PDA

View Full Version : מנורת מנוע פונטו 2005

HananPunto
25-11-13, 08:35
שלום לכולם,
הבוקר נסעתי לעבודה, בירידות של ירושלים המנוע החל להתקרר מכיוון שאין צורך בגז,
המד חום מנוע ירד עד האפס ונדלקה לה מנורת מנוע צהובה, ניסיתי לכבות ולהניע, וזה לא כיבה את המנורה.
חשוב לציין שאני לא נוסע עם האוטו נסיעות ארוכות אולי פעם בשבוע יוצא לי להגיע לנסיעה של 30 ק"מ.

תודה לעוזרים

yair791
25-11-13, 10:04
תבדוק מים שלא חסר דבר שני נישמע שהטרמוסטט שלך תקוע פתוח כי המנוע לא אמור להיתקרר מתחת לטמפ עבודה גש למוסך שיחליפו לך או שתחליף בעצמך אם אתה יודע

HananPunto
25-11-13, 20:45
יאיר תודה רבה...זה באמת היה הטרמוסטט שנדפק.
החלפתי אותו במוסך לביא בבית שמש, גבו ממני על בדיקה והחלפה בחלק מקורי 600 ש"ח
זה מחיר סביר?

chesh
25-11-13, 21:07
יקר מאוד
טרמוסטט עולה בין 100-150 ש"ח תלוי איפה תקנה.
ניקוז אויר, מילוי מים ועבודה עוד 200 נגיד ואני מגזים (במידה ורוקן כל נוזל הקירור ומולא פארפלו).

matansab
25-11-13, 21:09
טרמוסטט מקורי חדש לא צריך לעלות יותר מ-150 שקל.

תראה כאן כמה שילם חבר פורום פעם על טרמוסטט - גם הוא עם פונטו דור שני:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=353089&d=1378880314

העבודה להחלפת החלק לא צריכה לקחת יותר מחצי שעה.

תבין לבד מה זה אומר.

yair791
25-11-13, 22:30
יאיר תודה רבה...זה באמת היה הטרמוסטט שנדפק.
החלפתי אותו במוסך לביא בבית שמש, גבו ממני על בדיקה והחלפה בחלק מקורי 600 ש"ח
זה מחיר סביר?

600 שח זה מאוד יקר בעני על החלפת טרמוסטט
המחיר בנוי עלות עבודה
עלות חלק
עלות נוזל קירור
עלות בדיקה (בעני אין צורך לבדוק יותר מידי אלה יש להחליף אין מה לבדוק אם אתה מתאר למוסך את התקלה כמו שתיארתה פה )ככה שעלות בדיקה היא מאוד נמוכה ואין מדובר בבדיקה מסובכת
אם הטיפול נעשה ע"י מוסך מורשה של פיאט אז זה מסביר את המחיר אבל אני לא אתוכח ואומר כמו שכולם פה בפורום לרוב עושים וגם אני עשיתי בעבר אני לא אומר שדפקו אותך חלילה או משהוא כזה מוסך של היבואן תמיד היה יקר ותמיד היה יקר הבעיה עם מוסכים אם אתה לא מכיר אחד נומאלי אז זה לא משנה מורשה יבואן או לא גם זה וגם זה ידפוק מחיר
שורה תחתונה אתה מרוצה הרכב עובד זה הכי חשוב פעם הבא אם תיהיה בעיה היתי חושב פעמים במקומך אם להיכנס לאותו מוסך כי הוא ממש יקרן
נסיעה בטוחה