התחבר

View Full Version : קלאץ קשה - דורש החלפה?

KRAFT
17-01-14, 16:30
פורסם גם בקארספורום

שלום רב

בשבוע בקרתי במוסך עם פונטו ספייס 2001. המוסכניק טען שהקלאץ' קשה. אני נוטה להסכים איתו, אם כי אין לי ממש למה להשוות, כי אני נוהג ברכב זה בלבד.

המוסכניק טוען שבגלל שברכב הזה יש משאבות קלאץ הידראולית, קלאץ' קשה יכול להגרום להם נזק בטווח הארוך. לכן לדעתו הקלאץ' דורש החלפה. חשוב לציין בהקשר זה שהרכב עבר 110K ק"מ בלבד והקלאץ' עדיין מקורי אבלן מפריד מצויין וההילוכים עוברים טוב. ואין שום בעייה אחרת חוץ מקשיחות בדוושה . הרכב ננהג בעדינות ובעיקר בכבישים מהירים.

האם הטענה שקלאץ' קשה דורש החלפה נכונה? האם סביר שאחרי 110K ק"מ צריך להחליף קלאץ'? הרי קלאצים אמורים להחזיק, בנהיגה עדינה פי 2 ויותר מזה. לא כך?

אודה מראש על תשובות בעלי המקצוע

Nuker
17-01-14, 19:13
סבירות גבוהה שהגיע הזמן, לקלאץ אין אורך חיים מדוייק והרבה תלוי באופי הנהיגה,
זה יכול לנוע בין 50 ל 150 אלף +\- .

davidmzr
17-01-14, 21:18
הסבירות נמוכה שהגיע הזמן להחליף את הקלאץ .
אם אין החלקה או רעידות בשחרור הרגלית, טרם הגיע זמנו.
Nuker, האם אפשר לקבל הסבר, מה קורה מכנית במערכת הקלאץ', כאשר הוא קשה ?.
דוד.

Nuker
17-01-14, 21:56
דוד, שים לב שלא התייחסתי למה שהמכונאי אמר לו כי מה שאני לא בטוח לגביו אני לא אומר (מאד משתדל לפחות P:),

110K זה בערך רמת חיים של הקלאץ' ואם נהייה קשה זה כנראה משחיקה מצטברת,
נכון, הוא לא חייב לרוץ ולהחליף ויכול לחכות שהקלאץ יתחיל להחליק, לדעתי אין טעם למשוך.
אם הוא היה אומר שהלחיצה קשה והקלאץ' הוחלף לא מזמן המחשבה הייתה אחרת,
במידה ואנו דנים בפתרון הקושי לאור המידע שהוצג האחוזים יהיו לטובתי באם יחליף קלאץ' "הבעיה" תיפתר.

אינני מכונאי רכב ואין לי נסיון אז הותקלתי, אבל קלאץ קשה ככל הנראה נובע משחיקה\עיוות
בפלטת לחץ ו\או באצבעות של השמש.

mgoldst
18-01-14, 02:12
אולי כדאי לשמן את הכבל או את הבוקסות של הקלאצ?
אולי ניתן לבדוק חיכוך על ריק (בלי להיות מחובר לקלאצ עצמו (דוושה+כבל) - אולי ניתן לשחרר את שני האומים ולבדוק?

davidmzr
18-01-14, 10:06
ברכב המדובר אין כבל קלאץ', אלא משאבות.
דוד.

מאור30
18-01-14, 10:51
צריך לקחת בחשבון שכאשר רפידת הקלאצ' נישחקת ומיצטמצמת בעובייה אז בזמן שהרפידה תהיה צמודה לגלגל התנופה אצבעות טס הלחץ ייפתחו עוד קצת מה שיצמצם את החופש הקטן שיש לדוושת הקלאצ' (מהיתקרבות האצבעות אליו) וזה בטח גם הקושי של מהלך הדוושה שפותח השירשור ירגיש בזמן הלחיצה. מה דעתך דויד?