PDA

View Full Version : לידיעת החברים. הרכב נכשל בטסט.

davidmzr
14-08-13, 13:12
השבוע נכנסתי למכון הטסטים, עם הרכב של הבן שלי. הונדה מודל 2005.
הרכב עבר את הטסט בלי שום תקלה. כאשר ניגשתי לקופה לסיכום הטסט, נאמר לי שנכשל על ציפוי שחור לחלונות אחוריים. ניגשתי לרב בוחן אותו אני מכיר, הבטחתי לו שאני הולך להוריד את הציפוי.
חתם לי.
חברים שימו לב ! לפי תקנה חדשה אסור לכסות את החלונות קדימה או אחורה. גם שוטר יכול להוריד את הרכב מהכביש.
התקנה החדשה בשל ריבוי האנשים ששוכחים תינוק ברכב.
דוד.

thezal
14-08-13, 13:52
תודה רבה על ההארה.
מה בדבר רכבים שהגיעו עם ציפוי חלונות מהיצרן?
ע"ע פורד פוקס 2012.

davidmzr
14-08-13, 13:59
אני לא יודע ביחס לרכבים שהגיעו עם ציפוי חלונות מהיצרן.
אולי מחר אהיה שוב באזור התעשייה, אשאל את הרב בוחן ואעדכן.
דוד.

רפי לין
14-08-13, 14:48
כאן ההוראה של משרד התחבורה לגבי הכהיית חלונות רכב:
http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=1527&highlight=%E4%EB%E4%E9%E9%FA+%E7%EC%E5%F0%E5%FA
בנוסף לכך, ברכב שמוגדר מסחרי ושיש לו 2 מראות צד (לכולם יש) מותר גם להכהות את השמשה האחורית.
בברכה - רפי לין

davidmzr
14-08-13, 15:07
רפי, אני מדבר על תקנה חדשה מהשנה, ואתה משנת 2005.
עד לתקנה החדשה, היה אסור לצפות רק את החלון הקדמי והאחורי והשמשות שליד המושבים הקדמיים.
היום אסור בכולם.
בכול אופו אבדוק ואעדכן.
דוד.

Reka
14-08-13, 20:48
ואו - באמת שתקנה חכמה, מצד אחד אני שמח שאכפת להם שם בחלונות הגבוהים, מצד שני - חבל, זה היה יפה ובדיוק רציתי לעשות ברכב שלי.
חבל לי מכיוון שברכב שלי אף פעם לא יוצא לי להסיע ילדים, ואם כן זה רק כאלה שיכולים ליסוע בלי כיסא תינוק או בוסטר ככה שהם מספיק גדולים לדבר, לעשות רעש כשחם להם לדפוק על השמשות וכד', אבל אם תינוק אחד יינצל בזכות החוק הזה הוא עשה את שלו.
אתה יכול אולי לשלוח קישור אמין שמסביר על החדשה הזאת ?

צביקוש23
14-08-13, 21:11
השבוע נכנסתי למכון הטסטים, עם הרכב של הבן שלי. הונדה מודל 2005.
הרכב עבר את הטסט בלי שום תקלה. כאשר ניגשתי לקופה לסיכום הטסט, נאמר לי שנכשל על ציפוי שחור לחלונות אחוריים. ניגשתי לרב בוחן אותו אני מכיר, הבטחתי לו שאני הולך להוריד את הציפוי.
חתם לי.
חברים שימו לב ! לפי תקנה חדשה אסור לכסות את החלונות קדימה או אחורה. גם שוטר יכול להוריד את הרכב מהכביש.
התקנה החדשה בשל ריבוי האנשים ששוכחים תינוק ברכב.
דוד.

מדובר על תקנה ישנה מאד וידועה מאד . למה אתה מופתע ? הסיבה לאיסור זה מפני שבמקרה תאונה לא יתאפשר ניפוץ החלון . החוק כן מתיר לכסות חלונות צדדים ( מלבד חלון הנהג) עם ווילון . ציפוי שחור מותר רק לרכב שהגיע כך מהחברה ( ואז מדובר בתהליך כימי שהחלון עובר בפס הייצור ).

-אודי-
15-08-13, 00:51
עשיתי טסט לפני שבועיים עם חלונות אחוריים מושחרים ולא אמרו לי כלום.

צביקוש23
15-08-13, 01:05
עשיתי טסט לפני שבועיים עם חלונות אחוריים מושחרים ולא אמרו לי כלום.

התמזל מזלך ועשית טסט באחד מיני רבים ממכוני טסטים שעושים צחוק מהחוק ומעלימים עין מרוב התקנות ( ויש לצערינו לא מעט מכונים כאלה )

davidmzr
01-09-13, 19:02
תודה רבה על ההארה.
מה בדבר רכבים שהגיעו עם ציפוי חלונות מהיצרן?
ע"ע פורד פוקס 2012.
רכבים שהגיעו עם ציפוי חלונות מהיצרן לא כלולים בתקנה.
רק היום יצא לי להיות במכון הטסטים, כדי להעביר טסט לטרנטה של yair791, פיאט אונו. :)
כאשר יאיר ישב בתור, נכנסתי למשרדו של הרב בוחן ושוחחנו על הנושא.
הוא פתח לי קלסר והראה לי דוחות משטרה שקיבלו בעלי רכב. הרכבים הורדו מהכביש והגיעו אליו.
הקנס שקיבלו 1500 ש"ח, בנוסף לטסט מחדש.
לדבריו התקנה תוקנה לאחרונה משום שאנשים משאירים תינוקות ברכב, ואם יש הדבקה קשה לנפץ את החלון. בחלון מצופה מהיצרן החלון כן מתנפץ. האמת שאף פעם לא ניסתי.
דוד.

yair791
01-09-13, 20:58
:pאני יכול לתרום חלון ונעשה ניסוי ונצלם

davidmzr
01-09-13, 21:27
ייאלה מתאים.
אבל לא נצלם, אלא נסריט.
אמרת לי היום שאינך יודע איך להעלות סרט מצולם לפורום. (גם אני לא)
נראה שנצתרך את עזרתה של אישתך. :)
דוד.