PDA

View Full Version : נורה אחת שרופה בפנס הבלם שעל השמשה האחורית

sonny123
03-01-14, 21:43
:mad:שלום רב,
לאחרונה נשרפה אחת הנורות בפנס הבלם האחורי (הכוונה היא ליחידה על השמשה האחורית שנדלקת באדום כלוחצים ברקס) של הפיאט גרנדה 2008 שלי. הלכתי לחשמלאים זוטרים ביפו (כאלה שעושים דברים פשוטים) והם אמרו שלא יודעים איך להחליף נורה כזו:(:(. לאחר מכן הלכתי למוסך מומחה בפיאט והוא אמרה שבמקרה שנשרפת נורה צריך להחליף את כל הפנס מחדש ולא רק נורה בודדת ועלות החלק החלופי 400 ₪ (:mad:!!!!). הדבר נשמע לא סביר בעליל. סה"כ מדובר בנורה. למה צריך להחליף את כל היחידה?< האם למישהו קרתה תקלה כזו ורק החליף נורה ולא כל היחידה ? האם יש המלצה לחשמלאי באיזור ת"א שיעשה לי רק החלפת הנורה ולא כל הפנס?? ;-)

רפי לין
03-01-14, 23:14
"מוסך פיאטון" שבת"א הנו מוסך פרטי (לא מורשה היבואן) שמתמחה במכוניות פיאט ויש שם חשמלאי מצוין ששמו דוד ופרטי המוסך כאן: www.musach.co.il/details.asp?id=709
דרך אגב, נתקלתי בדברים כאלו ברכבים שונים שאכן צריך להחליף יחידה שלמה ולא נורה בודדת, בכל מיני מערכות.
בברכה - רפי לין

sonny123
03-01-14, 23:25
תודה, אם כי תמוהה בעיני העובדה שאולי צריך להחליף את כל היחידה.... למה לתכנן כך רכב?<

Driver
04-01-14, 11:19
ניתן להחליף נורה שנשרפת שם.

סה"כ מדובר אם אני לא טועה על כ 8 נורות "אורז"(ללא בסיס קטנות), יש להוציא את הפנס ולהחליף את הנורות.

הרבה מתבלבלים וחושבים שמדובר בפס לדים, אז הם טועים.
ניתן בכל אופן להחליף את הנורות.

sonny123
04-01-14, 11:29
האם ידוע לך מי יכול להחליף לי את הנורה ?

Driver
05-01-14, 07:40
האם ידוע לך מי יכול להחליף לי את הנורה ?

בן אדם עם 2 ידיים טובות ומברג שטוח..
בקיצור כנס למוסך מורשה נורמלי

אם אתה באזור אשדוד כנס למרכז שרות דניאל, אני בטוח שיסתדרו עם זה.

m17rutoo
03-02-14, 23:59
אהלן, אני הצלחתי להחליף בצורה קלה ופשוטה. ראיתי באיזה מדריך אחד באנגלית ולפיו עשיתי.
כשאתה פותח את הבגז' יש לך שתי גומיות שחורות, תוציא אותן עם מברג קטן ותזהר לא לקרוע אותן.
יש לך שתי קליפסים שתופסים לך את כל היחידה של שמונת הנורות הקטן בשתי הצדדים. תסתכל האחד החורים מה הכי קרוב ומשם יהיה לך יותר נוח לשחרר. ברגע ששחררת הכל כבר פשוט היחידה נשלפת החוצה אבל תזהר לא למשוך יותר מדי שלא יתבלגן לך שם החוטים. אני החלפתי את כל המנורות ממש בזול אם אומרים לך שצריך להחליף את היחידה זאת שטות כי זה מה שאמרו לי ועם קצת אמביציה גיליתי שניסו לעשות עליי כסף מכלום..
שיהיה בהצלחה

-אודי-
04-02-14, 01:41
הנה חלק מקורי בפחות מ250 שקל כולל משלוח.

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Fiat-Abarth-Grande-Punto-Evo-3rd-brake-lamp-rear-washer-jet-nozzle-/231080866911?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item35cd7e345f