View Full Version : שאלה לסטודנט - תיבה רציפה
אתה כותב שכפתור ה E משנה את התפקוד של התיבה הרציפה.
מאיפה לקחת את האינפורמציה הזאת? לפי הפירסומים התפקיד
של הכפתור הוא רק להגביל את המנוע ל 4000 סיבובים.
בברכה רפי
אני אומר לך מניסיון של למעלה משנה עם האקונומי, המצב הזה בהחלט מגביל את זמינות הכוח של המנוע בכל האצה ואני שם לב להבדל הזה יום יום מאז שביטלתי את המצב הזה של האקונומי.
אתה כותב שכפתור ה E משנה את התפקוד של התיבה הרציפה.
מאיפה לקחת את האינפורמציה הזאת? לפי הפירסומים התפקיד
של הכפתור הוא רק להגביל את המנוע ל 4000 סיבובים.
בברכה רפי
לקחתי את זה מנהיגה ברכב כזה במשך כבר 4+ שנים :wink: :lol:
תעשה ניסוי - סע במהירות קבועה בכביש, תלחץ על E ותראה מיד איך הטורים קצת יורדים. תשחרר את ה- E ותראה איך הטורים קצת עולים.
המצב הידני, מצב E ומצב L הם בעצם רק שינוי בפעולת המחשב כי הרי "ההילוך" נקבע על ידי מחשב התיבה (אשר נמצא אגב מתחת לפנל פלסטי מתחת לרגלי הנוסע).
אני לא נוסע ב- E כי האוטו חלש, מסורס וזה גם פשוט מסוכן - אם צריך הרבה כוח אז האוטו מעלה טורים רק עד ל- 4000 ואתה לא מקבל את כל ההספק המקסימלי אשר מגיע "רק" ב- 5000 סל"ד.
מעניין למה תפקוד הגיר הרציף במצב אקונומי לא מוסבר בשום
מקום, לא בספר הרכב וגם לא בפירסומים של פיאט כאשר
התחילו ליבא את הרכב, גם במוסכים לא מודעים לנושא.
האם כאשר לוחצים על e והטורים יורדים המהירות לא יורדת?
רפי
בשביל מה יש את FiatClub ?
:lol: :lol: :lol:
פעם אחת הייתי במוסך והמוסכניק עשה נסיעה קצרה על האוטו ושאלתי אותו אם כדאי לי להוריד את המצב E. אז הוא אמר לי שזה תלוי בי איך אני רוצה לנהוג אבל, זה ללא ספק מסרס את המנוע. אז המוסכים כן מודעים לנושא הזה רק שזה לא כל כך מזיז להם אם הוא מופעל אצלך או לא. זה הכל תלוי בך אבל אני אומר לך מניסיון אם אתה רוצה לנצל את כל הכוח של האוטו שגם ככה אין לו כל כך הרבה כוח, אז תיסע בלי הE ההבדל בצריכת דלק ממש זניח אם קיים בכלל.
מכיוון וכבר ניהלנו את הדיון הזה, אין טעם שננהלו שוב.
לכן אני נועל את השרשור הזה. אם מישהו מעוניין להוסיף לדיון הזה דווקא, מסיבה לא ידועה כאשר יש לנו אחד אחר, הוא יותר ממוזמן לפנות אלי.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.