PDA

View Full Version : בעיה חשמלית בפונטו ספייס במהלך נסיעה

Holyman
01-01-14, 15:33
שלום לכולם...

אתמול הפונטו ספייס שלי החליטה לתת לי מתנה לקראת NOVI GOD,
במהלך לנסיעה כשאני על D ורוצה להאיט לקראת רמזור או כל דבר אחר ברגע לחיצה על דוושת ברקס פתאום אני שומע שהוא מפעיל לי את הנעילה בגיר האוטומט (קליק כזה, שאמור להיות כשאני בהילוך P ורוצה לעבור לD) עכשיו כל פעם שאני לוחץ על ברקס זה עושה את הקליק הזה וכמו כן תופעות לוואי אחרות כמו פתאום נדלקת מנורה אדומה של תא המטען ועוד איזו נורה (מנורה צהובה) כמו כן גם בצג הדיגיטלי של ההילוכים משתגע וקופץ מ D ל R במהירות ומשמיע צליל של רברס.

בקיצור נראה כמו קצר...ואין לי מושג מה אני יכול לעשות לבד בדבר לפני שאני הולך לחשמלאי.
עזרתכם בבקשה

פונטו ספייס 2002 ELX אוטומט.

רפי לין
01-01-14, 16:12
התקלה הנה פשוטה וקלה לתיקון ונובעת מהארקה לא טובה של הפנס האחורי ימני.
תוכל לראות שהוא מתפקד לא נכון בזה שתדליק אורות, הפעל איתות ולחץ על דוושת הבלמים ואז רואים שפעולת הנורות בפנס האח' אינה תקינה.
לצורך התיקון יש להסיר הפנס מהמכונית, לנתק את מחבר החשמלי ובתוך המחבר לנקות את מגעי המתכת של חוט ההארקה שצבעו שחור ואולי גם קצת לכווצם (ע"י מברג דק וכדומה).
כמו כן יש קצת לגרד ולנקות את רגלית המגע הנגדי שבפנס עצמו ולהרכיב הכל בחזרה ולבדוק.
נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

Holyman
01-01-14, 16:21
התקלה הנה פשוטה וקלה לתיקון ונובעת מהארקה לא טובה של הפנס האחורי ימני.
תוכל לראות שהוא מתפקד לא נכון בזה שתדליק אורות, הפעל איתות ולחץ על דוושת הבלמים ואז רואים שפעולת הנורות בפנס האח' אינה תקינה.
לצורך התיקון יש להסיר הפנס מהמכונית, לנתק את מחבר החשמלי ובתוך המחבר לנקות את מגעי המתכת של חוט ההארקה שצבעו שחור ואולי גם קצת לכווצם (ע"י מברג דק וכדומה).
כמו כן יש קצת לגרד ולנקות את רגלית המגע הנגדי שבפנס עצמו ולהרכיב הכל בחזרה ולבדוק.
נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

רפי אתה קוסם...אני בדיוק החלפתי פנס מפירוקיה ימיני!
ידעתי שיש מצב זה משהו שם קרה אחרי ההחלפה..תודה רבה אני יסדר את זה עכשיו.
תגיד עם מה כדי לנקות?מטלית או איזה חומר?

רפי לין
01-01-14, 19:09
אני לא קוסם אלא רק עם נסיון והכרות עם תקלה כזאת וחשיבה "חשמלית".
את המגעים נקה ע"י גירודם בעזרת פצירה דקה, בד שמיר עדין, קצה מברגון וכו'.
בהצלחה ובברכה - רפי לין