View Full Version : בעייה כללית במזגן פונטו דור ראשון
guysternberg
04-08-13, 22:22
מדובר במזגן אלכס.
תיאור הבעיה על כל חלקיה:
-מהירות אחת ושתיים של המזגן עובדות אך כשמעברים למהירות שלוש המדחס יוצא מפעולה
-המאווררים לא נכנסים לפעולה באף אחת מהמהירויות למרות שבוודאות עד לא מזמן הם היו עובדים
-כשלחצן הקירור של המזגן לחוץ גם כשהרכב מודמם וגם כאשר המאוור כבוי הוא עדיין מקבל מתח וגורם להתרוקנות המצבר.
-חוצמזה המזגן מקרר יחסית חלש
תודה לעוזרים (דוד תושיעני:rolleyes:)
בתודה מראש לכולם!
והמשך שבוע טוב
גיא.
כתבת "המאווררים לא נכנסים לפעולה באף אחת מהמהירויות"
אמרת לי בטלפון שהמאוור של המעבה כן עובד. ומה זה עד לא מזמן ?. ואיזה מהם לא עובד הפנימי או החיצוני ?.
יש להבדיל שכאשר המנוע חם, ומאוורר בתא המנוע עובד, האם הוא עובד מיונית חום מנוע או מהמזגן.
לכן צריך לבדוק זאת בהפעלת מזגן במנוע קר, או בדרך אחרת שכרגע לא אפרט.
אני רק מקווה שלא עשו בלגן בצמה שטיפלו.
הסביר בדיוק מה קורה כאשר אתה מניע במנוע קר ומדליק את המזגן.
לא ברור לי, איך אמרת לי שבמהירות 1 ו-2 יש קירור, בעוד המאווררים לא עובדים.
בבקשה תהיה יותר ממוקד.
בקשר למחר אני עדיין לא יודע, אולי אדע בבוקר. אתה צריך לדעת שהבעיה אינה רגילה, וזה עלול לקחת הרבה זמן. כמובן לא בלחץ.
ביחס לזה שבמהירות 3 המדחס מפסיק לפעול, תן לאבא לבדוק אם מגיע מתח למדחס, כך נתחיל לבודד את הבעיה.
אם העניין דחוף לך, אולי תיכנס לוויס בפ"ת.
בברכה דוד.
מע' החשמל של מזגן אלכס, בפיאט פונטו, הנה מסובכת.
מתג בורר מהירויות המפוח הפנימי מוציא מינוס להפעלת המפוח כשהוא גם עובר אל לחצן הפעלת המזגן שמפעיל את המזגן (דרך מחשב נהול המנוע) ואת מאורר הרדיאטור בהתאם.
לפי תאורך, נראה לי שמתג בורר המפוח אינו תקין במהירות 3 ולכן כל הבעיה ממנו.
כאן תוכל לראות, בתשובה #3 את השרטוט החשמלי של מזגן אלכס עם הסבר פעולתו ואני מקווה שזה יסייע לך (או לחשמלאי מוכשר שתראה לו זאת):
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=121629#post121629
נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
guysternberg
05-08-13, 03:34
דוד כשדיברתי איתך בטלפון הייתי בטוח שהמאוורר עובד (המאוור של הרדיאטור) לאחר השיחה איתך יצאתי לבדוק אם במהירות שלוש המאוור עובד או לא, ולהפתעתי גיליתי שעכשיו המאוורר לא עובד כלל באף אחת מהמהירויות וזוהי תקלה חדשה..
יש לציין שהמאווררים עובדים באופן תקין מהיוניט חום מנוע בהתאם לטמפרטורה.
מחר בבוקר אבדוק למה המאווררים לא עובדים עכשיו ואבדוק גם אם מגיע בכלל מתח למדחס כאשר המפוח על מהירות שלוש.
אני מבין שזוהי אינה בעיה רגילה ושזה עלול לקחת זמן וכמובן ללא לחץ פשוט אם לא נספיק מחר זה ידחה לפעם הבאה שאני יהיה במרכז בעוד כמה שבועות, מקסימום ניסע עוד קצת עם חלונות פתוחים:-D
תודה רבה על העזרה!
בוא נסכם את מה שיש לנו.
א. מזגן שהחלפתם לו את כל הצמה, בעזרתו של רפי לין.
ב. מאוורים לא עובדים. גם שעבדו הקירור היה חלש.
ג. במהירות 3 של המפוח, המדחס מפסיק לפעול.
ד. הוונטות הפסיקו לפעול בכול המהירויות.
נראה לי שיש כמה בעיות שיש לפתור. והעיקריות הם, מדחס שלא פועל, ובעיה חשמלית.
בדוק את מה שכתבתי בתגובה הקודמת ועדכן.
לא נראה לי שאוכל היום להיות פנוי לחלוטין למזגן שלך. מה שכן, אולי כדאי לנסות ולהחליף את בורר המהירות, כמו שכתב רפי. יש ברשותי בורר 3 מהירויות של מזגן אלכס תקין.
בוא אלי ואתה תחליף אותו ואולי גם נספיק לבדוק לחצים.
דוד.
guysternberg
05-08-13, 12:03
דוד נדחה את זה לפעם הבאה שאני יהיה פה במרכז.. בפעם הבאה אני יתאם איתך כמה ימים מראש ושזה לא יהיה בהפתעה.
תודה רבה!
גיא.
אם מדחס המזגן לא פועל, אז גם מאורר הרדיאטור לא יפעל, לא במהירות האיטית ולא במהירות המהירה.
כשמדחס המזגן פועל, מאורר הרדיאטור מייד מופעל גם במהירות האיטית (1) וכשלחץ הגז עולה עד לערך מסוים הוא מופעל במהירות הגבוהה (2), ע"י מתג הלחץ (טרינרי) וזאת עד לירידת הלחץ גז.
מאורר הרדיאטור כן ימשיך לפעול רק לפי חום המנוע.
לכן, כנראה, שאין בכלל תקלה כלשהיא במע' מאורר הרדיאטור.
בברכה - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.