התחבר

View Full Version : בעייה חשמל\מכני ברכב

sword
14-01-14, 21:18
ברכב שלי פיאט פינטו פונטו 2001, .. 8 שסתומים. s60 .
בוצע ראש מנוע וכיוון הטיימינג על ידי לפני שבוע בערך. האוטו נוסע מצויין.

צצו לי שני תקלות.

1. כל ברקס שאני נותן שניה אחרי דולקת נורה עם סמל נורה\שמש ובפנים סימן קריאה. לא יודע מה זה אומר? זה קורה רק שאני לוחץ על ברקס.

2. כאשר אני מפעיל מזגן גם על חום וגם על קור. יש לי נפילת טורים ומיד זה מתחיל לשחק..
בזמן הנסיעה יש נפילות טורים והמנוע כמעט מתכה ולא מצליח לעמוד בעומס של המזגן. בייחוד כאשר המזגן מופעל על העוצה הכי גבוה. יש בדיקות שיכולות לכוון אותי לבעיה?

הלכתי למקום שמתמחה בחשמל רכב. שיבדוק לי את הטעינה. ואמר לי שזה לא בעיה של אלטרנטור ושזה מייצב טורים.. הצעת מחיר 500 שקל למייצב משומש+עבודה (כמובן שאמרתי תודה נחשוב על זה וביי.) אני מתכוון לטפל לבד ברכב, מי שיכול לכוון אותי אשמח מאוד או לפחות קצה חוט לבדיקות?
הערה: הסל"ד די יציב, התנודות שלו ממש מזעריות במצב עמידה.

תודה מראש

Nuker
14-01-14, 23:44
S60 זה דור קודם, מה שיש לך זה SX

1.הנורה הצהובה עם סימן קריאה מעידה על מנורה שרופה וכיוון שזה נדלק כאשר הברקס נלחץ

הנה לך התשובה, כנס לשרשור פונטואים שם רשום בצורה מסודרת איזו נורה ובאיזו הספק נמצאת בכל מקום החלפת נורה תקולה=פתרון.

matansab
15-01-14, 01:25
בקשר לבעיה 2 תתחיל מניקוי של בית המצערת ושל מנוע צעדים.
ממה שסיפרת לי בטלפון הבנתי שבית המצערת אצלך לא מוכן לפסח עדיין.

sword
17-01-14, 14:31
מתן ברור לי שזה יכול להיות מצערת, עדיין את זה אני שולל כי ללא הפעלת הרכב המזגן אין את הבעיה. ובעיית מייצב טורים זה ללא קשר למזגן. יש פה דברים קטנים\פשוטים יותר לבדוק לפני שאני מנקה את בית צערת?

מישהו ?

matansab
20-01-14, 01:41
זה בשבילך: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=73501

מזה זמן רב אני נתקל בפורום בתלונות רבות של סל"ד סרק לא יציב, נמוך, גבוה, נתפס, "משתגע", כבה ברמזורים עם הפעלת מזגן או הפעלת צרכן חשמלי כזה או אחר.

אז אל תרוץ לשלול :D

אגב מצטער על הסינונים בימים האחרונים. אתה יודע להתקשר בדיוק בזמן הכי לא נכון :D