסיעה בבוקר עם כפתור ה-ice שמתחיל את הנסיעה בהילוך שני...
ודרך אגב, אם באמת יש ברכב מנגנון כזה שמונע מההילוך לעבור כשהרכב קר-יש אפשרות לבטל את המנגנון הזה?
אהלן....
תראה אני אומנם לא מקצועי אבל כבחור שיש לו פיאט מריאה
עם מנוע דומה לשלך כדאי להתחיל לבדוק ראשית את "מייצב הטורים" יש אפשרות להוריד את הסל"ד במצב ניוטרל בדיוק כמו שאפשר לעלות....
השאלה היא האם הטורים קבועים קבוע בהילוך ראשון על 3000+ או שרק בהנעה בבוקר.
בפיאט כמו שלך ושלי יש בעיה מוכרת של חום מנוע אצלי לדוגמא אחרי 5 דקות נסיעה בעיר החום עולה "פס" אחד לפני הפס האחרון....ותאמין לי זה תקין אחרי אינספור בדיקות
אז אם אתה אומר שאחרי כמה דקות המחוג חום שלך עדיין על הרבע תבדוק את הטרמוסטט
זה עניין של כמה שקלים להחליף.
ברגע שהטרמוסטט "מרגיש" שהמנוע קר הוא מתחיל להשתגע תנסה קודם בדברים הקטנים לפני שאתה רץ לבדוק גיר
אצלי אין בעיה בטרמוסטט, אחרי כמה דקות של נסיעה המחוג מגיע לקו אחד לפני החצי ושם הוא נשאר קבוע.. והסל"ד בסדר, הבעיה עם הגיר זה רק כשהמנוע ממש קר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.