View Full Version : כמה שאלות פונטו 97
אז ככה יש לי פונטו 75 HSD שנת 97 זה האוטו הראשון שלי ככה שההבנה שלי
בנושא רכב בכללי מאוד נמוכה לכן כבר מצטער על הבורות אבל אני מאוד אשמח אם
מישהו יעזור לי לגבי השאלות ה" מטומטמות " שלי .
עכשיו יש לי כמה בעיות שהייתי רוצה לבקש עזרה לגביהם :
1) טיפולים איזה טיפולים שוטפים צריך לעשות לאוטו וכל כמה זמן ?
2) יש לי בעייה של איבוד מים מהרדיאטור כבר ניסיתי לטפל בזה במוסך :יחדיו" בכפר סבא
וקיבלתי בראש , פעמיים הכנסתי לשם את האוטו שיפתרו את הבעייה אמרו לי צריך לשפץ ראש
מנוע שיפצו אבל האיבוד מים נמשך , חזרתי אלהם אמרו יש חור בצינור , תיקנו לא עזר אחרי זה
כבר לא חזרתי אלהם , נזק של 3500 שקל + והבעייה נשארה כשהייתה מישהו יש מושג
מה אני יכול לעשות ? 0.ם
3) אני חושב שיש לי בעיית סחיבה באוטו אומנם זה הרכב הראשון שלי והכל אבל פיאט
לא נראה לי שבהילוך 5 אני אמור להגיע ל 120 קמש מקסימום איך אפשר לבדוק את זה ?
4) מישהו יכול להמליץ לי על מוסך טוב ואמין באזור כפר סבא רעננה , מוסך שלא יעשה לי
קטעים מסריחים וירמה אותי כמו מוסך " יחדיו" ?
תודה על העזרה ומצטער על החפירה .
קודם כל תתחדש .
לגבי נזילת המים תוודא כי המשאבה לא נוזלת או הפקקים שנמצאים ליד רצועת הטיימינג (יש פקק במנוע שנקרא פקק נס קפה ) אני החלפתי אותו לא מזמן עקב נזילות.
האם אתה משתמשבנוזל קירור או במים ??
האם טמ"פ העבודה של הרכב היא נורמלית ? (בערך חצי )
ישנם מספר חיישנים שניקוי טוב ואפילו החלפה (הם זולים צאוד ) יכולים לשפר את ביצועי במנוע (לאוא דווקא בכוח ,חיסכון בדלק ) אני ממליץ לעבור סריקה למחשב הרכב ולקבל חוות דעת על תפקוד החיישנים .
אם לרכב לא בוצע טיפול 10000 אז כדאי לבצע טיפול.
לגבי אי הסחיבה כחלק מהטיפול . תחליף שמן ולפני שאת מוריד אותו תשים פלאש מנוע (זה חומר שמדלל את השמן ומסיר משקעים , קח מיכל גדול 500 סמ"ק ,15 שקלים ) תריץ אותו לפי ההוראות אולי קצת יותר זמן .
תנקז את השמן . תשים שמן חצי סינטטי 10/40 חדש מאיכות טובה .,פילטר אוויר ,פילטר שמן ,מסנן דלק (אמור להיות אחד מתכתי בחלקו האחורי של הרכב ליד מיכל הדלק ) .
כמובן שכחלק מהטיפול הייתי עובר על הפלאגים .חוטי הפלאגים . וכמובן לא יזיק K44 למיכל הדלק .
בהצלחה.
תודה על התגובה לגבי השאלות שלך , אני משתמש במים מזוקקים אמרו לי שזה
סבבה וזה גם יחסית די זול .
טמפרטורת המנוע היא בסדר היא בין השליש לחצי רוב הזמן .
לגבי הסריקת מחשב איפה ניתן לבצע בדיקה כזו וכמה היא עולה ?
אסור אסור אסור להשתמש במים מזוקקים בלבד. חייבים להשתמש בנוזל ייעודי למערכת הקירור.
לגבי החוסר סחיבה, איך הקומפרסיה שלו? והאם ניסית להחליף פילטר דלק?
לגבי טיפולים שוטפים, כבר כתבתי את זה כאן:
http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1590&highlight=
אסור אסור אסור להשתמש במים מזוקקים בלבד. חייבים להשתמש בנוזל ייעודי למערכת הקירור.
לגבי החוסר סחיבה, איך הקומפרסיה שלו? והאם ניסית להחליף פילטר דלק?
לגבי טיפולים שוטפים, כבר כתבתי את זה כאן:
http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1590&highlight=
באמת לא ידעתי , על איזה נוזל אתה ממליץ ? הייתי משתמש פעם במים ירוקים אבל זה עולה המון
כסף ואני גומר מיכל כזה בשבוע וחצי :/
לגבי קומפרסיה אם הייתי יודע מזה הייתי עונה לך , אבל לא החלפתי פילטר דלק עד היום
זה דבר שעושים בטיפול 10 אלף לא ?
[elad_n"][quote
באמת לא ידעתי , על איזה נוזל אתה ממליץ ? הייתי משתמש פעם במים ירוקים אבל זה עולה המון
כסף ואני גומר מיכל כזה בשבוע וחצי :/
[/quote]
לא הבנתי את המשפט הזה. מה זאת אומרת אתה גומר מיכל כזה בשבוע וחצי? הייתה ממלא את המיכל במים ירוקים ואחרי שבוע הם כבר לא היו בו יותר? בבקשה תסביר את עצמך יותר טוב כי ממש לא הבנתי את זה. זה ממש לא צריך ללכת בתדירות של שבוע וחצי, זה לא צריך ללכת בכלל עד שאתה מחליף אותו.
המיכל של השתי ליטר מים ירוקים היה נגמר לי תוך שבוע וחצי שבועיים !
המיכל של הרדיאטור נגמר לי כל כמה ימים תלויי כמה אני נוסע כמובן שאני לא נותן לו להתרוקן
אני ממלא לפני כל נסיעה כמעט .
אני מאבד מים מהרדיאטור בקצב מדהים , וכמו שאמרתי זה לא שלא ניסיתי לסדר את הבעייה
הזו במוסך כבר שיפצו לי ראש מנוע והחליפו צינור עם חור , אבל כנראה שזה לא היה זה
ובזבזתי על זה 3500 שקל +
אותו מוסך עבד עליי בטוח כשהם ראו שאני לא מבין בדברים האלו , ראש מנוע לא היה צריך לשפץ
100% , מאז אני לא סומך על מוסכים ואין לי מושג מה לעשות בקשר לאיבוד מים הזה ...
אההה הבנתי פשוט שכחתי את מה שרשמתה בהתחלה. בואנה זה מדהים הקצב שאתה מאבד מים בחיים לא שמעתי דבר כזה.
אם אתה רוצה מוסך טוב אני ממליץ לך ללכת למוסך "שמשון" ביהוד אני מטפל שם קבוע באוטו ואני מאוד מרוצה. מוסך אמין ומקצועי ואני בטוח שעוד אנשים ימליצו לך עליו ועל מוסכים אחרים כאן בפורום ואני באמת מקווה שתמצא לזה את הפיתרון במהרה.
כמו שאמרת, ידע במכונאות אין לך, אז כמו שאני רואה את זה יש לך שתי אופציות. הראשונה היא להתחיל ללמוד את הנושא, והשניה היא למצוא מוסך שאתה סומך עליו.
מוסך שמקבל פה הרבה המלצות (גם ממני) הוא מוסך שמשון מיהוד.
בעקרון מים דולפים אצלך מאיפשהו. צינור דולף, פקק מים, משאבת מים, רדיאטור, רדיאטור חימום וכו'.
צריך פשוט למלא מים, להכניס לחץ ולראות מאיפה זה דולף. אין פה מסתורין.
חברה מסנן הדלק משפיע על הסחיבה לא ידעתי את זה???
מישהו יכול להסביר לי מה תפקידו של המסנן דלק??
כשמו כן הוא מסנן דלק .
כאשר הוא נסתם כתוצאה מלכלוך בדלק הוא מקשה על זרימת הדלק וכך גם מחליש את הסחיבה.
עמית
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.