PDA

View Full Version : מנוע מתחם - נזילות מים

ofirdori
27-08-13, 10:33
לפני חודש וקצת התחמם לי המנוע, המחוג עלה וירד בלי סוף, ניגשתי למוסך באשדוד שם מצאו צינורית ופקק מים עם חורים והחליפו לי אותם. הנזק הכספי לא היה נעים וגם הרכב הושבת ליומיים.

עד אתמול הכל היה טוב, עד ששוב פעם היה לי חום מנוע גבוהה מהרגיל. הוספתי מים והכל נרגע, אבל כמובן שיש עוד חורי שמהם יוצא המים. אמרו לי במוסך שקשה לעלות על ביות של נזילות מים וכל פעם המים הולכים לנקודה החלשה וככה צריכים להגיע הרבה למוסך וזה כאב ראש לא קטן וכמובן גם ממש ממש לא זול.

האם יש משהו לעשות כדאי לא להגיע למוסך? חוץ מלהסתובב עם בקבוק מים כל הזמן? האם למוסך יש דרך לבדוק את הכל בפעם אחת ולפתור את התקלה? יש אולי חומר שיכול לעזור בנושא, חומר סותם (אין לי מושג האם יש דבר כזה בכלל)?

מדובר על פונטו 2003 אוטומט ELX

אשמח לעזרה בנושא, תודה.

yair791
27-08-13, 11:15
אני אישית לא היתי מכניס חומר אוטם נזילות למערכת הקירור כי החומר אלול ליצור סתימות במקומות לא רצוים ואז יגרם נזק למנוע
שנית המוסך היה בעני צריך לבצע בדיקה שמטרתה היא לבדוק האם ניגרם נזק לאטם ראש / ראש מנוע כתוצע מהיתחממות ע"י שימוש בחומר לגילוי CO במים או ע"י חיבור לחץ אוויר במקום המצתים
יכול להיות שבורח כל הזמן מים בגלל שניגרם נזק מההיתחממות הראשונה ואז יש בריחה של קומפרסיה למערכת הקירור וזה יוצר נזילות חדשות
יש עוד בדיקה שאתה יכול לעשטות בשביל לברר אם ניגרם נזק לראש/אטם ראש פתח את פתח מילוי השמן ואם הוא לבן זה אומר שיש בריחה של מים לשמן דבר לא תקין
את הבדיקה הזו גם המוסך היה אמור לעשות

davidmzr
27-08-13, 11:46
יש ברשותי את המכשיר והנוזל לגילוי CO במים.
הבדיקה אורכת כעשר דקות.
אם אתה מזדמן לאזור רחובות, צור קשר ונבצע יחד את הבדיקה חינם.
דוד.

forum770
28-08-13, 02:19
במנוע כמו שלך זה עניין קריטי! התחממות תגרום לנזק חמור לראש עד לרמה שיכול לגרום גם לנזק בלתי הפיך.

ממליץ בחום לגשת למוסך ולדרוש שיעבור בסבלנות על צינורות המערכת לבדוק האם מצריכים החלפה( צינורות גומי סדוקים או בלויים דחוף להחליף!) לנקז שוב אויר, לוודא שהוונטה עובדת בזמן ועל 2 מהירויותיה.

חשוב שעד שלא תבצע זאתתבדוק לפני כל נסיעה את מפלס המים ושיהיה מלא עד קו המקסימום ולא מעבר כי אחרת יהיה לחץ מיותר במערכת ואז באמת המים ירצו לצאת ויחפשו נקודה חלשה.

ofirdori
30-08-13, 12:15
davidmzr ו-forum770 תודה רבה על התגובות. אני בהחלט אטפל בעיניין ברצינות ייתרה. דויד אני גם מקבל את ההצעה שלך ואני אתאם איתך לאחר החגים וברגע שיהיה לי רכב נוסף ככה אני אגיע בקלות.

ושוב המון תודה.

yuri100
31-08-13, 20:45
מה רק אני שמתי לב שהוא משתמש במים מהברז ?

ofirdori
01-09-13, 09:42
מה רק אני שמתי לב שהוא משתמש במים מהברז ?

כן זה היה מקרה חרום בגלל זה מי ברז, כמובן שמאז פראפלו.