PDA

View Full Version : חיישן חמצן - פונטו 03

matangil
20-08-13, 11:55
אהלן,

אני פותח בכוונה אשכול חדש , על מנת לקבל תשובה מהר ,תודה .

בקצרה -

יש לי בעיה של חוסר סחיבה ותצרוכת דלק של "נהג פורמולה" אז הלכתי ועשיתי סבב מוסכים , הייתי אצל בחור שאמר שיכול ליהיות ממיר קטליטי או דוד אחורי סתום ולבסוף אמר לי שהוא לא מתחייב על שזה יפתור את הבעיה ושהוא לא רוצה לדחוף לי סתם והמליץ לי ללכת בכיוון של "חשמל" אז הלכתי ועשיתי בדיקה עם מחשב רכב , ושמה פתאום תפנית, המחשב הראה על חיישן "למדה" - חיישן חמצן !

אז לשאלתי הייתכן שחיישן חמצן יגרום לצריכת דלק גבוהה ממש ? וחוסר סחיבה מורגש ?

כבר ביררתי מחירים רוצים לקחת לי 500 שקל כולל החלק ועבודה , (חלק חליפי - לא מקורי)
אז ביררתי בחנויות נוספות והחלק עולה כ 320 שקל לחלק אמריקאי או אנגלי מתוצרת INTERMOTOR ? איך הם ואם הם אמינים ?

אשמח לתשובות כי אני באמת מת כבר לפתור את הבעיה הזאתי !

davidmzr
20-08-13, 17:21
לא נראה לי שהבעיה בחיישן חמצן. למרות בדיקת המחשב.
החיישן חסוף לגזי הפליטה ומשנה את התנגדותו בהתאם לכמות החמצן בגזי הפליטה.
בחיישן עובר מתח הנמדד ביציאה מהחיישן ובהתאם לערכו המחשב יודע לנהל את יחס התערובת.
יחד עם זה יש לו תחום עבודה. אם התערובת עשירה או ענייה מידי , החיישן יצא מתחום עבודתו ולא יתפקד, למרות שהוא תקין.
אני דווקא נוטה לחשוב בכיוון שאמר לך המכונאי, שהממיר קטליטי או דוד אחורי סתום.
אבל אם הוא היה מספיק מקצוען, היה אמור לדעת שאפשר לבצע בדיקת ווקום בסעפת היניקה, לפני שמחליפים ממיר או דוד. ולא להגיד שהוא לא מתחייב על שזה יפתור את הבעיה.
אפשר גם לבדוק את החיישן ידנית.
דוד.

matangil
20-08-13, 23:21
יש לי שאלה נוספת , אם אני נותן לקרוב משפחה להרכיב לי את החלק (הוא מסוכניק) ,האם בנוסף אני אצטרך לחבר שוב את הרכב למחשב כדי לאפס את התקלה ? או שאני ארגיש מידיית בשינוי ?
כי אין לי שוב גישה למחשב

davidmzr
21-08-13, 09:47
אם אכן החיישן גרם לתקלה, תרגיש מיידית בשינוי. אפילו אם בזיכרון המחשב תהיה רשומה התקלה.
נראה לי שרבים לא מבינים למה צריך למחוק תקלה.
זה שהתקלה רשומה במחשב, אינה משפיעה על תפקוד החיישן.
מוחקים תקלה כדי שזיכרון המחשב יהי נקי.
נניח שהחלפת את החיישן והרכב יתפקד בסדר, ולא מחקת את התקלה.
בפעם הבאה שתהיה לך תקלה, מחשב הבדיקה יראה שיש תקלה בחיישן למרות שהוא תקין.
ראה כאן:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=122261#post122261

דוד.

רון1979
21-08-13, 11:50
http://www.ebay.com/itm/NGK-Oxygen-O2-Lambda-Sensor-Fiat-Punto-1-4-08-93-08-99-/290449717688?pt=UK_CarsParts_Vehi
cles_CarParts_SM&hash=item43a026f9b8

תזמין דרך EBAY הרבה יותר משתלם
אחרי שתחליף את החיישן התקלה תעלם לך מהלוח תוך כדי נסיעה..
בהצלחה

מאפיונר
22-08-13, 02:21
יש לי חיישן חמצן אוניברסלי 4 חוטים דבר איתי בפרטי