התחבר

View Full Version : שאלה בנוגע לטיפולים

Markab
19-08-13, 18:00
פיאט בראבו 2009 מה כולל טיפול 90K
ומתי עושים טימינג?
תודה לעוזרים

רפי לין
19-08-13, 20:56
בדיקה חזותית של צינורות הרכב (מיים, בלמים), רצועות, כל מע' התאורה, צמיגים, מגבים, רפידות ודיסקיות בלם קדמיות ואחוריות.
החלפת מצתים (פלאגים), שמן מנוע, מסנן שמן מנוע, מסנן אויר (אבקנים) למזגן.
יש המלצה להחלפת רצועת תיזמון (טיימינג) כל 4 שנים בתנאי עבודה קשים (כך זה בישראל בגלל החום) ובתנאים רגילים כל 5 שנים וזאת ללא תלות בק"מ. באופן נורמלי תוחלף רצועת התיזמון כל 120,000 ק"מ.
כל זה כמובן אם הטיפולים הקודמים היו במועדם (לדוגמא ב 60,000 ק"מ הוחלף מסנן אויר מנוע).
בברכה - רפי לין

Markab
20-08-13, 23:38
תודה רפי עזרת מאוד

רפי לין
21-08-13, 09:57
אני מציע לך לבצע הטיפול במוסך שמכיר היטב את דגם מכונית זאת ושיש לו גם מחשב איבחון עם יכולת לבצע עידכון במחשב ניהול הרכב שבוצע הטיפול.
בברכה - רפי לין

Markab
21-08-13, 14:14
עדיין אין לי את הרכב.
הצעו לי את הרכב הזה והוא מתקרב לטיפול 90 אלף אז היתעניינתי כדי לדעת עלויות פלוס מינוס
ביום שישי הקרוב הולך לראות את הרכב המלצה היכן לבדוק אותו באזור המרכז?

רפי לין
21-08-13, 15:14
אזור המרכז הוא גדול, היכן עדיף לך?.
הכי טוב זה ראשית לגשת למוסך שמכיר היטב את מכוניות פיאט לבדיקה ראשונית כדי שיגידו לך שם אם הרכב במצב טוב שכדאי לבודקו הלאה במכון בדיקה (ביחוד בהקשר לתאונות).
לאחר בדיקת המכון (שכמובן מנסה לכסות את עצמו בכל מיני הגזמות של תקלות) לחזור אל המוסך עם הרכב וטופס ממצאי הבדיקה ואז יראו ויגידו לך מה באמת צריך לתקן, עלויות, דחיפות, זמנים וכו'.
האם אתה יודע אם המכונית טופלה ותוחזקה כל הזמן במוסכים מורשי היבואן או לא?.
האם המוכר הוא אדם פרטי או סוחר רכב או חב' ליסינג ומה היד שלו הנוכחית?.
בברכה - רפי לין

Markab
22-08-13, 02:39
הקניה מאדם פרטי אזור ר"ג.
דיברתי אם מוסך שמשון ביהוד אם בחור בשם חיים הם אמרו שאוכל להגיע לבדיקה חינם ולראות מה המצב המכני של הרכב וכמובן המליצו ללכת למכון בדיקה לאחר מכן.
הרכב עם 88 אלף ק"מ ולכן החשש הכי גדול שלי מחר אקבל את ממצעי הבדיקה שבעל הרכב עשה לפני חצי שנה ונראה מה הלאה.
רפי תודה רבה על הכיוון והעזרה

רפי לין
22-08-13, 08:08
בהצלחה ברכישת המכונית ואצל חיים ניתן יהיה לראות את עברה הטכני של המכונית, כל זמן שטופלה ותוקנה במוסכים מורשי היבואן.
לי יש בראבו כזאת (2010) ואני מאוד נהנה ממנה.
בברכה - רפי לין